ISU Vrancea: Incendiu la o cafenea de pe strada Ștefan cel Mare din Focșani

Intervenţii S.M.U.R.D.
În data de 11 noiembrie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a opt situaţii medicale de urgenţă.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regăsesc probleme abdominale şi diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit atât în municipiile Adjud şi Focşani, cât şi în comunele Câmpineanca, Homocea, Valea Sării şi Vânători, acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Adjud, Focşani şi Vidra.

Proiectil exploziv descoperit la Bizigheşti
Un proiectil exploziv de calibru 76 mm a fost ridicat de pirotehniştii I.S.U. din satul Bizigheşti, comuna Garoafa, în după-amiaza zilei de luni, 11 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00.

În timp ce se afla pe un câmp pe raza localităţii, Viorel S. a descoperit un element de muniţie neexplodată. Acesta a acţionat corespunzător şi a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112. Specialiştii pirotehnişti au ridicat proiectilul exploziv, care era în stare de funcţionare şi l-au transportat în condiţii de siguranţă la depozitul amenajat în vederea distrugerii ulterioare.

Început de incendiu lichidat de pompierii focşăneni
Marţi, 12 noiembrie a.c., un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., în jurul orei 06.40, anunţa producerea unui incendiu la o cafenea, aflată la parterul unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Focşani.

Imediat s-a deplasat la locul indicat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. Cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric au ars tabloul electric, instalaţia electrică aferentă acestuia şi s-a deteriorat 1 mp din tavan. Evenimentul a fost observat de persoana care efectua servicii de curăţenie în cafenea. Datorită intervenţiei operative a pompierilor, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, împiedicându-se propagarea la întreaga încăpere.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.