Interferențe culturale vrânceano-nemțene

La sfârșitul săptămânii trecute, cadrele didactice de la Școala din Pufești au avut un proiect de team-building, ce a constat într-o excursie la Cheile Bicazului și Lacul Roșu. A fost nu doar o simplă excursie, o modalitate de a închega și întări munca în echipă, de a socializa și de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut. Și pentru că proiectul a avut o latură culturală ce a constat în evidențierea unor interferențe culturale vrânceano-nemțene, cadrele didactice s-au întâlnit cu actorul Dan Grigoraș ce își are originile în satul Pufești.

Actorul, face parte din generația tinerilor actori fiind cunoscut prin filmul ,,Stare de fapt ” în regia lui Stere Gulea, precum și filmul lui Francis Ford Coppola – ,,Tinerețe fără tinerețe”. Tânărul actor este un model pentru copii din Pufești, reușind să depășească vicisitudinile vieții. „Teatrul este cea mai bună formă de purificare. Toate emoţiile, atât pozitive, cât şi negative sunt descărcate pe scenă. Practic evadezi din cotidian şi te transpui într-o altă lume”, mărturiseşte actorul.

Tot cadrele didactice au avut o surpriză și pentru actrița din ,,generația de auți de toamnă”, DRAGA OLTEANU MATEI, oferindu-i acesteia un superb coș cu un aranjament din crizanteme și un altul cu bunătăți de toamnă. Aceste cadouri simbolice au fost oferite, în semn de prețuire și respect pentru tot ce a făcut actrița, în teatrul și filmografia românească. Draga Olteanu s-a retras la Piatra Neamț și a împlinit recent 84 de ani. Starea de sănătatea este ușor afectată, încât nu poate primi vizitatori, însă transmite gânduri bune și mulțumiri către toți cei ce o apreciază.

,,Am fost o modalitate de a trece dincolo de activitatea profesională, marcată prin greutățile sale, într-o zonă mai destinsă. Vizitarea Teatrului Tineretului din Piatra Neamț și întâlnirea cu actorul pufeștean, Dan Grigoraș, ne-a făcut să înțelegem că și noi suntem actori pe o senă a sistemului educațional românesc și trebuie să dăm tot ce este mai bun pentru elevii noștri”, a declarat prof.dr. Nicolae Damian, directorul Școlii din Pufești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE