Incendiu la bucătăria unui apartament din Focşani

Intervenţii S.M.U.R.D.
În intervalul 22-24 iunie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 46 situaţii medicale de urgenţă.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regăsesc afecţiuni cardiace, respiratorii şi diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul I.S.U. Vrancea au intervenit în municipiile Adjud şi Focşani, în oraşele Odobeşti şi Panciu, cât şi în comunele Câmpuri, Corbiţa, Coteşti, Jorăşti, Homocea, Moviliţa, Ploscuţeni, Poiana Cristei, Rugineşti, Urecheşti, Slobozia Ciorăşti, Străoane, Suraia, Tulnici, Ţifeşti, Valea Sării, Vidra, Vizantea Livezi şi Vulturu, acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgenţe ale spitalelor din Adjud, Focşani, Panciu şi Vidra.

În cursul seara zilei de duminică, 23 iunie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj de paramedici din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu a preluat o fetiţă, în vârstă de 7 ani, din localitatea Străoane, care prezenta o plagă deschisă la nivelul piramidei nazale după ce a fost muşcată câine. După ce i s-a acordat primul ajutor, aceasta a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Panciu.

Incendiu la bucătăria unui apartament din Focşani
Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orei 20.00, două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani s-au deplasat pe bulevardul Brăilei din municipiul Focşani, unde se anunţase că iese fum de la bucătăria unui apartament aflat la etajul al doilea al blocului, proprietatea numitului Roman O.

La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta la o oală lăsată nesupravegheată pe aragazul în funcţiune. În urma evenimentului s-au înregistrat pagube la nivelul aragazului, hotei şi unui corp de mobilă din bucătărie. Datorită intervenţiei operative, incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se extindă la nivelul întregii locuinţe.

Autoturism în flăcări pe DN 2
Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orei 20.20, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., anunţa izbucnirea unui incendiu la un autoturism aflat pe DN 2, în dreptul localităţii Urecheşti.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. La sosirea la locul anunţat, s-a constatat că incendiul cuprinsese în totalitate autoturismul înmatriculat în judeţul Vrancea, proprietatea numitului Mihai V. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că incendiul s-a produs din cauza unor scurgeri de lichid combustibil.

Accident rutier cu patru persoane rănite
Marţi, 25 iunie a.c., în jurul orei 03.40, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., anunţa producerea unui accident rutier în cartierul Adjudu-Vechi, municipiul Adjud, în urma căruia un autoturism s-a răsturnat.

Imediat s-au deplasat la faţa locului o autospecială de capacitate medie ce are în dotare şi accesorii pentru descarcerare, o ambulanţă S.M.U.R.D. din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, cât şi o ambulanţă de la S.A.J. Vrancea. La sosirea la faţa locului au fost identificate patru persoane rănite uşor, nefiind necesară intervenţia echipajului de descarcerare pentru scoaterea lor din autovehicul.

Două dintre acestea au fost preluate de echipajul S.M.U.R.D.: Anda Maria L., în vârstă de 16 ani, conştientă, acuza dureri lombare şi toracice, prezenta hipotensiune şi stări de ameţeală, iar Ionuţ B., în vârstă de 20 ani, de asemenea, conştient şi cooperant, prezenta excoriaţii humerus drept, acuza dureri la coloana cervicală şi ameţeli.

Ambii pacienţi au fost preluaţi de paramedici şi transportaţi la cea mai apropiată unitate spitalicească după ce li s-a acordat primul ajutor calificat. Alte două persoane au fost preluate de reprezentanţii S.A.J. Vrancea şi transportate, de asemenea, la Spitalul Municipal Adjud pentru investigaţii suplimentare şi tratament.
Pompierii militari au acţionat şi pentru decuplarea bornelor acumulatorilor autoturismului implicat în accident, înmatriculat în judeţul Vrancea.

Tir răsturnat pe DN 2
Marţi, 25 iunie a.c., în jurul orei 06.00, un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit pe DN 2, la intrare în localitatea Garoafa, unde un tir, înmatriculat în judeţul Călăraşi, ce transporta marfă perisabilă, s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Echipajul de pompieri a acţionat pentru decuplarea bornelor acumulatorilor autovehiculului şi a asigurat măsurile specifice de prevenire şi gestionare a posibilelor situaţii de urgenţă ce se puteau manifesta ca urmare a scurgerilor de carburant rezultate în urma accidentului rutier. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE