Lansarea cărții Anului Centenar pentru Vrancea

În cadrul manifestărilor dedicate Centenarului reîntregirii teritoriilor românești, Asociația „Simion Mehedinți” vă invită joi 5 iulie, la prezentarea în premieră a lucrării închinate celor mai importante persoane născute în localitățile care formează din 1968, Județul Vrancea: DICȚIONARUL ACADEMICIENILOR VRÂNCENI (Editura Terra, Focșani, 2018). Este o lucrare colectivă, coordonată de Conf. Univ. Dr. Costică NEAGU, cu și despre cei 31 de academicieni care au fixat în eternitate numele Vrancei. Academicienii sunt prezentați prin 31 de microbiografii, redactate după cele mai exigente norme academice de oameni de cultură din Vrancea, Iași, Galați și București.

DICȚIONARUL ACADEMICIENILOR VRÂNCENI este prima lucrare de acest gen, o carte despre o Românie frumoasă, o țară a valorilor, a bunului simț, a elitelor, a modestiei și a cumpătării, o operă care nu trebuie să lipsească din nicio Bibliotecă Publică, Școlară și particulară. În acest volum descoperim oamenii care au clădit spiritual România și au înveșnicit aceste pământuri prin munca lor. Sunt descriși în ordine alfabetică următorii academicieni: Sava Athanasiu din Ruginești, Gh. Balș din Adjud, George Bărănescu din Odobești, Gh. Buzdugan din Focșani, Virgil Cândea din Focșani, Valeriu D. Cotea din Vidra, Constantin C. Giurescu din Focșani, Aurel Iancu din Răcoasa, Gh. Longinescu din Focșani, Ștefan Longinescu din Focșani, Nicolae Manolescu din Adjudu-Vechi, Panaite Mazilu din Broșteni, Simion Mehedinți din Soveja, Mihai Mihăilă din Faraoanele, Ion Mincu din Focșani, Ion Nestor din Focșani, Gh. Nicolau din Pufești, Ion Niculescu din Focșani, Dumitru Olănescu-Ascanio din Focșani, Tudorel-Tudorache din Focșani, Alexandru Rădulescu din Focșani, Nicolae Al. Rădulescu din Budești, Oscar Sager din Focșani, Oscar Saligny din Focșani, Anghel Saligny din Focșani, Marin Simionescu-Râmniceanu din Focșani, Anibal Teodorescu din Câmpineanca, Dimitrie Voinov din Focșani, Duiliu Zamfirescu din Dumbrăveni, Vasile N. Taftă din Negrilești și Iulian Gavăt din Tâmboiești. Dintre aceștia, 15 academicieni s-au născut în Focșani, 1 în Adjud și 1 în Adjudu-Vechi, 1 în Odobești și 14 în satele Vrancei.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Vrancei din Focșani și Casa de Cultură dn Odobești și va avea loc joi, 5 iulie, la ora 10, în sala „Muzeul Unirii” din Orașul Unirii. Proiectul și volumul vor fi prezentate de Dr. Costică Neagu – președintele Asociației „Simion Mehedinți, Dr. Horia Dumitrescu – directorul Muzeului Vrancei și Dr. Romeo-Valentin Muscă – directorul Casei de Cultură din Odobești.
Vă așteptăm la întâlnirea cu valorile eterne ale Vrancei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.