Mâine debutează Zilele Culturii Odobeștene

Casa de Cultură ”Constantin C. Giurescu”, organizează în perioada 14 – 16 octombrie a treia ediția a Zilelor Culturii Odobeștene. Deschiderea oficială va avea loc marți, 14 octombrie, la orele 14, cu vernisajul expoziției de grafică semnată Constantin PAVEL. În aceeași zi, de la orele 15, va fi prezentat în premieră, în format digital, albumul cu integrala operei artistice a pictoriței Virginia HOSSU.

Zilele culturii odobestene

Miercuri, la ora 10 va fi inaugurată intrarea în circuitul public a Filialei Unirea-Pățești a Bibliotecii din Odobești, iar de la ora 12, la Sala de cinema, va putea fi urmărit un spectacol muzical-artistic. A treia zi, joi 16 septembrie, este destinată literaturii. Între orele 11-14 vor fi lansate cele mai recente apariții semnate de scriitorii vrânceni: Gheorghe Mocanu – ”Trăsnetul lugubru al mărturisirii” (Focșani, 2014), Florinel Agafiței – ”Strada Doctor Carnabel” (Galați, 2014), Ioan Dumitru Denciu – ”Creștinătate” (Buzău, 2013), Mariana Vicky Vârtosu – ”Caietele Cahunei” (Adjud 2014), Gheorghe Sucoverschi – ”Cafeneaua rondelurilor” (Adjud, 2014) și Antologia Ligii Scriitorilor – Filiala Vrancea, vol. II (Focșani, 2014).

Cu ocazia acestor evenimente, Sala de lectură a Bibliotecii Publice va primi numele poetului Dumitru Pricop, fost director al Casei de Cultură din Odobești și profesor la Liceul Teoretic din localitate în urmă cu 3 decenii. De asemenea, la ediția din acest an se vor pune bazele unui Salon Internațional de Caricatură, care se va desfășura din 2015, la Odobești, cu sprijinul graficianului Constantin Pavel.

Tot de anul următor, la Zilele Culturii Odobeștene va avea loc un Târg de carte, eveniment unde vor fi prezentate creațiile literare și științifice redactate de autori vrânceni și producțiile editurilor din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE