Lansare de carte la Casa de Cultură din Odobești

Casa de Cultură ”Constantin C. Giurescu” din Odobești organizează duminică, 7 mai, începând cu orele 13, lansarea volumului autobiografic GENEALOGII (Buzău, 2017), întocmit de Costică Drîstaru-Andreiașu.

Autorul este originar dintr-un sat rupt din poveștile scriitorului Gheorghe Mocanu, acolo unde Vrancea arhaică se întâlnea odinioară cu Moșia Odobeștilor și din secolul XVIII cu Moșia Mănăstirii Mera. Născut în 1949 în satul Fetig din comuna Andreiașu de Jos, Costică Drîstaru s-a implicat după 1989 în recuperarea amintirilor satului natal și a comunei Andreiașu, publicând în 2004 monografia localității, în 2014 un istoric al Școlii și în 2015 o monografie a Bisericii din comună. Fiind ofițer de pompieri,

Costică Drîstaru a publicat în 2009 o istorie a pompierilor râmniceni și în 2012 o biografie a căpitanului de pompieri Pavel Zăgănescu, unul dintre eroii pompieri de la 1848. La Odobești va lansa cel mai recent volum, prin care autorul reface istoria neamului Drîstarilor din Fetig, de la Moș Damian, fondatorul dinastiei Drîstarilor, până la generația digitală.

Lansare va avea loc la Sala de lectură ”Dumitru Pricop” a Bibliotecii Publice, din strada Libertății nr. 124. Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE