”Îndrăgostește-te de carte!” la Casa de Cultură din Odobeşti

Odobesti_afis_Vieru_valentin“Indrăgosteşte-te de o carte!” la Casa de Cultură “Constantin C. Giurescu” din Odobeşti! Cu acest îndemn, iubitorii de cultură sunt invitati să descopere unul din ultimii mari creatori de limbă, poetul Grigore Vieru, născut pe 14 februarie 1935 în Hotinul istoric pe vremea când acest Ţinut făcea parte din România Mare.

Având ca punct de plecare controversata zi a îndrăgostiţilor, participanţii se vor întâlni cu opera poetică a apostolului Mişcării de Eliberare Naţională din Basarabia, care a contribuit decisiv la adoptarea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova şi trecerea la grafia latină. Versurile sale vor fi recitate de elevii Liceelor Teoretic şi Tehnologic din localitate. Cu această ocazie va fi prezentată o expoziţie de carte de dragoste din colecţia Bibliotecii Publice şi integrala operei poetului Grigore Vieru.

În memoria acestui ultim clasic al literaturii române, autorităţile din Odobeşti vor acorda numele său unei străzi din Oraşul viilor domneşti. Evenimentul se va desfăşura vineri 13 februarie, la ora 12, în sala de cinema din Str. Libertăţii nr. 124.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE