INCALIFICABIL! Un medic ia la mișto o viitoare mamă care a avut ”tupeul” să ceară să nască în condiții civilizate: ”Poți să naști stând în cap”. ”Cum îți sună fofoloancă cu puroi?” Medicul Mihăilă le face maimuțe pe mămicile care i-au cerut socoteală pentru atitudinea sa jignitoare.

Medicul Iulian Mihaila GalatiMedicul rezident Iulian Mihăilă (foto FB), de la Spitalul Județean din Galați, a postat pe Facebook o reacție incalificabilă la adresa unei viitoare mămici din Focșani, Raluca Simion, după ce tânăra a publicat o scrisoare deschisă (cerere) către Spitalul Județean din Focșani, acolo unde va naște în luna iulie. Raluca Simion a cerut un răspuns conducerii unității spitalicești și, până să-l primească, s-a trezit apostrofată și jignită de către medicul rezident  Mihăilă de la Galați, cel care i-a văzut cererea publicată în cotidianul Vrancea Media. Clic AICI pentru a vedea cererea.

Medic Iulian Mihaila 4Medic Iulian Mihaila 3Medicul Iulian Mihăilă îi spune că poate naște ”stând în cap”, ca replică la solicitarea mămicii: ”Solicit să mi se permită să nasc în ce poziție voi simți mai confortabil”, apoi folosește termeni precum ”fofoloancă cu puroi”, ”gravida asta n-a pus capac…” și lista poate continua. La finalul postării, medicul Mihăilă pune o poză cu niște maimuțe care urlă, cu referire la ”mămicile alea care au ținut morțiș să o aducă pe mama în discuție”, adică mămicile care i-au luat apărarea Ralucăi Simion.

Medic Iulian Mihaila 2 maimuta

Valentin Ochean medicMedicul cardiolog Valentin Ochean (foto stânga), de la Spitalul Județean Focșani, este de acord cu postarea colegului său de la Spitalul Județean Galați. Nu este prima dată când Ochean se declară direct sau indirect împotriva pacienților care cer respectarea drepturilor pacienților.

Medicul Valentin Ochean aproba reactia lui Mihaila

Reacțiile celor care au citit jignirile medicului la adresa Ralucăi Simion au apărut imediat. Vrancea Media prezintă replica pe care soții Marcu Andrei Gabriel și Marcu Ana Maria i-o dau medicului rezident Mihăilă, cu argumente din Legea 46/2003, în numele mai multor mămici nemulțumite de atitudinea doctorului Mihăilă. (Cristi IRIMIA)

Domnule Iulian Mihailă, doctor al Spitalului Județean Sf. Apostol Andrei Galati, ne rupem si noi un pic din timpul nostru să vă explicam faptul că aproape toate doleanțele acelei “dudui” cum ați numit-o dvs. sunt drepturi garantate de Constituție. Nimeni, nici măcar dvs. domnule doctor, sub niciun fel de scuză, nu puteți nega aceste drepturi.

Să le luăm și noi punctual să vedeti cât de ignorant sunteți, putând aproape confunda această ignoranță cu lipsa inteligenței. Toate capitolele și articolele sunt extrase din LEGEA nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

CE SPUNE VIITOAREA MĂMICĂ:

1)” În timpul travaliului și al nașterii, solicit să fiu însoțită de către soțul meu. În cazul în care în sala de travaliu/naștere mai sunt și alte paciente, doresc să fiu însoțită de o altă persoană desemnată de sex feminin.”

***CE SPUNETI DVS.:

1. “Maternitatea ori spitalul nu se află în proprietatea dumitale personală. Dacă vrei ca al tău soț să fie acolo, alege nașterea acasă. Sau în privat. Ai mofturi, ți le asumi. Pentru că dacă cumva al tău soț contaminează cu vreo ceva, vreo ceva, iar tu, ori altă ignorantă din urma ta, vă infectați, ori vi se infectează copilașii cu vreo ceva, urlați că e vina spitalului. Cât timp românul nu are noțiunile de bază în înțelegerea și practicarea igienei, regulile unității sanitare sunt mai importante decât decalogul.”

***CE SPUNE LEGEA:

1. Cap. VI Art. 32. – Pacientul poate beneficia de sprijinul familiei, al prietenilor, de suport spiritual, material şi de sfaturi pe tot parcursul îngrijirilor medicale. La solicitarea pacientului, în măsura posibilităţilor, mediul de îngrijire şi tratament va fi creat cât mai aproape de cel familial.

Asta inseamna ca tu, domnule doctor, esti cam pe langa subiect. Orice pacient are dreptul de a avea o persoana din familie alaturi de ea, citez: “pe tot parcursul ingrijirilor medicale”.

***CE SPUN EU: Decalogul de care vorbesti dumitale nu este decat o alta hartie aruncata in incinta unitatii sanitare si pe care nimeni nu o respecta, pentru ca, de, suntem smecheri. Daca s-ar respecta toate normele de igiena, posibilitatea de a se contamina cineva ar fi minima. Daca doriti, va pot da niste argumente clare din incinta unitatii sanitare in care lucrati.

Medic Iulian Mihaila 1 Medic Iulian Mihaila 1b Medic Iulian Mihaila 5

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

2) “Solicit ca pe parcursul întregii spitalizări să fiu tratată cu răbdare, calm și respect, iar pe timpul travaliului să mi se vorbească pe un ton cât mai scăzut și liniștit.”

***CE SPUNETI DVS:

2.” De cele mai multe ori așa se întâmplă. Sunt situații, în schimb, care cer o atitudine mai impunătoare, pentru că altfel pacientul ar merge pe drumul lui, care nu e mereu cel bun. Ar trebui să vezi o trezire dintr-o anestezie generală și să vezi ce se întâmplă când ăla de pe masă nu respectă ce răcnește medicul la el.”

***CE SPUNE LEGEA:

2. Cap. I Art. 2. – Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale.
Cap. I Art. 3. – Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nici o discriminare.
Cap. II Art. 4. – Pacientul are dreptul de a fi informat cu privire la serviciile medicale disponibile, precum şi la modul de a le utiliza.
Cap. II Art. 5. (2) Pacientul internat are dreptul de a fi informat asupra regulilor şi obiceiurilor pe care trebuie să le respecte pe durata spitalizării.
Cap. II Art. 6. – Pacientul are dreptul de a fi informat asupra stării sale de sănătate, a intervenţiilor medicale propuse, a riscurilor potenţiale ale fiecărei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuării tratamentului şi nerespectării recomandărilor medicale, precum şi cu privire la date despre diagnostic şi prognostic
Cap. II Art. 8. – Informaţiile se aduc la cunoştinţă pacientului într-un limbaj respectuos, clar, cu minimalizarea terminologiei de specialitate; în cazul în care pacientul nu cunoaşte limba română, informaţiile i se aduc la cunoştinţă în limba maternă ori în limba pe care o cunoaşte sau, după caz, se va căuta o altă formă de comunicare.

CE SPUN EU: Si iarasi calcati in picioare drepturile pacientilor… Sa stiti ca din banii nostri, ai platitorilor de taxe, sunteti dvs. platit. Unde e respectul fata de angajator? Adica noi, cei care va platim si va solicitam interventia? Undeva in neantul Internetului si al Facebook-ului, presupun.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“3) Solicit ca pe durata spitalizării, în limita locurilor disponibile, să fiu cazată în rezervă.”

***CE SPUNETI DVS.:

3. “Mai toate spitalele/maternitățile au rezerve. Care pot fi libere sau nu. Dorești cazare în rezervă, soliciți, iar la externare plătești. Toate rezervele din spitale sunt contra-cost. Nu plătești asigurare pentru regim hotelier în spital. De fapt, nici nu cred că lumea înțelege pe deplin cum funcționează sistemul de asigurări în sănătate. Dar asta e alta discuție.”

***CE SPUNE LEGEA:

3. Cap. I Art. 2. – Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale.

***CE SPUN EU:

Revin la Cap. I Art. 2. In rezerva sau nu, pacientul are dreptul la cele mai bune ingrijiri medicale care i se pot oferi. Punct.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA

“4) În timpul travaliului solicit ca fătul să fie monitorizat intermitent, astfel încât să am cât mai mare libertate de mișcare și gestionare activă a durerilor din travaliu”

***CE SPUNETI DVS.:

4. “Habar nu ai despre ce vorbești. Nașterea naturală împlică dureri. Negestionabile așa cum bănuiești tu. Dacă nu te poți împăca cu ideea asta, mai bine nu mai fă copii.”

***CE SPUN EU: Cred ca dvs., domnule doctor, nu aveti o idee mai clară decat o mamica despre ce inseamna sa nasti.

***CE SPUNE MAMICA:

5)” În timpul travaliului solicit să mi se permită să mă mișc și să adopt orice poziție consider a fi confortabilă și să consum lichide și alimente dacă voi simți nevoia.”

***CE SPUNETI DVS:

“5. Exact, să poți să cazi, să te lovești. Ca apoi răspunderea să pice pe spital, că nu au fost în stare să managerieze un pacient. Și da, bea și mănâncă, să ai ce voma în momentul în care începi să împingi. Pentru că exact asta lipsea, tu vomitând în timp ce naști.”

***CE SPUN EU: Daca intre cadrul medical si pacient ar exista o comunicare clara si concisa, nu cred ca s-ar pune problema ca pacientul sa nu inteleaga recomandarea medicului. Mai ales ca poate fi vorba de doua vieti, nu doar de una. Daca totusi pacientul nu vrea sa inteleaga, poate refuza, pe proprie raspundere, recomandarile si indicatiile medicului, sa nu va asumati deloc raspunderea, ca fugiti de ea.

Apropo, daca pacientului i se intampla ceva si este necesara interventia dumneavoastra, sunteti obligat sa va dati cat mai mult interesul. In concluzie, faceti-va inteles de prima data, fara urlete, racnete si injurii, ca pacientul nu se adreseaza cadrului medical cu “ba incompetentule/ignorantule”, ci cu “domnule doctor”.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA.:

“6) În vederea pregătirii pentru naștere, nu doresc să accept proceduri precum rasul pubian sau clisma.”

***CE SPUNETI DVS.:

” Rasul pubian.. Nu există așa ceva. Dacă vroiai să fii civilizată, spuneai “epilarea inghinală totală”. Dar dacă te rupi tu, când naști așa natural și mofturos cum îți dorești? Și când zic “te rupi”, mă refer la vagin. Că după mintea ta, ar trebui să fii lasată să te rupi, fară dirijare prin epiziotomie. Ce zici, dacă îți întră niște păr din ăla de-al tău, în plaga aia, și ți-o infecteaza? Cum îți sună “fofoloancă cu puroi” și toaletă + pansamente zilnice? Clisma e absolut necesară. Ca să nu îți umpli copilul nou născut de mofturile tale de prințesă. Nici nu mai iau în calcul faptul că de aceleași mofturi s-ar putea să-l umplii și pe ala de-ți asistă nașterea.”

***CE SPUN EU: Ok. Epilare inghinala totala. Cred ca pacienta stie la ce sa se astepte, deci se poate pregati in prealabil. Apropos, “misto” vocabular, foarte elevat de altfel.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

7)” Cu excepția situațiilor de urgență, în care se impune altfel, solicit ca travaliul să se desfășoare în ritmul natural, fără intervenții, perfuzii cu calciu sau oxitocină, ruperea membranelor etc.”

***CE SPUNETI DVS.:

“Scurt și la obiect, te crezi perfectă și nu ești. Și dacă n-ar fi fost un copil implicat, aș fi considerat că meriți o naștere total neasistată, ca să înțelegi de ce și cum.”

***CE SPUN EU: Ca sa intelegeti si dumneavoastra despre ce e vorba, chestiunile personale raman in afara spitalului. Daca aveti ceva cu pacientul, rezolvati disputa in afara, nu in cadrul unitatii sanitare. Din afirmatia dumneavoastra putem deduce nu numai ca nu va respectati atributiile din fisa postului, nu respectati nici juramantul facut la intrarea in aceasta profesie de medic, nici drepturile pacientilor.

“Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.

“Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“8) Solicit să fiu informată și să mi se ceară acordul pentru orice intervenție sau procedură urmează a fi aplicată mie sau fătului/nou-născutului.”

***CE SPUNETI DVS.:

“Ești și ți se cere. Știi, alea multe acte pe care le semnezi ca primărița? Să le citești mai cu atenție. Bag seamă că nu cunoști legislația care guvernează chestiunile astea.”

***CE SPUN EU: Nu esti informat cum ar trebui sa fii si rareori ti se cere acordul, pentru ca, de: cadrul medical cunoaste ce si cum si el ia masuri in numele pacientului, cu toate ca nu are dreptul acesta decat “in cazul care pacientul necesită o intervenţie medicală de urgenta”. (Cap. III, Art. 15.)

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“”9)În cazul în care starea mea de sănătate nu permite exprimarea acordului/dezacordului, solicit să i se ceară acordul soțului meu, Simion V., care este la curent cu toate doleanțele mele.

***CE SPUNETI DVS.:

“Exact asta se face. Pentru că așa e legea. De care tu habar nu ai. Singura situație în care se sare de asta, e atunci când riști să mori imediat. Dar poate preferi, cât tu te stingi rapid, să fie soțul întrebat dacă ți se poate aplica o procedură despre care el habar nu are.”

***CE SPUN EU: Nu se mai face asa, pentru ca pacientul necesita o interventie medicala de urgenta. Medicul ia masuri atunci fara acordul scris al pacientului sau reprezentantului legal.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

10) “Solicit să mi se permită să nasc în ce poziție voi simți mai confortabil.”

***CE SPUNETI DVS.:

“Stând în cap.”

***CE SPUN EU: Stand in maini. Oricine poate fi sarcastic, oricine poate ajunge medic (daca ia BAC-ul si trece de toate examenele din cei 6 ani de facultate, chiar daca ia o restanta din anul II in VI din mila si mai trece si de examenul de licenta…), dar nu oricine poate fi un medic care profeseaza cu drag si nu pentru bani, care isi respecta profesia si pacientii.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“11) După naștere, solicit ca bebelușul să fie așezat imediat pe pieptul meu și evaluat la fața locului, cu excepția situației în care starea sa de sănătate ar fi în pericol. Proceduri precum măsurarea și cântărirea solicit să fie efectuate ulterior.”

***CE SPUNETI DVS.:

11. “Măsurarea și cântărirea sunt esențiale. De aia există un neonatolog acolo, separat de personalul care te deservește pe tine, prințesă imperială.”

***CE SPUN EU: Mamica doreste sa aiba ea prima data copilul in brate, pentru ca mai apoi, neonatologul sa isi faca treaba. Nu cred ca bebelusul poate lua in greutate si nu cred ca poate creste in 2-3 minute cat sta in bratele mamei lui, domnule doctor rezident imperial.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

12) “Solicit ca cordonul ombilical să fie tăiat doar după ce încetează a mai pulsa, iar placenta să fie lăsată să se expulzeze în ritmul propriu, in limita a 30 de minute după naștere.”

***CE SPUNETI DVS:

12. “Nu am răbdare să reiau idei care derivă din punctul 4, 6 și 7.”

***CE SPUN EU: In cazul asta, haideti sa va derivam matematic ideile si parerile dumneavoastra care sunt constante, sa le facem 0, ca tot nu aveti rabdare sa le reluati.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“13) Nu doresc ca bebelușul să fie spălat după naștere, doar șters superficial și nu doresc să i se administreze niciun fel de picături oculare.”

***CE SPUNETI DVS:

“13. Nici un bebeluș nu este spălat după naștere. Doar șters. Dar eu zic nici să nu-l șteargă. Că ne place să trăim periculos, văd.”

***CE SPUN EU: Din pacate, se mai practica, dar ce stiti dvs.? Va descurcati mai bine in a scrie pe internet tot felul de aberatii în loc sa va ocupati de ignorantii de noi.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

14)”Solicit inițierea alăptării în prima oră după naștere, daca starea mea și a nou-născutului permite acest lucru.”

***CE SPUNETI DVS.:

“14. Așa se face. Nu chiar în prima oră, dar așa se fac.”

***CE SPUN EU: Mai, mai cum le stiti dvs.pe toate!

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“15) Pe toata durata spitalizării, solicit ca nou-născutul să fie spitalizat cu mine în rezervă și să fie alăptat la cerere, nu după un program prestabilit, fără să i se administreze lapte praf sau alte suplimente, dacă starea mea și a nou-născutului permite acest lucru. În acest sens, mă angajez ca pe durata spitalizării, în rezervă să primesc doar vizita soțului, pentru a minimiza riscul nou-născutului de îmbolnăvire.”

***CE SPUNETI DVS.:

“15. Iarăși.. așa se face. Chiar și la cezariene. Dar cum tu ești o mică ignorantă, nu ai avea de unde să știi. Cu privire la rezerve, ne mai uităm o dată la punctul 3.”

***CE SPUN EU: Ignoranta? Da’ de ce dom-le? Ca isi cere drepturile? Off, este ignoranta in aceasi masura in care sunteti si dvs. doctor.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“Dacă nou-născutul se va naște înainte de termen, solicit să se ia in considerare și să se încerce îngrijirea piele-pe-piele, ca metodă de recuperare și îngrijire a acestuia.

Menționez că solicitările de mai sus nu sunt menite să împiedice intervenția personalului medical, ci din contra, să faciliteze o colaborare care să ducă la o spitalizare mai scurtă, lipsită de complicații și plină de satisfacție de ambele părți.

De asemenea menționez că aceasta va fi a doua naștere pentru mine, prima a avut loc natural, respectându-se condițiile solicitate mai sus și că sunt informată asupra riscurilor și beneficiilor solicitărilor făcute, pe care mi le asum în întregime. Aceste solicitări sunt în conformitate cu Legea 46 din 21 ianuarie 2003 – Legea drepturilor pacienților, cap. II, art. 6, respectiv cap. VI, art. 32 și sunt susținute de multiple studii de specialitate în domeniu, precum și de numeroși specialiști din țară și străinătate ca fiind factori importanți ce favorizează o mai bună evoluție a stării de sănătate a mamei și fătului/nou-născutului. Dacă se dorește, pot pune la dispoziție aceste studii.

În multiple unități sanitare din țară, aceste solicitări sunt respectate fără dificultăți, atât în mediul privat, cât și in cel de stat, în orașe mari, dar și în orașe mici, de provincie, câteva exemple ar fi:
Spitalul ”Pelican”, Oradea, jud. Bihor, Clinica Ginecologie I, Cluj-Napoca, jud. Cluj, Spitalul Municipal Dej, jud. Cluj, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, București, Spitalul Medicover București, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă”, Iași. (….)”

***CE SPUNETI DVS:

“16. Aici, linia aia de care vorbeam la început, devine extrem de neclară. Dar, constatând, ca la fel ca 99% dintre pacienții români, suferi de o lipsă acută de cultură medicală elementară, o sa merg doar pe ideea ignoranței.

Nu mai am răbdare să emit și o listă de concluzii. Cert e că 99% dintre români habar nu au pe ce planetă trăiesc. Habar nu au legislație. Habar nu au nimic. Dar cred că le știu pe toate. Și poate fi fatal să ai impresia că știi medicină, când tu de fapt abia nu uiți să respiri. Există un motiv pentru care fraierii ăștia, de-și pun Dr. în fața numelui, nu se opresc din învățat câte zile au…

Gravida asta n-a pus capac nici unui medic. Iar pseudo-jurnalistul care a scris acest pseudo-articol, bag mâna în foc că a învățat jurnalism pe malul bălții.”

***CE SPUN EU: Suferim de aceasta acuta cultura medicala pentru ca anumite tipuri de medici refuza sa isi faca treaba cum trebuie si sa ne informeze, domnule doctor Stiu-Tot-Nu-Fac-Nimic-Stau-Si-Comentez-Pe-Net.

Concluzie: faptul ca ati tocit cateva carti de specialitate, nu va face medic. Ati facut ceea ce poate face absolute oricine vrea sa faca acest lucru. Pe langa asta, domnule doctor, ne puteti incanta cu alte lucruri? Sunteti mandru de modul de a va trata pacientii? Cu lipsa de cultura de care ati dat dovada in aceasta postare va incantati pacientii? Sper ca sunteti mandru de realizarile domniei voastre. RUSINE!

Cu stimă, pacienții nemultumiți de serviciile medicale ale unora ca dumneavoastră.

30 Responses to INCALIFICABIL! Un medic ia la mișto o viitoare mamă care a avut ”tupeul” să ceară să nască în condiții civilizate: ”Poți să naști stând în cap”. ”Cum îți sună fofoloancă cu puroi?” Medicul Mihăilă le face maimuțe pe mămicile care i-au cerut socoteală pentru atitudinea sa jignitoare.

 1. pff 21/06/2016 at 19:26

  Pai, ce sa vezi, doctorul are dreptate.. Frumos de observat cum se schimba limbajul pseudo-academic al primelor raspunsuri cu unul direct de la coada vacii, mai la final. Si mai lasati-o balta ca medicii sunt platiti din banii contribuabililor.. sunt la fel platiti ca profesorii, economistii, procurorii, judecatorii, primarii, toti angajatii din administratie, senatorii, deputatii, presedintele, etc. Cator alte categorii le serviti aceeasi fraza de rahat? Medicina e o meserie ca oricare alta, remunerata insuficient. Si nu, nu intentionam sa muncim pe gratis, spre multumirea cetateanului, ca noua nu ne trebuie bani, ca noi avem chef sa facem un voluntariat vesnic! Nici macar la biserica nu se face voluntariat! Daca nu va convine si nu pricepeti asta, n-aveti decat sa muriti linistiti. Si sa nu intram in discutia aia cu cati bani se platesc din asigurari si cati se cheltuiesc in realitate, ca aveti pretentii de investigatii si conditii de UK, platind 20 lire pe luna, cand unul la ei plateste 500-1000! Sa va deschid ochii, medicina costa la fel de mult si aici, si acolo, un aparat care face analize se cumpara din acelasi loc, un computer tomograf costa la fel, un antibiotic e la fel (sa va enumar cate antibiotice date pe banda rulanta in sectiile de terapie intensiva, cate 6 grame/zi, costa 100 lei gramul?).. si dupa aia comentati ca platiti?! Nu platiti toata viata asigurare cat sunt costurile de spitalizare o saptamana in terapie intensiva! Si daca platiti, atunci intrebati-va de unde se iau banii pentru ala care nu a platit atat.. ia ghici… din contul vostru! Ca nu am auzit sa se trimita factura acasa la maturatoru’ de strada care a trait toata viata din ajutor social si nu a strans mai mult de 1000 euro contributie la sanatate, cu tot cu nevasta!

  Răspunde
  • Simona Nitulescu 23/06/2016 at 13:07

   Imi permit sa fac un comentariu: indiferent unde sunt angajati, toti oamenii trebuie sa arate respect celor din jur, indiferent de profesia practicata sau nivel financiar. Prin urmare atunci cand un pacient vine la medic, trebuie sa beneficieze de respect, asa cum si medicii daca merg sa zicem la un avocat, un hotel sau au nevoie de un constructor trebuie sa fie tratati cu respect. A fi medic nu inseamna a fi Dumnezeu pe pamant. Dl. DOCTOR care si-a permis sa raspunda asa unei paciente ar merita sa i se retraga dreptul de practica!!!!Rusine!!!!

   Răspunde
 2. careva caruia nu-i pasa 21/06/2016 at 21:39

  mda…. totusi, cu tot cu lege, pe langa “pe tot parcursul ingrijirilor medicale” (la nastere fiind o interventie) mai spune si ” în măsura posibilităţilor” . Dar ce sa facem, traim intr-o tara plina de capcauni cretini ce cred ca li se cuvine totul…fara a fi in cunostnta de caua. La un spital judetean/local e simplu- nasti ca toata lumea sau daca nu la privat, sau acasa unde iti este mai confortabil

  Răspunde
 3. Iulia 21/06/2016 at 21:51

  Dragă pff, stai tu liniștit, că orice doctor care asistă nașterea ia de la paciente cel puțin 500 de lei de naștere naturală, 800 de naștere prin cezariană. Nu le mai plângeți de milă, că se descurca ei, și-au ales bine ramura medicinii practicate, ca să nu mai spunem că mulți lucrează acum și la privat, bravo lor. Și nu înțeleg cu ce afectează financiar ca mama să poată să-și țină copilul în brațe imediat după naștere?

  Răspunde
 4. alex 21/06/2016 at 22:51

  dar bunul simt si compasiunea cat costa?

  Răspunde
 5. Ane 22/06/2016 at 01:13

  Cat ne place sa aberam. Multe aspecte cerute de mama din Focsani nici nu sunt greu de indeplinit, tin de normalitate, nu mai tin de infrastructura sau altele.

  Dar ne place sa fim spartani, sa tratam pacientii ca acum secole. Dam din gura aiurea, de unde am pornit si la ce am ajuns? Nu spune nimeni ca medicii de la noi nu muncesc, nu spune nimeni ca la noi drumul nu i anevoios, dar daca cererile mamicii ni se par deplasate cum naiba sa mai ajungem sa miscam ceva.

  Iar daca un medic (MEDIC, TATA, SOT DE NEONATOLOG) abereaza asa, jigneste in cel mai deplorabil mod… e clar, vor veni schimbarile in 3839. Si ce credeti? A avut tupeul sa emita asemenea enormitati pentru ca asta-i parerea generala in anturajul lui (adica si colegii lui gandesc la fel).

  Greata imi e. S-a dus si aia cu “tinerele sperante”.

  Răspunde
 6. Vio 22/06/2016 at 04:54

  Nu va mai bateti capul cu ce spun astfel de medici. Ne place sau nu, doctorii capabili au plecat in strainatate! Aici au ramas pilosii comozi, pensionabilii obositi si depasiti si incompetentii. Ce pretentii sa ai de pa ei?!

  Răspunde
 7. Ana 22/06/2016 at 08:27

  Am nascut in luna septembrie la Spitalul Judetean ”Sf Pantelimon” Focsani. Aceasta a fost a doua nastere, prima a fost facuta la Polizu in Bucuresti. La FOcsani am stat la rezerva iar conditiile au fost bune, grija doamnei doctor si a asistentelor a fost deosebita. Tin sa mentionez ca nu am dat un ban si nici nu mi s-a cerut nimic de catre personalul medical. In schimb am ramas dezamagita de paciente. In afara faptului ca mai mult de jumate erau de etnie rroma iar igiena lor era precara, cel mai mult m-a dezgustat limbajul. Se adresau asistentelor cu apelativul ”fa”, ceva de genul: ”Hai fa imi pui aparatul ala pe burta odata ca astept aicea si m-am plictisit” Inainte sa judecam medicii si asistentele ar fi bine sa ne judecam pe noi insine si pretentiile noastre. Tot sistemul a ajuns asa datorita noua, ca avem impresia ca avem numai drepturi si 0 indatoriri. Parerea mea a ca raspunsul domnului doctor este o revolta adresata acelor paciente care se cred superioare insusi medicilor. Daca dansa e atat de documentata si sufera de atentie deosebita mai bine si-ar invata sotul sa o asiste chiar el la nastere, acasa, avand confortul propriului camin. E total deplasat sa dai lectii de medicina unor cadre medicale calificate.

  Răspunde
 8. Oana B 22/06/2016 at 14:34

  Domnul doctor are dreptate; articolul este de o penibilitate extrema. Pentru autorul acestui articol ii dedic urmatorul vers: “E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune”…

  Răspunde
 9. kiki-miki 22/06/2016 at 14:51

  BAI NEA ASTA PFF…..
  AS VREA SA TE VAD LOVIT DE ACCIDENT SAU ARS DE INCENDIU ( SA INTELEGI CE SPUN )SI SA TE INGRIJEASCA SCUIPA VORBE ASTA DIN GALATI.SI DUPA CEEA SA-MI SPUI SI MIE CE ASIGURARE DAI TU MA C……..

  Răspunde
 10. Motzu 22/06/2016 at 15:09

  Daca eram sotul tinerei, il urmaream vreo saptamana pe medic, sa vad ce program are, imi puneam o cagula si il bateam pana facea pe el.
  Daca e “jmeker”, pai sa fie cu cine trebuie, nu?

  Răspunde
  • Adi 23/06/2016 at 07:23

   Si dovedesti ce prin asta…?

   Răspunde
 11. Oana 22/06/2016 at 16:02

  Cu multa greata am reusit sa parcurg citeva puncte din articol, greata provocata de atitudinea, limbajul, agresivitatea, nesimtitea etc. doctorului. Am nascut natural doi copii in strainatate si am mincat si am baut pe toata durata travaliului, ba chiar impinsa de la spate de moasa sa o fac, am si vomitat si nu s-a scirbit nimeni din stafful medical sa-mi duca punga la cos; sotul a stat cu mine 24/24h, la fel si copiii, pina am plecat acasa nu ne-au despartit nici macar o secunda; m-am rupt, da, pentru ca nu iti face nimeni aici epiziotomie preventiva, ci doar daca e necesar, iar in cazul meu nu s-a putut, avind atit copii foarte mari (ambii peste 4kg), cit si travaliu foarte accelerat (10 minute la cel de-al doilea), m-au cusut cu bebe la piept; am fost cazata in rezerva; de clisma nici nu s-a pus problema, este un abuz; la fel ridicatul tonului de catre personalul medical; eu am refuzat sa ma asez pe pat pina aproape de livrare din cauza pozitiei bebelui in burta, nu mi s-a interzis nimic,avind, repet, copii foarte mari, contant monitorizati cu aparatura pe care au adaptat-o pozitiei mele vericale preferate. As mai avea multe de adaugat.., nu are rost sa mentionez ca nu m-a costat un leu toata aventura. Asa ca, va rog, nu predicate despre civilizatie, nimic nu va recomanda ca fiind un om civilizat. Din scrisele viitoarei mamici, nici nu mi s-a parut ca va cere prea multa civilizatie, ci doar niste bun simt, sa-i respectati conditia de om cu demnitate si, in ultima si disperata instanta, niste compasiune.

  Răspunde
 12. Analena 22/06/2016 at 16:36

  Domnii Doctori, care afirmá cele de mai sus, trebuie sá nascá numai o datá, sau mácar sá aibá durerile unei femei la nastere, restul nu mai trebuie comentat!
  Nu este vorba de superioritate,sau sá se simtá cineva jignit, cínd o femeie doreste sá nascá ín conditii decente, din contrá, apartine normalitátii, ín milieiul ín care tráim!

  Răspunde
 13. Mircea 22/06/2016 at 16:44

  Il felicit pe colegul meu pentru aceasta postare! Impresia ca “stii medicina” e jignitoare pentru medicul curant si poate fi fatala pentru pacient. Iar mesajul colegului meu trebuie inteles ca unul de revolta! E revoltator sa “soliciti” unui chirurg unde sa faca incizia, e revoltator sa “soliciti” unui medic intern ce medicamente sa-ti dea, e revoltator sa “soliciti” unui ginecolog cum sa-ti nasca copilul…pentru ca ai citit niste articole pe net. Si apropo sunt unul din medicii care pentru moment sunt plecati in strainatate(nu pentru a castiga bani ci pentru a invata…desi cred ca am gresit prin strategia asta…internetul se pare ca e mult mai bun). Asadar Bravo!

  Răspunde
 14. Gavriil STIHARUL 22/06/2016 at 19:01

  ”Subsemnata, Simion Raluca-Maria, domiciliată în Focşani, asigurată în cadrul CASS, însărcinată în 35 de săptămâni, doresc să vă aduc la cunoştinţă că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 – Legea drepturilor pacienţilor, am dreptul să…”
  In definitiv, pacienta nu a cerut nimic altceva decat sa se respecte Legea. Oare in Romania, Legea este un moft?! De cand?!

  Răspunde
 15. mik 22/06/2016 at 23:03

  Mi se pare absurd sa te duci cu lista de cerinte la spital. Daca e o urgenta, cine sta sa astepte sa nu mai pulseze CO sau sa se expulzeze placenta?.clia tine de un elementar bun simt…sa nu umpli masa de nastere de fecale…Spitalul de stat are un protocol care nu se schimba ori de cate ori pacienta are chef de suc, mancare, stat ba sus, ba jos. Sotul nu este acceptat decat rar, daca e cadru medical de ex, pt ca nefiind obisnuit cu ceea ce se vede in timpul nasterii, lesina, varsa, darama instrumentarul etc. Dna in cauza crede robabil ca dansa are numai drepturi…si ciudat, nu vad sa spuna “te rog”. Dansa doar solicita! Si medicii s satura sa vada ca sunt vazuti ca un fel de servanti.

  Răspunde
  • tata urs 23/06/2016 at 19:01

   Mai mik,
   Este intr-adevar absurd sa te duci cu lista de cerinte la spital. Este absurd, pentru ca aceste revendicari ar trebui sa se subanteleaga, nimeni nu ar trebui sa le mai aminteasca pentru ca ar trebui sa faca parte din firescul actului medical. Daca cerea icre negre si perdele roz la sala de nastere, aveai dreptate, dar ce a cerut fata sunt chestii pentru care voi, medicii, ar trebui sa va zbateti sa se respecte, nu asociatia pacientilor, sau pacientii in sine.

   Este cat se poate de clar ca invocatul Protocol pe care il are spitalul este PROOOOST si trebuie schimbat, nu in functie de pacient ci ODATA PENTRU TOTDEAUNA!!! Este evident ca medicii romani trebuie sa lase coada jos si sa invete de la cei din “tarile calde” ca medicina nu inseamna doar incizii, administrare de medicamente si schimbat pansamente , ci muuuult mai mult de atat, medicul lucreaza cu oameni, nu cu trupuri, asa cum prost se invata in facultatile romanesti.
   Ce cretinatate e asta ca “sotul nu este acceptat decat rar in sala de nastere” ? In orice maternitate din lumea asta (civilizata) este intrebat daca vrea sa asiste la nastere, poate filma nasterea, poate tine sotia de mana, poate AJUTA!!!!, ba chiar sunt cursuri de nastere pentru tati! La noi sunt buni doar sa dea spaga dupa nastere… Iar clisma, da, chiar este un abuz, orice ai spune tu, micule Mik! Pana si colonoscopia se poate face fara clisma, nu la noi, la altii…

   Din pacate, foarte multi medici din Romania, (din fericire nu toti!) sunt precum cei din nationala de fotbal: se fac de rahat, sunt ultimii din Europa, dar au pretentia ca sunt vedete, stiu fotbal si ca trebuie platiti ca Ronaldo…

   Răspunde
 16. mik 22/06/2016 at 23:12

  Am nascut la un spital privat si mi s-a spus ca poate asista sotul meu doar pt ca eate si el medic. Altfel nu era voie. Motive: lesin,voma etc. Medicii tb sa aiba grija de gravida, nu de insotitorul cazut pe jos.
  Dna in cauza cred ca a citit cam multe bloguri si a vazut firme cu nasteri perfecte…

  Răspunde
 17. mik 22/06/2016 at 23:16

  Nu ii scuz limbajul. Dar,zilnic, pe langa programul contra cronometru,lipsa banilor, urgente, etc…vezi ca mai primesti si o lista cu solicitari.

  Răspunde
 18. Andrei C 22/06/2016 at 23:47

  Ptr Ana: In definitiv, femeia nu este decat o pacienta care are niste nelamuriri. Ca si cadru medical, atat doctorul cat si asistentele au obligatia de a raspunde nelamuririlor, adica de a EDUCA pacientul. Educarea se face explicandu-i pacientului cu rabdare procedurile medicale, consecintele si raspunzandu-i la intrebari. Deoarece nu toti pacientii sunt profesori universitari ci provin din diferite medii sociale, se intampla ca unii sa se poarte mai “din topor” (ca si tigancile din exemplul tau) altii sa fie politicosi si prietenosi cu personalul medical (probabil cazul tau), iar altii sa isi exprime ingrijorarea si sa ceara tot felul de detalii (cazul pacientei de mai sus). Este normal! La fel de normal este ca personalul medical sa ofere lamuriri fiecaruia. Ce nu este normal e sa ai un asemenea limbaj fata de o pacienta. Cum poti tu ca medic sa injuri si sa desconsideri o fiinta umana in asa masura “in afara orelor de serviciu”, in timp ce in orele de serviciu sa ai o atitudine la 180 de grade diferita? Tu ti-ai lasa viata pe mana lui? Eu nu cred. Intr-o tara normala, asemenea limbaj inseamna ABUZ din partea doctorului, lucru cu care nu prea se glumeste. Intr-o tara normala acest om nu ar mai fi avut licenta de lucru a doua zi dupa postare.

  Răspunde
 19. Angela 23/06/2016 at 00:17

  Sa ii ia ….. de doctori, ca au de pus juramant degeaba, ca iti ia banii fara sa clipeasca si cand vrei sa-i intrebi ceva se rastesc de numa’. Nu am vazut doctor sarac, ca prostii se duc la ei sa le umfle buzunarele, dar sa te faci bine ioc! Deci, scrie negru pe alb ca drepturi prin Cinstitutie si c…… ala o ia la misto pe viitoarea mamica.BA, RSTI UN NIMIC! SPER SA NU PROFESEZI NICIODATA CA DOCTOR, CA TU NE OMORI! DACA NU VREI SA AJUTI PACIENTI, R….., NU TE FACE DOCTOR! TI-A PLATIT MA-TA O FACULTATE DEGEABA! DACA TE INTALNESC TE SCUIP IN OCHI! SI CA SA STII SI TU, EU AM NASCUT INTR-O MATERNITATE, IAR COPILUL MEU NU A STAT CU MINE IN SALON, ignorantule!

  Răspunde
 20. Dreptate pentru tonti 23/06/2016 at 06:30

  Eu tin cu viitoarea mamica! E dreptul ei sa se cace pe ea in rezerva sau in sala de travaliu, ca de aia plateste taxe! Iar Voiculescu sa se uite!

  Răspunde
 21. Mihai 23/06/2016 at 09:39

  Penibili si unul si celalalt. Pacienta, ca abereaza cerand conditii de privat intr-o mizerie de stat si medicul, ca a raspuns neortodox, in calitate, cred eu , de om simplu. Restul, aberatii si pierdere de timp.

  Răspunde
 22. mihai 23/06/2016 at 12:32

  Sincer, a cere in prealabil sa se respecte niste cerinte legale, e un pic absurd, pentru ca din moment ce exista o lege in acest sens, nu ai ce sa mai ceri. E ca si cum ai spune ca medicii sunt niste ignoranti sau ca, cu buna stiinta nu respecta legea. Deci, pe de o parte, e oarecum o jignire la adresa personalului medical.
  Pe de alta parte insa, raspunsul acestui asa-zis medic…dom’le, iti da unul in cap intr-o zi, bai prostule care esti prost (ca vad ca asa ne place sa vorbim).

  Răspunde
 23. Alexandra E 23/06/2016 at 13:48

  Am nascut 4 copii, primul in Romania, prin cezariana, fara sa mi se explice de ce era necesara. Cu anestezie generala pentru comoditatea medicului- nu era nici o urgenta, copilul nu era in distres, eu eram bine mersi. Copilul a fost tinut la asistente, cu program fix de alaptare, ba mai eram si luata la suturi daca mergeam la copil intre alaptari. Oribil tratament. Urmatorii 3 copii au fost nascuti aici, in alta tara, nastere naturala, da, naturala dupa cezariana! Ba, pe ultima fetita am nascut-o in apa! Si in spital public, nu privat! Domnilor doctori, prin alte parti, gravida naste cu moasa, doctorul vine numai daca e nevoie, in caz de vreo problema! Toate obiectiile dumneavoastra sunt false, nu exista motive intemeiata bazate pe evidente sustinute de cercetari sa nu lasati tatal sa fie prezent! Sau copilul sa fie masurat si cantarit DUPA o ora de contact piele-pe-piele cu mama si dupa alaptare! Aici nu exista sa se faca “epilare inghinala totala” pe motiv de infectie, nici epiziotomie preventiva. Cat despre clisma?! Cand am mentionat ca in Romania se practica se uitau patrat la mine, la fel cand le spuneam ca miscarea in timpul travaliului e descurajata si gravida inca trebuie sa nasca pe masa ginecologica, de multe ori in camere comune cu alte paciente! Erau uluiti cand le spuneam ca practicile astea se intampla intr-o tara europeana! Domnilor doctori, aici nu se sperie lumea de putina voma sau de niste materii fecale, care, apropos, sunt curatate inainte de expulzie, iar voma nici nu e obligatoriu sa se intample. Cu tot respectul pentru profesia dumneavoastra, poate ar mai trebui sa iesiti din cutia dumneavoastra si sa va uitati putin prin alte parti, sa participati la conferinte, simpozione, workshopuri etc, sa va actualizati cunostintele in linie cu practica bazata pe evidente! Cat despre limbajul folosit, sa va fie rusine! Doamna Simion nu a facut altceva decat sa isi ceara drepturile si sa fie tratata ca o fiinta umana cu demnitate, nu ca o vita, sau, ca sa fiu in ton cu impresia dumneavoastra, ca o maimuta!

  Răspunde
 24. mirela 23/06/2016 at 14:37

  Ignoranza medicala cred ca-i sta mai bine doctorului ,am nascut doi copii in afara tarii nu am mai avut probleme de a primi persoane in salon ,la jumatate de ora de la nastere aveam6-7persoane in jurul copilului (nu s-a intamplat nimic),am fost intrebata din 5 in 5 secunde cum vreau sa stau ,in ce pozitie doresc a sta pt.ca travaliu sa fie ajutat iar eu sa simt cat mai putin durere ,nu am m-ai scos un leu di buzunar pt a fi tratata ca o persoana si nu ca un animal.Sunt din Focsani si multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut ocazia de a intalni acel ignorante si lipsit de respect si educatie ,acea persoana care se numeste doctor si care e de acord cu celalalt din Galati.Un sfat pacientei care trebuie sa nasca acolo:SCHIMBA SPITALUL „Bafta si nastere usoara

  Răspunde
 25. Carmen 23/06/2016 at 21:10

  E absurd ca cineva care nu are studii sa iti spună cum sa iti faci meseria dar asta nu scuza limbajul ” de la coada vacii ” si atitudinea de superstar ! 😉

  Răspunde
 26. Irina 24/06/2016 at 17:34

  Domnule doctor, pacientele dumneavoastra care nasc in teroare au corpul plin de adrenalina, incordat si impiedicand iesirea lina a bebelusului. De aceea sunteti expert in durerile nasterii si dati lectii mai departe. Eu am avut o nastere de vis, am dus plan la medic, l-am discutat impreuna, am decis IMPREUNA ce ramane si ce nu. Felicitari ca nu am nascut cu dumneavoastra, s-ar fi ocupat sotul de mainile dumneavoastra dibace. Iar treaba cu statul cu mama cred ca ati vazut-o la televizor, pentru ca si in spitalele private de la noi, dimineata, nou-nascutii sunt luati la vizite si – desi alaptati la cerere (cerere, da?) sunt adusi dupa vreo doua ore, cu lapte praf la coltul gurii. Al meu nu a plecat de langa mine o secunda, dar asta pentru ca am experienta in urma unui malpraxis care a ajuns si prin presa, aplicat scurt mamei mele careia i-a fost facuta traheea ferfenita la intubare si a trebuit sa o serg la fund 2 saptamani la terapie intensiva (nu, nu era destul personal). Faci un training dintr-asta norocos si ai nasterea pe carpe o visezi. Succes in continuare, sper sa puna lumea poze cu dumneavoastra pe copaci, pei ziduri, pe la parbriz, sa se fereasca bietele femei, ca de dat afara ma indoiesc ca va da cineva.

  Răspunde
 27. Carmen 25/06/2016 at 01:25

  Inteleg ca sunt destui care felicita acest doctor.Parerea mea este ca si doamna a trecut putin dincolo de limita.Dar cele spuse de doctor….ma duc cu gandul la primul meu copil care a decedat la varsta de 1 an si 3 luni,datorita medicilor.22 ore de travaliu,pozitie pelviana descoperita doar la începutul travaliului,fara dilatatie.Meconiul copilului a iesit…din mine:(Atata suferinta fetala a avut.Nascut dupa 22 ore de chin,prin cezariana,cu suflu sistolic gradul 2.Si cianoza,evident:(Urmatorul ghinion,medicul “tatic”cardiolog,Aurel Nechita.Alta diploma fara doctor:(Mi-a tinut copilul 1 an si 3 luni cu un tratament gresit si un diagnostic gresit.Asa ca boala copilului s-a agravat.Interventia chirurgicala a venit prea tarziu,la Fundeni.Era o Tetralogie Fallot severa:(Asa ca nu imi mai spuneti de medici din Galati:(Mai vreti???La cel de-al doilea copil…imi ziceau sa fac intrerupere de sarcina,ca e placenta lipita de el,sangeranda:(Era de fapt aparatul ecograf vechi si medicul prost.Sa va mai zic???Azi traiesc datorita profesionalismului medicilor de la Spitalul Militar Central si…datorita internetului pe cara atata il blameaza doctorasul asta.Daca nu mi-as fi”descifrat “biopsia pe internet,muream de cancer,caci doctorul ginecolog atunci când a venit rezultatul a zis…nu ai nimic,du-te acasa:(Dupa 7 luni de pierderi de sange zilnic.As avea multe sa va spun de medicii de la Galati:(Numai rele:(Dar asta parca le intrece pe toate:(

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.