Întâlnirea Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor privind programul ”Școala altfel”

În perioada 9 – 12 februarie 2012, are loc la Gheorgheni, județul Harghita, Conferința națională a reprezentanților Consiliului Național al Elevilor, prima dintr-o serie care are ca temă programul național ”Școala altfel”.

Evenimentul va debuta cu deschiderea oficială a conferinței naționale la care vor participa Romeo Moșoiu, consilier al ministrului Educației, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Harghita, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Întâlnirea de lucru a membrilor Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor se dorește a fi una eficientă, având ca subiect central de discuție parteneriatul Consiliul Național al Elevilor – Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Pe parcursul a două săptămâni, Consiliile Județene ale Elevilor din întreaga țară au centralizat activitățile propuse spre desfășurare în fiecare unitate de învățământ în săptămâna 2-6 aprile, urmând ca în cadrul acestei conferințe să se elaboreze centralizarea la nivel național și înaintarea către Minister Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Un alt punct din agenda de lucru îl reprezintă întocmirea și finalizarea documentelor suport, parte integrantă a strategiei de dezvoltare organizațională a Consiliului Național al Elevilor, adoptată în plenul Adunării Generale de la Târgu-Mureș.

Departamentul de relații externe, Biroul de presă

Georgiana Epure – secretar al Departamentului de relații externe, Tel. 0741.517.672

Despre Consiliul Național al Elevilor

Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și incurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.