INFOPOL: Accident mortal la Mărășești, pe E 85. La Focșani, o femeie a fost lovită grav pe trecerea de pietoni de pe Independenței.

IPJ Vrancea politie sediuIeri, în orașul Pogoanele, județul Buzău a fost depistat și reținut pentru 24 ore un bărbat de 53 de ani, din comuna Golești, județul Vrancea, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J Vrancea.

Evenimente rutiere

La data de 26 septembrie a.c., ora 12.00, un bărbat de 35 ani, din comuna Cotești, în timp ce conducea o autoutilitară pe Bdl. Independenței din municipiul Focșani, a acroșat și accidentat grav o femeie de 63 ani, din localitate, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

La data de 26 septembrie a.c., ora 18.00, pe str. Prof. Gh. Longinescu din municipiul Focșani, o tânără 20 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism a acroșat și accidentat ușor o tânără de 29 ani, din municipiul București, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 26 septembrie a.c., ora 16.23, pe DN2-E85, în afara orașului Mărășești, un bărbat de 39 ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul oboselii a pierdut controlul asupra direcției și a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un auto condus regulamentar de un bărbat de 43 ani, din municipiul Focșani.

În urma producerii evenimentului a rezultat decesul bărbatului de 39 de ani și rănirea ușoară a celui de-al doilea conducător auto. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

ATENȚIE!

Polițiștii rutieri doresc să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește condusul în stare accentuată de oboseală și recomandă respectarea timpilor de conducere și de odihna. După 24 de ore fără somn, un șofer are același comportament ca un om cu o alcoolemie de un gram la mie. Circa 70% dintre accidente au loc în călătorii mai scurte de două ore, iar 80% din accidentele cauzate de somnolență au loc în timpul zilei.

Dacă ești nevoit sa conduci mult din cauza locului de munca, iți petreci săptămâna departe de casa sau trebuie sa conduci după un zbor lung cu avionul, exista posibilitatea sa fii implicat într-un accident cauzat de oboseala. Pericolele reprezentate de șoferii beți, drogați sau amatori sunt reale, dar șoferii obosiți – de multe ori ignorați ca fiind un risc – sunt la fel de periculoși.

Imaginea tradițională este aceea a unei persoane care se întoarce seara târziu, posibil din vacanta, dar în prezent, oboseala e o problema și pentru cei care se întorc acasă după o zi de munca – în special din cauza numărului de ore în spatele volanului, nu din cauza orei târzii.

Recomandări:

Faceți pauze regulate de câte 15 minute fiecare, o data la 2 ore de condus. Opriți cam o data la 2 ore, în special dacă nu ești obișnuit sa conduci pe distante mari.

Dacă simți ca ești obosit, somnoros, oprește într-un loc sigur, gândindu-te atât la siguranța ta personală, cat și la riscurile din trafic.

Cel mai eficient mod de a contracara oboseala este un somn scurt, de minim 15 minute. Atenție la restricțiile de parcare înainte de a opri!

Nu porni la un drum lung dacă ești obosit.

Respectând aceste reguli simple pot fi evitate adevărate tragedii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.