Inițiere în marketing on-line pentru producatori locali din GAL Siretul Verde și GAL Mara Natur

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, internetul poate fi unul dintre cele mai eficiente canale de marketing și implicit de vânzare pentru produsele locale. De acest lucru s-au convins 24 de producători din GAL Mara Natur și GAL Siretul Verde, care au fost inițiati în utilizarea tehnicilor de marketing on-line în cadrul instruirii care a avut loc marti, 18 august a.c, la pensiunea Rustic din orasul Baia Sprie, judetul Maramures.

Siretul Verde Mara Natur

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului “Cooperare pentru succes: marketing on-line pentru produsele locale” și a reunit 14 producători locali din GAL Mara Natur și 10 din GAL Siretul Verde, precum și membri ai echipei de proiect din cele două GAL-uri partenere.

În cadrul instruirii efectuate de specialiști din cadrul SC CERC SRL Baia Mare au fost abordate aspecte relevante precum generalităţi despre marketing, mixul de marketing, planuri de marketing, marketing on-line, motoare de căutare, magazine on-line, promovare pe Internet şi aplicaţii. Activitatea a fost un bun prilej pentru producătorii din cele două teritorii LEADER să intre in dialog cu privire la posibilităţile şi metodele de promovare on-line a produselor locale, valorificându-se astfel o oportunitate economică pentru comunitățile locale din cele două microregiuni.

Proiectul “Cooperare pentru succes: marketing on-line pentru produsele locale” este finanțat din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Măsura 421 – “Implementarea proiectelor de cooperare”, axa LEADER din PNDR, fiind implementat de Asociația Grupul de Acţiune Locală Siretul Verde (Vrancea-Galaţi) în parteneriat cu Asociația Microregională Mara-Natur (Maramureș). Obiectivele proiectului vizează valorificarea potențialului local din cele două teritorii prin promovarea în comun a produselor și resurselor locale precum și dobândirea de competenţe şi îmbunătăţirea cunostinţelor deţinute de membrii GAL-urilor partenere prin intermediul acțiunilor de cooperare.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Siretul Verde

Președinte Colin Adrian

Asociația Microregională Mara Natur

 Președinte Roman Vasile Marcel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE