Liviu Dragnea: “Românii trebuie să hotărască cine să guverneze România”

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că singurii care au dreptul să desemneze un nou guvern în România sunt cetăţenii care şi-au exprimat nemulţumirea în protestele de la începutul acestui an.
„Căderea Guvernului Boc este o consecinţă clară a protestelor prelungite ale românilor. Este limpede că dacă oamenii nu ar fi ieşit în stradă să strige “Jos Guvernul!” astăzi l-am fi văzut în continuare pe domnul Boc dând la lopată sau cu coasa. Aşadar, meritul pentru această primă victorie în doborârea actualului regim politic aparţine exclusiv cetăţenilor români.

Până acum a vorbit domnul Boc şi cei din jurul său. Acum este rândul cetăţenilor să se exprime. Dacă românii au dat jos Guvernul Boc, atunci tot ei trebuie să hotărească cine să guverneze România. Nici PDL, nici USL, nu au dreptul să ia hotărâri acum în locul cetăţenilor. Iar singurul mod în care le putem oferi românilor posibilitatea de a se exprima e să organizăm cât mai curând alegeri anticipate.”
Secretarul general al PSD a adăugat că orice guvern care va fi stabilit în urma consultărilor de la Cotroceni trebuie să aibă ca principală misiune administrarea ţării până la organizarea alegerilor anticipate.

Președintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, luni, că demisia premierului Emil Boc era așteptată și anticipată de întreaga clasă politică, demersul liderului PDL înscriindu-se în încercarea de a mai salva ce se poate din imaginea erodată a partidului de guvernământ.
„Demisia premierului Emil Boc, și implicit a Guvernului pe care-l conduce fără succes de trei ani de zile, este una așteptată și anticipată de toată clasa politică.

Nu se mai punea problema «dacă», ci «când» își va prezenta demisia. Este încă o victorie a societății civile, a miilor de români care au rămas uniți și care au protestat zilnic în marile orașe din România împotriva Cabinetului Boc și a măsurilor anti-sociale adoptate de acest guvern.
Nu pot să nu mă gândesc la toate aceste decizii adoptate împotriva propriului popor de către Guvern, hotărâri care au condamnat la sărăcie întreaga societate, determinând din ce în ce mai mulți români să se gândească la anii de tristă amintire a regimului dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

Prin această demisie a premierului Emil Boc, PDL și președintele Traian Băsescu încearcă să mai spele ceva din imaginea partidului de guvernământ. PDL și partidele care s-au aflat în arcul puterii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru această dezastruoasă guvernare, care a împins spre pauperizare toate categoriile sociale din România, de la profesori, cadre medicale, polițiști, până la șomeri și pensionari.

Economia României, sugrumată de firmele clientelare partidului de guvernământ, plătește din plin pentru măsurile proaste adoptate de acest Guvern demisionar. Firmele mici și mijlocii vor fi în continuare falimentate, pentru că cei care astăzi părăsesc corabia aflată în derivă, au fost incapabili să ofere o alternativă de relansare a economiei.

Demisia premierului Emil Boc nu mă surprinde și, dacă vreți, este o recunoaștere implicită a incompetenței Cabinetului pe care l-a condus. Emil Boc a fost doar un executant al deciziilor venite în plic de la Palatul Cotroceni. Acest Guvern a compromis total ideea de dialog, de democrație, asumând 17 legi importante pentru România în disprețul Parlamentului.

După trei ani de guvernare, timp în care normalitatea în România a ajuns să fie disprețuită de actuala putere, promovând anormalitatea și incompetența la toate nivelurile, Executivul de la Palatul Victoria își poate trece în cont și reușita intrării în istorie ca cel mai incapabil Guvern post-decembrist”, a declarat vicepreședintele PSD Ion Prioteasa.

Comunicat primit de la PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.