Infracţiuni la regimul silvic, depistate de poliţişti

Arborii doborati sunt carati atat la lumina zilei, cat si noaptea

La data de 10 septembrie a.c., ora 09.00, poliţiştii focşăneni însoţiţi de specialişti din cadrul ITM Vrancea, C.R.S.C. Focşani şi Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Vrancea, au efectuat un control de specialitate în exploatările forestiere şi în depozitul de masă lemnoasă deţinute de o societate de profil, din comuna Reghiu, ocazie cu care au stabilit faptul că societatea a primit la muncă 7 persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă.

Totodată, s-a constatat faptul că în cursul anului 2015, reprezentanţii societăţii au explotatat ilegal arbori în mai multe suprafeţe de pădure private, situate în extravilanul comunei Ploscuţeni, judeţul Vrancea.

La data de 10 septembrie a.c., ora 13.40, poliţiştii din Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, însoţiţi de către specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Vrancea, au depistat cu ocazia efectuării controlului circulaţiei materialelor lemnoase pe raza satului Nereju Mic, comuna Nereju, un tânăr, de 24 ani, din comuna Nereju, sat Sahastru, în timp ce conducea un autocamion în care se afla cantitatea de 12,153 mc lemn rotund brad, fără a deţine permis de conducere şi fără documente de însoţire a materialului lemnos.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar pentru materialul lemnos transportat fără aviz de însoţire, s-a aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 5000 lei şi măsura complementară de confiscare a lemnului, în valoare de aproximativ 3100 lei.

Totodată, s-a mai efectuat un control de specialitate în fondul forestier al Ocolului Silvic Focşani, ocazie cu care s-a constatat faptul că un bărbat, de 37 ani, din comuna Nereju, sat Nereju Mic, a redus suprafaţa fondului forestier din Paltin, prin imprejmuire cu gard şi decopertare a solului, fără a respecta prevederile legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reducerea suprafeţei fondului forestier naţional fără respectarea dispoziţiilor art.36 şi art.37 din Legea nr.46 republicată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE