Lucrări de consolidare maluri și prevenire a inundațiilor la Urechești

Una din preocupările principale ale administrației comunei Urechești o reprezintă consolidarea malurilor cursurilor de apă care traversează comuna. În acest an, Primăria Urechești, condusă de liberalul Nistor Bratosin, a desfășurat o serie de lucrări de consolidare a malurilor și de reamenajare a albiei pârâului Oreavu, pentru prevenirea revărsării apelor peste gospodării, case, drumuri și terenuri arabile. Unele lucrări au fost executate cu fonduri alocate pentru situații de urgență.

În urma raportului operativ pe situații de urgență, s-au alocat circa 1,2 milioane de lei pentru lucrări de consolidare a malurilor pârâului Oreavu, în două puncte sensibile. Este vorba de Palanca Fântână Ivancea și de Trecere prin vad punctul Gheoca. În aceste zone aveam mereu probleme cu revărsarea apelor, când ploua sau când se topea zăpada, din cauza torenților și scurgerilor de pe versanți. Apa rupea malurile, ajungea în gospodăriile și pe terenurile oamenilor, distrugea drumurile.”, ne-a declarat primarul liberal al comunei Urechești, Nistor Bratosin. Tot în aceeași linie se înscriu și lucrările executate de Sistemul de Gospodărire a Apelor în parteneriat cu Primăria Urechești în albia pârâului Oreavu. ”În primăvară s-au executat lucrări de amenajare a șenalului pârâului Oreavu, pe circa 1 kilometru, în zone inundabile. De curând, s-au început alte lucrări de reamenajare a albiei, tot pe o distanță de circa 1 kilometru. Sperăm să încheiem și aceste lucrări în aproximativ două săptămâni.”, susține primarul Bratosin.

Comuna Urechești se mândrește și cu noul sistem de iluminat public modern. Opt sute de lămpi cu led au fost montate în toată comuna, Primăria Urechești beneficiind de o finanțare de 400.000 de lei, printr-un proiect depus la Grupul de Acțiune Locală ”Ținutul Viei și Vinului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.