INFOPOL: Toate şoferiţele vor fi oprite de poliţiştii rutieri…pentru a li se oferi mărţişoare!

Evenimente rutiere

La data de 28 februarie a.c., orele 13.45, pe DN2-E85, în municipiul Focşani M. Vasile, de 61 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca VW, nu a acordat prioritate de trecere la ieşirea din incinta unei staţii peco autoturismului marca Dacia condus regulamentar de M. Stela-Tatiana, de 33 ani, din comuna Vulturu. Iniţial conducătorii auto s-au înţeles amiabil, dar ulterior femeia s-a prezentat la Spitalul Focşani, unde s-a stabilit că în urma accidentului a fost rănită uşor.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

La data de 29 februarie a.c., orele 08.45 şi 09.40, poliţiştii focşănei i-au depistat în trafic pe T. Gheorghiţă, de 30 ani, din localitate, care conducea autoturismul marca Ford şi pe M. Liviu, de 31 ani, din localitate, care conducea autoturismul marca BMW, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că ambele autoturisme au autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 23.02.2012, respectiv 22.02.2012.

La data de 29 februarie a.c., orele 19.00, pe bld. Bucureşti din municipiul Focşani poliţiştii l-au depistat pe C. Petrică, de 42 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără aposeda permis de conducere.
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cauză întocmindu-se dosar penal.

Mărţişoare în trafic

În aceasta zi, care marchează începutul primăverii mult aşteptate, poliţiştii vrânceni vor sărbători în trafic pe doamnele şi domnişoarele şoferiţe şi le vor mulţumi pentru modul prudent în care acestea se comportă în trafic.

Statistica demonstrează că numărul şoferiţelor care încalcă regulile de circulaţie şi care produc accidente grave este de aproximativ 4-5 ori mai mic faţă de numărul bărbaţilor care se află in aceasta postură.

În speranţa că şi domnii conducători auto vor înţelege că regulile de circulaţie trebuie respectate întocmai şi că vor lua exemplul doamnelor şi domnişoarelor şoferite, astăzi poliţiştii rutieri le vor oferi conducătoarelor auto o floare şi o felicitare, iar partenerii noştri deja tradiţionali : o societate de asigurări si o firmă distribuitoare de produse cosmetice, le vor oferi şoferiţelor mărţişoare, produse cosmetice şi de întreţinere.

Cu această ocazie poliţiştii vrânceni le urează tuturor doamnelor şi domnişoarelor “La mulţi ani !” de mărţişor şi le doresc să aibă o primăvară frumoasă, multă sănătate şi spor în tot ceea ce doresc să realizeze.

Poliţia oraşului Mărăşeşti

Având în vedere cele două programe prioritare ale Poliţiei Române, respectiv programul de prevenire a infractiunilor de furt şi prevenirea delicvenței juvenile si a victimizării minorilor în unitățile de învățământ si zonele adiacente acestora, în ziua de 29 februarie a.c. poliţiştii din Marasesti, compartimentele proximitate si investigații criminale, coordonați de șeful subunității Comisar şef de poliţie Dumitrache Teodor, au participat la o ședință cu părinții elevilor organizată de conducerea Școlii Generale nr. 2 Marasesti.
La ședință au participat aproximativ 100 de părinți si profesori din cadrul instituției școlare, ocazie cu care au fost expuse aspecte de prevenire din cele două programe prioritare si au fost distribuite pliante cu recomandări.

De asemenea au fost expuse aspecte pentru prevenirea consumului de etnobotanice sau droguri si s-a purtat un dialog cu participanții pentru prevenirea victimizării minorilor si prevenirea infractiunilor de furt, precum şi prevenirea altor genuri de infracţiuni la care sunt predispuşi minorii. Poliţiştii i-au sfătuit pe părinţi cum se pot implica active în prevenirea victimizării copiilor.

În ziua de 1 martie a.c., poliţiştii din Marasesti s-au deplasat în piața orasului unde au oferit mărțisoare doamnelor şi domnişoarelor care îşi desfăşurau activităţile cotidiene. Cu această ocazie oferite apoximativ 120 mărtisoare și tot atâtea pliante preventive, contravaloarea acestora fiind suportată de poliţişti.
Activităţile vor continua la Casa de Cultură a orasului unde are loc serbarea mărțișorului și unde poliţiştii vor fi prezenţi si vor oferi mărţişoare, dar şi recomandări doamnelor şi domnişoarelor.

Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, atât la unităţile de învătămant, cât şi la întâlnirile cu membrii comunităţii. Discuţiile purtate au avut un caracter interactiv şi vreau să cred că mesajul nostrum a fost corect înteles. – Cms. sef Dumitrache Teodor.

Comunicat primit de la IPJ Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.