ȘCOLI CURATE, NU POLITIZATE (III). Lauriana Ailincuței, noul inspector general al IȘJ Vrancea, este acuzată de abuz împotriva unui elev. Paulina Roșcan, secretar la Liceul Pedagogic: ”Ailincuței nu vrea să respecte o decizie a Consiliului de Administrație a IȘJ Vrancea”. UPDATE: Ailincuței: ”De la dosar lipsesc niște acte. Când vor fi depuse vom aplica timbrul sec”

UPDATE: Situația a fost rezolvată după intervenția ministrului Educației, Liviu Pop, cel care, la solicitarea Vrancea Media, a sunat-o pe Lauriana Ailincuței și i-a spus să rezolve problema. În jurul orei 13.00, IȘJ Vrancea a aplicat timbrul sec pe duplicatul diplomei elevului, fără a mai cere documente suplimentare, așa cum declarase Lauriana Ailincuței că este necesar. Paulina Roșcan ne-a declarat că va cere Ministerului Educației demiterea inspectorului școlar general pentru modalitatea în care a încercat să împiedice aplicarea deciziei CA al IȘJ din 7 septembrie.

 • Știrea inițială:

Inspectorul general al IȘJ Vrancea, Lauriana Ailincuței (foto), propulsată de PSD în funcție deși Ministerul Educației i-a reproșat managementul defectuos de la Liceul Pedagogic din urmă cu câțiva ani, este acuzată că împiedică un elev să se înscrie la Facultatea de Limbi Moderne din cadrul Universității București.

Deși Consiliul de Administrație al IȘJ Vrancea a aprobat pe 7 septembrie eliberarea unui duplicat al diplomei de bacalaureat elevului Narcis Cristian Stoian, Lauriana Ailincuței nu vrea să pună în aplicare decizia CA, comunicând Liceului Pedagogic că va rediscuta cazul elevului respectiv.

În euforia momentului de după eliberarea diplomei de bacalaureat, am mers și am țiplat-o, neștiind că nu mai este valabilă dacă fac acest lucru. Am solicitat Liceului Pedagogic să-mi elibereze un duplicat pentru a mă putea înscrie la Facultate, la Universitatea București. Am găsit înțelegere, însă acum aflu că inspectoratul nu vrea să aplice timbrul sec pe duplicatul făcut de Liceul Pedagogic”, ne-a povestit absolventul Stoian.

Secretara șefă a Liceului Pedagogic, Paulina Roșcan (foto stânga), consideră că Lauriana Ailincuței nu are nici o bază legală acționând astfel și-i cere să pună în aplicare decizia din 7 septembrie a CA al ISJ.

Roșcan susține că Lauriana Ailincuței ar putea răspunde pentru abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor în condițiile în care este acuzată că prejudiciază interesele absolventului care nu se poate înscrie la facultate fără duplicatul diplomei de bacalaureat.

Lauriana Ailincuței nu a comentat situația, declarându-ne că trebuie să discutăm cu inspectorul școlar adjunct Aurel Șelaru, ”care cunoaște situația”. Aurel Șelaru nu a putut fi contactat telefonic până în acest moment.

Vrancea Media l-a contactat astăzi și pe ministrul Educației, Liviu Pop, informându-l despre situația de la IȘJ Vrancea. Vom reveni cu detalii. (Cristi IRIMIA)

PS1: Lauriana Ailincuței a revenit cu un telefon și ne-a precizat următoarele: ”Doamna Roșcan s-a prezentat pentru aplicarea timbrului sec dar doamna din IȘJ care i-a verificat dosarul a constatat că nu există toate documentele la dosar, cum ar fi o copie a procesului verbal din Consiliul de Administrație, solicitarea copilului și parcă mai era ceva. A fost rugată să atașeze toate documentele și când va avea dosarul complet se va aplica timbrul sec. Copilul a depus cerere în iulie. De ce Liceul Pedagogic n-a rezolvat problema până acum?”, a precizat Ailincuței.

În ceea ce privește faptul că IȘJ a aprobat cererea Liceului Pedagogic pe 7 septembrie, inspectorul general a afirmat că la acea vreme CA a hotărât pentru că secretara șefă de la Pedagogic a insistat că are nevoie copilul. Practic, IȘJ n-a verificat dosarul pe 7 septembrie așa cum afirmă că a verificat ieri când trebuia să aplice timbrul sec. ”S-a verificat ulterior dosarul”, a admis Lauriana Ailincuței.

PS2: Replica Paulinei Roșcan nu a întârziat să apară. ”Dosarul a fost discutat pe 7 septembrie. Procedura a fost îndeplinită și s-a aprobat dosarul. Se vede clar pe decizia Consiliului de Administrație. Ieri nici măcar n-a vrut să-mi înregistreze cererea pentru eliberarea timbrului sec. Mi-a spus clar că nu vrea să pună timbrul sec. De parcă îmi punea mie, nu elevului Stoian. Face un abuz și va răspunde pentru acest abuz”, a precizat Roșcan.

8 Responses to ȘCOLI CURATE, NU POLITIZATE (III). Lauriana Ailincuței, noul inspector general al IȘJ Vrancea, este acuzată de abuz împotriva unui elev. Paulina Roșcan, secretar la Liceul Pedagogic: ”Ailincuței nu vrea să respecte o decizie a Consiliului de Administrație a IȘJ Vrancea”. UPDATE: Ailincuței: ”De la dosar lipsesc niște acte. Când vor fi depuse vom aplica timbrul sec”

 1. Cristina Dragomir 21/09/2017 at 13:17

  Bătaia de joc e limbajul pe care “doamna” îl cunoaște cel mai bine….mai mult decât atât, de când este în funcția după care a tânjit atâta amar de vreme, amenință că dă oamenii jos din funcții, pentru ca în sfârșit, a venit și vremea ei…este inadmisibil să fie schimbat din funcție un om competent (prof.Dorin Cristea), care a ocupat o funcție prin concurs, cu o peroana care nu numai că nu a reușit să obțină niciodată concursul, dar a mai fost și demisă de către Minister din funcția de Director al Liceului Pedagogic…Rușine!

  Răspunde
 2. Cristina Dragomir 21/09/2017 at 13:19

  Bătaia de joc e limbajul pe care „doamna” îl cunoaște cel mai bine….mai mult decât atât, de când este în funcția după care a tânjit atâta amar de vreme, amenință că dă oamenii jos din funcții, pentru ca în sfârșit, a venit și vremea ei…este inadmisibil să fie schimbat din funcție un om competent (prof.Dorin Cristea), care a ocupat o funcție prin concurs, cu o persoană care nu numai că nu a reușit să obțină niciodată concursul, dar a mai fost și demisă de către Minister din funcția de Director al Liceului Pedagogic…Rușine!

  Răspunde
 3. IONUT 21/09/2017 at 15:39

  Nici cu doamna secretara nu ne e rusine ,fiind implicata in mai multe dispute cu dna inspector general.Poate vine ministrul la PEDAGOGIC sa se ocupe de liceu dar nici atunci doamna secretara nu va fi multumita.Cu BACIU sunteti multumita DOAMNA PAULA?

  Răspunde
 4. AlexandrucelMare 21/09/2017 at 16:55

  Pentru Ionut,alias CC:
  Nu sunteti in masura sa vorbiti despre doamna Paula ,atat timp cat aveti aceleasi frustrari ca si generaleasa!
  Nu ai lasat nimic in urma ta cat ai fost director, asa ca mai bine ti-ai tine gura inchisa.

  Răspunde
 5. Irina 21/09/2017 at 17:30

  Stimate domn, ar trebui să realizați că secretarul sef al unității școlare răspunde de corectitudinea si aplicarea legislației în vigoare și el nu este numit sau recomandat de nici un partid politic .In școală ajunge numai pe baza unui concurs , deci el nu are voie sa facă politica nimănui decât cea a legii i ! Cei numiți în funcții de… !,,, azi sunt, mâine numai sunt!,, vin altii competenti sau mai puțin competenți ! Asta i legea .democrației ….,,,,,!,,, Secretarul răspunde si acum si peste 20 ani pentru toate documentele eliberate !

  Răspunde
 6. Livache 21/09/2017 at 18:03

  Daca ar sti Liviu Pop pe cine a numit general, s- ar autosuspenda din functie! Nu are psd-ul pe altcineva cu cine sa iasa in fata? In halul asta am ajuns, sa ne conduca un asemenea personaj!Ce faci ,Lauriana, te razbuni oe baiat ca a plecat de la tine de la prebgatire cand si- a dat seama cat de …. esti?A luat Cambridegeul si fara tine! Din cauza aceasta nu ai vrut sa ii dai diploma??Lovesti si in copii??Huoooo!

  Răspunde
  • Livache 21/09/2017 at 18:06

   Jos Generaleasa necalificata ! Salvati invatamantul vrancean !

   Răspunde
 7. Vasilica Stroe 21/09/2017 at 21:44

  ADICA…a castigat INTRAREA la CAMBRIDGE,iar ,,generaleasa,,NU I DA documented pentru PLECARE?????ASTA I CHIAR RIZIBIL…..??

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.