ISU Vrancea face apel la spiritul civic al vrâncenilor

Fiecare cetăţean care are cunoştinţă despre existenţa unor persoane din localitatea sa aflate în pericol să contacteze reprezentanţii primăriilor din localitatea respectivă, pentru a putea întocmi o situaţie centralizată a acestora şi pentru a încerca astfel, să li se acorde ajutor. Aici ne referim, în special, la personale care, din diferite motive (vârstă înaintată, stare de sănătate precară, afecţiuni medicale ce le împiedică deplasarea, ş. a.) sunt izolate şi care au nevoie urgentă de alimente, apă sau medicamente, ori îngrijiri medicale.

Această solicitare este adresată pentru identificarea eventualelor persoane aflate în dificultate şi nu pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

În cursul zilei de astăzi, 10 februarie a.c., autospeciala S.M.U.R.D. transport victime multiple a plecat către localitatea Băleşti, pentru a prelua o femeie cu insuficienţă renală. Deoarece nu se putea ajunge pe drumul direct de acces, acesta fiind blocat de stratul gros de zăpadă, traseul de deplasare a fost stabilit pentru ruta Focşani – Râmnicul Sărat – Puieşti – Băleşti.

Deoarece la ieşirea din localitatea Puieşti deplasarea a fost oprită de zăpada depusă în strat gros pe şosea, s-a solicitat sprijin pentru transportarea acestei persoane cu ajutorul unui elicopter, pacienta fiind adusă pe calea aerului până în municipiul Focşani.

La întoarcere, autospeciala S.M.U.R.D. a preluat din localitatea Cândeşti un bărbat, în vârstă de 88 ani, cu afectiuni icteriene, o femeie, în vârstă de 67 ani cu dureri abdominale, cât şi alte două persoane de la Spitalul din Dumbrăveni (o femeie, 77 ani, cu dureri abdominale și un bărbat, în vîrstă de 77 ani cu tulburări de vorbire și echilibru). Acestea au fost transportate la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, unde au fost preluate de medicul de gardă de la Unitatea de Primire Urgenţe.
Misiune s-a încheiat în jurul orei 20.20.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.