Infracțiuni descoperite în domeniul silvic

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic a fost constatată o infracţiune, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați 60 de metri cub de material lemnos, în valoare de peste 14500 de lei.

În perioada 15-20 august a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim
au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 246 de controale, din care 219 desfășurate pe drumurile publice, 11 în fondul forestier și 16 la depozite de materiale lemnoase/instalații de debitat lemn rotund, a fost depistată o infracţiune prevăzută de Legea 46/2008 Rep. şi aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 37000 lei.
Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 60 m.c. de material lemnos, în valoare totală de peste 14500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.