Localitățile din Vrancea cu drumuri distruse de inundații primesc bani de la Guvern

Guvernul României a alocat încă 11.148 mii lei localităților din Vrancea, prin H.G. 975/23.12.2016, sumă ce este destinată refacerii infrastructurii afectate de inundații ca urmare a calamităților naturale din lunile august și octombrie 2016. Aceste fonduri se adaugă celor 2.071 mii lei alocați prin H.G. 752/12.10.2016, totalul obținut, datorită demersurilor efecturate de Prefectul județului – Sorin HORNEA, fiind de 13.219 mii lei.
„Suma de 11.148 mii lei a fost alocată, pentru U.A.T., prin HG nr.975/ 23.12.2016 și reprezintă ceea ce a fost atribuit ca urmare a rapoartelor de evaluare întocmite de către comisiile coordonate de către Prefectura județului Vrancea, pentru partea de infrastuctură. Noi am efectuat și finalizat în timp util evaluarea pagubelor înregistrate ca urmare a pagubelor produse de inundațiile din octombrie 2016. Solicitarea noastră a fost pentru 13.245,54 mii lei care să acopere atât distrugerile din luna august cât și cele din luna octombrie. Putem spune că am primit bani pentru a acoperi, la nivel de infrastructură, aproape toate pagubele constatate de comisii“, a declarat Prefectul județului Vrancea, Sorin HORNEA.
Prin H.G. 975/23.12.2016 au fost alocate sume, pentru înlătutrarea efectelor calamităților naturale din lunile august și octombrie, pentru următoarele U.A.T.: Andreiașu de Jos, Bîrsești, Boghești, Bordești, Broșteni, Chiojdeni, Cîrligele, Corbița, Cotești, Dumbrăveni, Dumitrești, Fitionești, Gugești, Gura Caliței, Homocea, Jariștea, Jitia, Mera, Năruja, Nereju, Nistorești, Obrejița, Odobești Paltin, Panciu, Păulești, Ploscuțeni, Poiana Cristei, Popești, Răcoasa, Reghiu, Ruginești, Sihlea, Sl. Bradului, Soveja, Spulber, Străoane, Suraia, Tănăsoaia, Țifești, Tîmboiești, Tulnici, Urechești, Vidra, Vintilesca și Vrîncioaia.
INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VRANCEA
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.