INFOPOL Vrancea: Evenimentele din ultimele 48 de ore & Poliţiştii au dat flori şi mărţişoare şoferiţelor

Politisti martisor 1 martie 2014 1

La data de 28 februarie a.c., ora 19.40, pe str. E. Teodoroiu din municipiul Adjud, G. Gheorghe, de 33 ani, din localitate, în timp ce conducea auto marca Opel, din cauza neatenţiei a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un copac. În urma producerii evenimentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto.

Cercetările sunt continuate pentru a stabili cu exactitate modul de producere a evenimentului.

La data de 28 februarie a.c., ora 17.25, pe DN 23 în comuna Vulturu, B. Ghiţă, de 65 ani, din municipiul Galaţi, a fost depistat în timp ce conducea auto marca Seat având o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 28 februarie a.c., ora 15.20, în comuna Ţifeşti, I. Laurenţiu Georgel, de 28 ani, din localitate, a fost depistat în timp ce conducea autoutilitara marca Ford fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Politisti martisor 1 martie 2014 2

Mandat executat de poliţişti

La data de 28 februarie a.c., ora 14.00, poliţiştii din Sl. Bradului l-au depistat pe N. Gabi, de 44 ani, din comuna Homocea, care deţinea un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acesta a fost depus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Focşani.
Absenteism scolar

Având în vedere faptul că semestrul II al anului şcolar preuniversitar este în plină desfăşurare, s-a constat o tendinţă de creştere a numărului elevilor care absentează de la cursuri la nivelul judeţului Vrancea, fapt ce poate conduce la înregistarea unor fapte antisociale în care pot fi implicaţi elevii.

În baza acestor considerente şi conform dispoziţiilor Planului Naţional Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, la data de 27.02.2014, între orele 10.00- 13.00, pe raza localităţilor urbane s-au organizat acţiuni pentru prevenirea unor acte de violenţă în zona unităţilor de învăţământ, precum şi a combaterii absenteismului şcolar.

S-a acţionat în echipe mixte, formate din agenţi de poliţie şi subofiţeri jandarmi, iar alături de aceştia au participat şi studenţi din cadrul Academiei de Poliţie Al.I.Cuza.
Cu această ocazie au fost verificate un număr de 49 baruri şi cafenele, fiind depistaţi absetând de la cursuri 71 elevi, din care 60 numai în municipiul Focşani. Aceştia au fost identificaţi şi urmează să fie întocmite informări către unităţile şcolare de unde provin şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele şcolare.

Barmanii şi administratorii localurilor verificate au fost instruiţi în ceea ce priveşte interdicţia de a vinde minorilor băuturi alcoolice, sancţiunea contravenţională pentru această faptă fiind de la 100 la 500 lei. Pe timpul acţiunii au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale unor barmani care au oferit băuturi alcoolice minorilor, fiind identificaţi elevi de clasa a IX-a care consumau băuturi alcoolice la orele dimineţii.

Activităţile pe această linie vor fi intensificate, astfel de acţiuni urmând să aibă loc săptămânal, iar poliţiştii de proximitate vor efectua vizite la unităţile de învăţământ unde vor organiza întâlniri cu elevii, pentru a discuta cu aceştia despre prevenirea violenţei şi a absenteismului şcolar.

Radare

DN2-E85: Călimăneşti- Haret; Pufeşti- Domneşti; Garoafa-Bizigheşti; Goleşti – Garoafa; Goleşti – Focşani; Dumbrăveni-Urecheşti; Sl.Bradului-Obrejiţa; Urecheşti-Popeşti; Dumbrăveni- Obrejiţa; Focşani; Mărăşeşti; Adjud;
DN 23 : Răstoaca; Boţârlău; Vulturu;
DN 2D: Boloteşti; Vidra;
DN 2L: Panciu; Campuri; Straoane;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.