Liviu Jitea, pus în libertate de către judecătorii Curţii de Apel Galaţi

Liviu Jitea sPatron al mai multor societăţi comerciale din Vrancea, Liviu Jitea a fost pus în libertate după ce a fost arestat preventiv pe 9 martie a. c., alături de alte 7 persoane, acuzate de constituirea unui grup infracţional în domeniul comercializării alcoolului. Raluca Milea, Mona Ionescu, Lucian Datcu, Cristea Stoica, Neculai Bica, Mihai Tucan și Alexandru Bortoş au fost şi ei arestaţi preventiv, însă eliberaţi ulterior. Jitea era ultimul faţă de care nu se dispusese eliberarea.

Iată decizia instanţei: “Admite recursul declarat de inculpatul Jîtea Mircea Liviu împotriva încheierii din data de 27.11.2013, pronunţată de Tribunalul Galaţi (…). Casează în parte încheierea recurată, iar în rejudecare: (…) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Jîtea Mircea Liviu, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara (România). Dispune punerea în libertate a inculpatului Jîtea Mircea Liviu, dacă acesta nu este arestat în altă cauză. Desemnează ca şi organ de supraveghere a inculpatului secţia de poliţie în circumscripţia căreia îşi are domiciliul, care va întocmi un program de supraveghere. Organul de supraveghere desemnat va verifica periodic respectarea obligaţiilor de către inculpatul Jîtea Mircea Liviu, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, va sesiza de îndată Tribunalul Galaţi”.

Impune inculpatului Jîtea Mircea Liviu ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea instanţei; – să se prezinte la organele de urmărire penală, respectiv la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; – să se prezinte la organul de supraveghere mai sus desemnat, conform programului de supraveghere ce va fi stabilit de către acesta, sau ori de câte ori este chemat; – să nu îşi schimbe domiciliul fără încuviinţarea instanţei; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; – să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi ori de martorii sau experţii din prezenta cauză şi să nu comunice, direct sau indirect, cu aceştia. Atrage atenţia inculpatului Jîtea Mircea Liviu că, în caz de încălcare – cu rea-credinţă – a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Măsura dispusă va fi comunicată de îndată locului de deţinere, serviciului de paşapoarte, poliţiei de frontieră, organului de supraveghere desemnat prin prezenta, precum şi Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor. Menţine restul dispoziţiilor încheierii de şedinţă recurate. Cheltuielile judiciare în recurs rămân în sarcina statului. Definitivă”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.