Incendiu în localitatea Broşteni

În data de 27.08.2010, în jurul orei 00.30, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, anunţa producerea unui incendiu în localitatea Broşteni, izbucnit la proprietatea numitului Constantin M. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a deplasat la faţa locului o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani care a acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Odobeşti.

În urma incendiului au ars acoperişul locuinţei, confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, bunuri de uz casnic aflate în două camere de locuit şi bucătărie, actele de identitate ale proprietarului şi ale soţiei acestuia şi documentele de proprietate ale casei. Cel mai probabil, din primele cercetări efectuate, incendiul a fost provocat de un coş de fum deteriorat.

Arderi necontrolate lichidate de pompieri. În data de 27.08.2010, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic 112, pentru stingerea a două arderi necontrolate. Prima intervenţie a avut loc în jurul orei 16.50 în localitatea Măicăneşi, pentru stingerea incendiului s-au deplasat la faţa locului două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani care au acţionat în cooperare cu SVSU Măicăneşti. În urma arderii necontrolate a ars vegetaţie uscată şi lăstăriş pe o suprafaţă de cca. 2 ha.

Cea de-a doua intervenţie a avut loc în localitatea Goleşti, pentru stingerea arderii necontrolate s-a deplasat la faţa locului o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. În urma acesteia a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

Intervenţie pentru protecţia mediului. În data de 28.08.2010, în jurul orei 12.15, un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra a intervenit în cooperare cu SVSU Valea Sării pe DN 2 D, pe raza localităţii Valea Sării, pentru spălarea şi sablarea părţii carosabile de scurgeri de ulei şi carburant rezultate în urma producerii unui accident rutier.

Intervenţie în urma unui accident rutier. În data de 29.08.2010, în jurul orei 06.30, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a fost solicitat sa intervină pe E 85, pe raza localităţii Tâmboieşti în urma producerii unui accident rutier. S-a acţionat pentru decuplarea bornelor acumulatorului autoturismului proprietatea numitei Petruţa U..

Deblocare de uşa în municipiul Focşani. În data de 27.08.2010, în jurul orei 09.45, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit pentru a debloca uşa de la intrarea în apartamentul numitei Lina S., în vârstă de 83 de ani, situat la etajul al I al unui bloc de pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Focşani. S-a intervenit cu ajutorul scării culisabile pentru a pătrunde în apartament prin geamul de la bucătărie uşa apartamentului fiind deblocată din interior.

Intervenţii la ajutor medical de urgenţă. În perioada 27.08.2010 ora 08.00 – 30.08.2010 ora 08.00, pompierii militari din cadrul I.S.U. Vrancea au fost solicitaţi, prin intermediul numărului unic de urgenţă, să intervină pentru soluţionarea a 11 situaţii medicale de urgenţă. S-a intervenit astfel în municipiul Focşani(6), Adjud(2), Boloteşti, în satul Ireşti din comuna Vidra şi în satul Coroteni din comuna Slobozia Bradului . Paramedicii au acţionat pentru acordarea primului ajutor medical calificat şi transportul pacienţilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, unde au fost preluaţi de medicul de gardă din cadrul U.P.U.(8), Spitalul Municipal Adjud(2) şi Spitalul din comuna Vidra(1).

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE