INFOPOL Vrancea: La Adjud, un bebeluş de două luni a murit în condiții neelucidate încă

La data de 21 noiembrie a.c., ora 17,00, poliţişti din Jariştea i-au depistat pe minorii S. Florin, de 14 ani şi D. Ion, de 15 ani, din localitate, suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de furturi din locuinţe, fapte comise în localităţile Jariştea, Tulnici şi Negrileşti. Cei doi profitau de lipsa proprietarilor de acasă şi sustrăgeau sumele de bani pe care le găseau.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cei doi au fost internaţi în Centrul de Minori Focşani.

Evenimente rutiere

La data de 22 noiembrie a.c., ora 18.30, pe DN 2, în afara oraşului Mărăşeşti, A. Marius-Marian, de 31 ani, din municipiul Adjud, în timp ce conducea o autoutilitara marca Ford a acroşat şi a accidentat mortal o persoană de sex feminin, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

La data de 22 noiembrie a.c., ora 19.20, pe str. Plevnei din municipiul Focşani, poliţiştii l-au depistat pe P. Ionuţ Cătălin, de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Ford fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Decese cercetate de poliţişti

La data de 22 noiembrie a.c., ora 07.25, poliţiştii din Adjud au fost sesizaţi de către M. Liviu, din localitate, despre faptul că minorul B. D. G., în vârstă de 2 luni, a decedat la locuinţa sa. Din primele verificări a rezultat faptul că mama minorului locuia fără forme legale la locuinţa bărbatului, iar cu ocazia examinării sumare a cadavrului nu au fost identificate urme de violenţă. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzei decesului.

La data de 22 noiembrie a.c., ora 14.00, poliţiştii din Vârteşcoiu au fost sesizaţi despre faptul că E. Ioana, de 59 ani, din localitate, cunoscută consumatoare de băuturi alcoolice, a fost găsită decedată în locuinţa concubinului său B. Ion. Cadavrul, care nu prezenta urme vizibile de violenţă, a fost transportat la SML Vrancea în vederea stabilirii cauzei decesului.

RADARE 24.11.2012

Obrejiţa- Urechesti; Urechesti- Popeşti; Călimăneşti- Haret; Pufeşti-Domneşti; Garoafa- Bizigheşti; Focşani- Goleşti; Obrejiţa- Dumbrăveni; Popeşti- Dumbrăveni; Pufeşti- Călimăneşti; Haret- Domneşti; Focşani; Panciu; Adjud; Odobeşti.

Tu decizi ! Votează legal !

Activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor desfăşurate de poliţişti, jandarmi, reprezentanţii ISU şi ai Prefecturii Vrancea, în cadrul campaniei „TU DECIZI ! VOTEZĂ LEGAL !” continuă.

În zilelele de 20,21 şi 22 noiembrie a.c., poliţiştii vrânceni au fost prezenţi în localităţile Focşani, Adjud, Mărăşeşti, Tanasoaia, Boghesti, Homocea pentru a se asigura că mesajul campaniei este primit de cât mai mulţi cetăneni.

Miercuri, 21 noiembrie a.c., jandarmi vrânceni au desfăşurat în cadrul campaniei iniţiată de Ministerul Administraţiei şi Internelor sub sloganul “Tu decizi! Votează legal”, o acţiune de informare şi conştientizare a cetăţenilor, prezenţi în bâlciul tradiţional din comuna Vidra, punctul Tichiriş, cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal.

Cei prezenţi au primit informaţii şi pliante despre legislaţia electorală în vigoare, în special cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au distribuit, în cursul zilei de joi, 22 noiembrie a.c., fluturaşi cu mesajul campaniei în zona magazinului „Milcov” din municipiul Focşani, iar vineri, 23 noiemebrie a.c., au împărţit astfel de materiale cu ocazia controalelor specifice desfăşurate de cadrele Inspecţiei de Prevenire în localităţile Garoafa, Mărăşeşti, Năruja, Nistoreşti, Paltin, Ploscuţeni, Pufeşti şi Vrâncioaia.

Campania se va desfăşura până la data 9 decembrie, data alegerilor, şi se adresează, în general, tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani şi merg pentru prima dată la urne.

În judeţul Vrancea poliţiştii, jandarmii, lucrătorii ISU şi responsabilii Instituţiei Prefectului vor distribui, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban, 10.000 pliante care conţin informaţii de conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun în situaţia nerespectării legii.

Cele 2.000 de afişe vor fi postate în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, inclusiv la secţiile de votare în ziua alegerilor, astfel încât un număr cât mai mare de cetăţeni să fie informaţi despre campania desfăşurată de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Conform art. 55 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului „Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseşte.”

Comunicat primit de la IPJ Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.