Locatari evacuaţi de urgenţă din cauza unui incendiu la un bloc de pe strada Longinescu din Focşani

Accident Longinescu trecere de pietoni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unu incendiu care se manifesta la subsolul unui bloc de pe strada Longinescu, nr.40, din municipiul Focşani, la primele ore ale zilei de luni, 18 mai a.c.

Din cauza fumului degajat, s-a luat măsura evacuării locatarilor de la primele două niveluri ale blocului.
Evenimentul a fost anunţat prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. în jurul orei 02.40, iar patru autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, dintre care două de lucru cu apă şi spumă, una pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, au ajuns imediat la locul indicat.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la subsolul imobilului cu posibilităţi de propagare la spaţiile de locuit. Deoarece fumul dens degajat în timpul arderii inundase casa scării, s-a luat măsura preventivă a evacuării locatarilor din apartamentele situate la primele două niveluri ale blocului.

Concomitent cu intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi pentru protecţia apartamentelor, s-a intervenit şi pentru asigurarea ventilării imobilului în vederea evacuării fumului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. În urma incendiului au ars 50 kg materiale textile şi resturi menajere aflate în subsolul blocului, intervenţia promptă a forţelor de intervenţie împiedicând propagarea flăcărilor la spaţiile de locuit.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.