Invitaţie la educaţie, din partea Fundaţiei Noi Orizonturi şi Romanian American Foundation

Clubul IMPACT Cuza va invita sa luati parte la derularea primei etape a proiectului „ Educatia- mai aproape de nevoile tinerilor”, eveniment realizat cu sprijinul Fundatiei Noi Orizonturi si Romanian American Foundation.

Actiunea „ Educatia-mai aproape de nevoile tinerilor” se va desfasura duminica, 11 martie 2012, incepand cu orele 11:00, la cinematograful Balada din Focsani.
Tinerii intre 14 si 17 ani sunt invitati sa vizioneze filmul „ Easy A”, o pelicula 2010, ce aduce in prim plan viata adolescentilor si problemele lor. Actiunea va continua cu dialogul dr. Catalin Groza si tinerii din public. Aceasta dezbatere isi propune sa clarifice cele mai delicate probleme ale tinerilor in ceea ce priveste educatia sexuala, problemele identitatii de sine in cuplu, responsabilizarea deciziilor.

Evenimentul are loc in cadrul programului „IMPACT- model de educatie extracurriculara nonformala in Romania”, implementat de Fundatia Noi Orizonturi, cu sprijinul Romanian American Foundation, in parteneriat cu Tara Vrancei. „ La aceasta varsta, elevii au nevoie de indrumare, iar intrebarile lor trebuie sa primeasca raspunsuri avizate.

De aceea, scoala are un rol foarte important in ceea ce priveste educatia pentru sanatate, caci este necesar ca elevii sa formuleze intrebari, sa gaseasca raspunsuri, sa fie responsabilizati prin intelegerea unor valori, atitudini, unei mentalitati in acord cu cerintele vietii moderne.

Incercand sa traiasca ancorati in aceasta realitate, elevii trebuie sa tina cont de existenta unor riscuri si perceptii gresite in ceea ce priveste educatia sexuala, prevenind eventualele esecuri prin cunoasterea informatiilor esentiale si a metodelor contraceptive.” a declarat prof. dr. Teodora Bentz, unul dintre coordonatorii proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.