Maine e concursul mult asteptat pentru sefia IPJ Vrancea

Miine e ziua concursului pentru sefia IPJ Vrancea. Comisia de examinare i-a chemat pe cei 8 aspiranti la ora 7 dimineata. Ii ia la intrebari pe fiecare in parte si, in principiu, tot miine ar trebui sa se dea rezultatul. Oficial, pentru ca neoficial se cam stie cine are cartile cel mai bine aranjate. Asa cum am mai scris, in pole position se afla comisarul sef Ionel Popescu, o varianta agreata de Oprisan si acceptata si de ministrul Blaga.

O varianta de rezerva, dar in aceleasi conditii, este comisarul sef Victor Norocea. Ceilalti se duc la examen sa incerce marea cu degetul, sa vada cum se pune problema, sa-si aranjeze, eventual, cartile pentru alte pozitii. Nu se stie cind apare un moment favorabil! Dincolo de aranjamente, de influente de tot felul, cred ca e obligatoriu ca examenul de miine sa aiba un cistigator. Indiferent de nume.

Politia vrinceana este una din institutiile care a avut foarte mult de suferit in ultimii ani din punctul de vedere al jocurilor politice si, implicit, al imaginii. Din 2001 si pina astazi, sefi precum Silviu Crin Grosu sau Sandel Doaga au adoptat pozitia ghiocelului in raport cu autoritatea politica si pozitia de forta in interior, prin promovarea slugarniciei si turnatoriei.

Sint multe de spus, unele amanunte fiind scrise de mine pe www.politicadevrancea sau aparind in presa locala. Iata de ce consider ca, daca dupa data de 20 mai nu vom avea un inspector sef al IPJ Vrancea cu acte in regula, confirmat in urma concursului de la IGPR, atunci aceasta institutie isi va pierde suta la suta credibilitatea si capacitatea de a-si indeplini misiunea de baza: apararea cetateanului, a ordinii si linistii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE