INCALIFICABIL! Un medic ia la mișto o viitoare mamă care a avut ”tupeul” să ceară să nască în condiții civilizate: ”Poți să naști stând în cap”. ”Cum îți sună fofoloancă cu puroi?” Medicul Mihăilă le face maimuțe pe mămicile care i-au cerut socoteală pentru atitudinea sa jignitoare.

Medicul Iulian Mihaila GalatiMedicul rezident Iulian Mihăilă (foto FB), de la Spitalul Județean din Galați, a postat pe Facebook o reacție incalificabilă la adresa unei viitoare mămici din Focșani, Raluca Simion, după ce tânăra a publicat o scrisoare deschisă (cerere) către Spitalul Județean din Focșani, acolo unde va naște în luna iulie. Raluca Simion a cerut un răspuns conducerii unității spitalicești și, până să-l primească, s-a trezit apostrofată și jignită de către medicul rezident  Mihăilă de la Galați, cel care i-a văzut cererea publicată în cotidianul Vrancea Media. Clic AICI pentru a vedea cererea.

Medic Iulian Mihaila 4Medic Iulian Mihaila 3Medicul Iulian Mihăilă îi spune că poate naște ”stând în cap”, ca replică la solicitarea mămicii: ”Solicit să mi se permită să nasc în ce poziție voi simți mai confortabil”, apoi folosește termeni precum ”fofoloancă cu puroi”, ”gravida asta n-a pus capac…” și lista poate continua. La finalul postării, medicul Mihăilă pune o poză cu niște maimuțe care urlă, cu referire la ”mămicile alea care au ținut morțiș să o aducă pe mama în discuție”, adică mămicile care i-au luat apărarea Ralucăi Simion.

Medic Iulian Mihaila 2 maimuta

Valentin Ochean medicMedicul cardiolog Valentin Ochean (foto stânga), de la Spitalul Județean Focșani, este de acord cu postarea colegului său de la Spitalul Județean Galați. Nu este prima dată când Ochean se declară direct sau indirect împotriva pacienților care cer respectarea drepturilor pacienților.

Medicul Valentin Ochean aproba reactia lui Mihaila

Reacțiile celor care au citit jignirile medicului la adresa Ralucăi Simion au apărut imediat. Vrancea Media prezintă replica pe care soții Marcu Andrei Gabriel și Marcu Ana Maria i-o dau medicului rezident Mihăilă, cu argumente din Legea 46/2003, în numele mai multor mămici nemulțumite de atitudinea doctorului Mihăilă. (Cristi IRIMIA)

Domnule Iulian Mihailă, doctor al Spitalului Județean Sf. Apostol Andrei Galati, ne rupem si noi un pic din timpul nostru să vă explicam faptul că aproape toate doleanțele acelei “dudui” cum ați numit-o dvs. sunt drepturi garantate de Constituție. Nimeni, nici măcar dvs. domnule doctor, sub niciun fel de scuză, nu puteți nega aceste drepturi.

Să le luăm și noi punctual să vedeti cât de ignorant sunteți, putând aproape confunda această ignoranță cu lipsa inteligenței. Toate capitolele și articolele sunt extrase din LEGEA nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.

CE SPUNE VIITOAREA MĂMICĂ:

1)” În timpul travaliului și al nașterii, solicit să fiu însoțită de către soțul meu. În cazul în care în sala de travaliu/naștere mai sunt și alte paciente, doresc să fiu însoțită de o altă persoană desemnată de sex feminin.”

***CE SPUNETI DVS.:

1. “Maternitatea ori spitalul nu se află în proprietatea dumitale personală. Dacă vrei ca al tău soț să fie acolo, alege nașterea acasă. Sau în privat. Ai mofturi, ți le asumi. Pentru că dacă cumva al tău soț contaminează cu vreo ceva, vreo ceva, iar tu, ori altă ignorantă din urma ta, vă infectați, ori vi se infectează copilașii cu vreo ceva, urlați că e vina spitalului. Cât timp românul nu are noțiunile de bază în înțelegerea și practicarea igienei, regulile unității sanitare sunt mai importante decât decalogul.”

***CE SPUNE LEGEA:

1. Cap. VI Art. 32. – Pacientul poate beneficia de sprijinul familiei, al prietenilor, de suport spiritual, material şi de sfaturi pe tot parcursul îngrijirilor medicale. La solicitarea pacientului, în măsura posibilităţilor, mediul de îngrijire şi tratament va fi creat cât mai aproape de cel familial.

Asta inseamna ca tu, domnule doctor, esti cam pe langa subiect. Orice pacient are dreptul de a avea o persoana din familie alaturi de ea, citez: “pe tot parcursul ingrijirilor medicale”.

***CE SPUN EU: Decalogul de care vorbesti dumitale nu este decat o alta hartie aruncata in incinta unitatii sanitare si pe care nimeni nu o respecta, pentru ca, de, suntem smecheri. Daca s-ar respecta toate normele de igiena, posibilitatea de a se contamina cineva ar fi minima. Daca doriti, va pot da niste argumente clare din incinta unitatii sanitare in care lucrati.

Medic Iulian Mihaila 1 Medic Iulian Mihaila 1b Medic Iulian Mihaila 5

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

2) “Solicit ca pe parcursul întregii spitalizări să fiu tratată cu răbdare, calm și respect, iar pe timpul travaliului să mi se vorbească pe un ton cât mai scăzut și liniștit.”

***CE SPUNETI DVS:

2.” De cele mai multe ori așa se întâmplă. Sunt situații, în schimb, care cer o atitudine mai impunătoare, pentru că altfel pacientul ar merge pe drumul lui, care nu e mereu cel bun. Ar trebui să vezi o trezire dintr-o anestezie generală și să vezi ce se întâmplă când ăla de pe masă nu respectă ce răcnește medicul la el.”

***CE SPUNE LEGEA:

2. Cap. I Art. 2. – Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale.
Cap. I Art. 3. – Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nici o discriminare.
Cap. II Art. 4. – Pacientul are dreptul de a fi informat cu privire la serviciile medicale disponibile, precum şi la modul de a le utiliza.
Cap. II Art. 5. (2) Pacientul internat are dreptul de a fi informat asupra regulilor şi obiceiurilor pe care trebuie să le respecte pe durata spitalizării.
Cap. II Art. 6. – Pacientul are dreptul de a fi informat asupra stării sale de sănătate, a intervenţiilor medicale propuse, a riscurilor potenţiale ale fiecărei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuării tratamentului şi nerespectării recomandărilor medicale, precum şi cu privire la date despre diagnostic şi prognostic
Cap. II Art. 8. – Informaţiile se aduc la cunoştinţă pacientului într-un limbaj respectuos, clar, cu minimalizarea terminologiei de specialitate; în cazul în care pacientul nu cunoaşte limba română, informaţiile i se aduc la cunoştinţă în limba maternă ori în limba pe care o cunoaşte sau, după caz, se va căuta o altă formă de comunicare.

CE SPUN EU: Si iarasi calcati in picioare drepturile pacientilor… Sa stiti ca din banii nostri, ai platitorilor de taxe, sunteti dvs. platit. Unde e respectul fata de angajator? Adica noi, cei care va platim si va solicitam interventia? Undeva in neantul Internetului si al Facebook-ului, presupun.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“3) Solicit ca pe durata spitalizării, în limita locurilor disponibile, să fiu cazată în rezervă.”

***CE SPUNETI DVS.:

3. “Mai toate spitalele/maternitățile au rezerve. Care pot fi libere sau nu. Dorești cazare în rezervă, soliciți, iar la externare plătești. Toate rezervele din spitale sunt contra-cost. Nu plătești asigurare pentru regim hotelier în spital. De fapt, nici nu cred că lumea înțelege pe deplin cum funcționează sistemul de asigurări în sănătate. Dar asta e alta discuție.”

***CE SPUNE LEGEA:

3. Cap. I Art. 2. – Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale.

***CE SPUN EU:

Revin la Cap. I Art. 2. In rezerva sau nu, pacientul are dreptul la cele mai bune ingrijiri medicale care i se pot oferi. Punct.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA

“4) În timpul travaliului solicit ca fătul să fie monitorizat intermitent, astfel încât să am cât mai mare libertate de mișcare și gestionare activă a durerilor din travaliu”

***CE SPUNETI DVS.:

4. “Habar nu ai despre ce vorbești. Nașterea naturală împlică dureri. Negestionabile așa cum bănuiești tu. Dacă nu te poți împăca cu ideea asta, mai bine nu mai fă copii.”

***CE SPUN EU: Cred ca dvs., domnule doctor, nu aveti o idee mai clară decat o mamica despre ce inseamna sa nasti.

***CE SPUNE MAMICA:

5)” În timpul travaliului solicit să mi se permită să mă mișc și să adopt orice poziție consider a fi confortabilă și să consum lichide și alimente dacă voi simți nevoia.”

***CE SPUNETI DVS:

“5. Exact, să poți să cazi, să te lovești. Ca apoi răspunderea să pice pe spital, că nu au fost în stare să managerieze un pacient. Și da, bea și mănâncă, să ai ce voma în momentul în care începi să împingi. Pentru că exact asta lipsea, tu vomitând în timp ce naști.”

***CE SPUN EU: Daca intre cadrul medical si pacient ar exista o comunicare clara si concisa, nu cred ca s-ar pune problema ca pacientul sa nu inteleaga recomandarea medicului. Mai ales ca poate fi vorba de doua vieti, nu doar de una. Daca totusi pacientul nu vrea sa inteleaga, poate refuza, pe proprie raspundere, recomandarile si indicatiile medicului, sa nu va asumati deloc raspunderea, ca fugiti de ea.

Apropo, daca pacientului i se intampla ceva si este necesara interventia dumneavoastra, sunteti obligat sa va dati cat mai mult interesul. In concluzie, faceti-va inteles de prima data, fara urlete, racnete si injurii, ca pacientul nu se adreseaza cadrului medical cu “ba incompetentule/ignorantule”, ci cu “domnule doctor”.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA.:

“6) În vederea pregătirii pentru naștere, nu doresc să accept proceduri precum rasul pubian sau clisma.”

***CE SPUNETI DVS.:

” Rasul pubian.. Nu există așa ceva. Dacă vroiai să fii civilizată, spuneai “epilarea inghinală totală”. Dar dacă te rupi tu, când naști așa natural și mofturos cum îți dorești? Și când zic “te rupi”, mă refer la vagin. Că după mintea ta, ar trebui să fii lasată să te rupi, fară dirijare prin epiziotomie. Ce zici, dacă îți întră niște păr din ăla de-al tău, în plaga aia, și ți-o infecteaza? Cum îți sună “fofoloancă cu puroi” și toaletă + pansamente zilnice? Clisma e absolut necesară. Ca să nu îți umpli copilul nou născut de mofturile tale de prințesă. Nici nu mai iau în calcul faptul că de aceleași mofturi s-ar putea să-l umplii și pe ala de-ți asistă nașterea.”

***CE SPUN EU: Ok. Epilare inghinala totala. Cred ca pacienta stie la ce sa se astepte, deci se poate pregati in prealabil. Apropos, “misto” vocabular, foarte elevat de altfel.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

7)” Cu excepția situațiilor de urgență, în care se impune altfel, solicit ca travaliul să se desfășoare în ritmul natural, fără intervenții, perfuzii cu calciu sau oxitocină, ruperea membranelor etc.”

***CE SPUNETI DVS.:

“Scurt și la obiect, te crezi perfectă și nu ești. Și dacă n-ar fi fost un copil implicat, aș fi considerat că meriți o naștere total neasistată, ca să înțelegi de ce și cum.”

***CE SPUN EU: Ca sa intelegeti si dumneavoastra despre ce e vorba, chestiunile personale raman in afara spitalului. Daca aveti ceva cu pacientul, rezolvati disputa in afara, nu in cadrul unitatii sanitare. Din afirmatia dumneavoastra putem deduce nu numai ca nu va respectati atributiile din fisa postului, nu respectati nici juramantul facut la intrarea in aceasta profesie de medic, nici drepturile pacientilor.

“Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.

“Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“8) Solicit să fiu informată și să mi se ceară acordul pentru orice intervenție sau procedură urmează a fi aplicată mie sau fătului/nou-născutului.”

***CE SPUNETI DVS.:

“Ești și ți se cere. Știi, alea multe acte pe care le semnezi ca primărița? Să le citești mai cu atenție. Bag seamă că nu cunoști legislația care guvernează chestiunile astea.”

***CE SPUN EU: Nu esti informat cum ar trebui sa fii si rareori ti se cere acordul, pentru ca, de: cadrul medical cunoaste ce si cum si el ia masuri in numele pacientului, cu toate ca nu are dreptul acesta decat “in cazul care pacientul necesită o intervenţie medicală de urgenta”. (Cap. III, Art. 15.)

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“”9)În cazul în care starea mea de sănătate nu permite exprimarea acordului/dezacordului, solicit să i se ceară acordul soțului meu, Simion V., care este la curent cu toate doleanțele mele.

***CE SPUNETI DVS.:

“Exact asta se face. Pentru că așa e legea. De care tu habar nu ai. Singura situație în care se sare de asta, e atunci când riști să mori imediat. Dar poate preferi, cât tu te stingi rapid, să fie soțul întrebat dacă ți se poate aplica o procedură despre care el habar nu are.”

***CE SPUN EU: Nu se mai face asa, pentru ca pacientul necesita o interventie medicala de urgenta. Medicul ia masuri atunci fara acordul scris al pacientului sau reprezentantului legal.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

10) “Solicit să mi se permită să nasc în ce poziție voi simți mai confortabil.”

***CE SPUNETI DVS.:

“Stând în cap.”

***CE SPUN EU: Stand in maini. Oricine poate fi sarcastic, oricine poate ajunge medic (daca ia BAC-ul si trece de toate examenele din cei 6 ani de facultate, chiar daca ia o restanta din anul II in VI din mila si mai trece si de examenul de licenta…), dar nu oricine poate fi un medic care profeseaza cu drag si nu pentru bani, care isi respecta profesia si pacientii.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“11) După naștere, solicit ca bebelușul să fie așezat imediat pe pieptul meu și evaluat la fața locului, cu excepția situației în care starea sa de sănătate ar fi în pericol. Proceduri precum măsurarea și cântărirea solicit să fie efectuate ulterior.”

***CE SPUNETI DVS.:

11. “Măsurarea și cântărirea sunt esențiale. De aia există un neonatolog acolo, separat de personalul care te deservește pe tine, prințesă imperială.”

***CE SPUN EU: Mamica doreste sa aiba ea prima data copilul in brate, pentru ca mai apoi, neonatologul sa isi faca treaba. Nu cred ca bebelusul poate lua in greutate si nu cred ca poate creste in 2-3 minute cat sta in bratele mamei lui, domnule doctor rezident imperial.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

12) “Solicit ca cordonul ombilical să fie tăiat doar după ce încetează a mai pulsa, iar placenta să fie lăsată să se expulzeze în ritmul propriu, in limita a 30 de minute după naștere.”

***CE SPUNETI DVS:

12. “Nu am răbdare să reiau idei care derivă din punctul 4, 6 și 7.”

***CE SPUN EU: In cazul asta, haideti sa va derivam matematic ideile si parerile dumneavoastra care sunt constante, sa le facem 0, ca tot nu aveti rabdare sa le reluati.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“13) Nu doresc ca bebelușul să fie spălat după naștere, doar șters superficial și nu doresc să i se administreze niciun fel de picături oculare.”

***CE SPUNETI DVS:

“13. Nici un bebeluș nu este spălat după naștere. Doar șters. Dar eu zic nici să nu-l șteargă. Că ne place să trăim periculos, văd.”

***CE SPUN EU: Din pacate, se mai practica, dar ce stiti dvs.? Va descurcati mai bine in a scrie pe internet tot felul de aberatii în loc sa va ocupati de ignorantii de noi.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

14)”Solicit inițierea alăptării în prima oră după naștere, daca starea mea și a nou-născutului permite acest lucru.”

***CE SPUNETI DVS.:

“14. Așa se face. Nu chiar în prima oră, dar așa se fac.”

***CE SPUN EU: Mai, mai cum le stiti dvs.pe toate!

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“15) Pe toata durata spitalizării, solicit ca nou-născutul să fie spitalizat cu mine în rezervă și să fie alăptat la cerere, nu după un program prestabilit, fără să i se administreze lapte praf sau alte suplimente, dacă starea mea și a nou-născutului permite acest lucru. În acest sens, mă angajez ca pe durata spitalizării, în rezervă să primesc doar vizita soțului, pentru a minimiza riscul nou-născutului de îmbolnăvire.”

***CE SPUNETI DVS.:

“15. Iarăși.. așa se face. Chiar și la cezariene. Dar cum tu ești o mică ignorantă, nu ai avea de unde să știi. Cu privire la rezerve, ne mai uităm o dată la punctul 3.”

***CE SPUN EU: Ignoranta? Da’ de ce dom-le? Ca isi cere drepturile? Off, este ignoranta in aceasi masura in care sunteti si dvs. doctor.

***CE SPUNE VIITOAREA MAMICA:

“Dacă nou-născutul se va naște înainte de termen, solicit să se ia in considerare și să se încerce îngrijirea piele-pe-piele, ca metodă de recuperare și îngrijire a acestuia.

Menționez că solicitările de mai sus nu sunt menite să împiedice intervenția personalului medical, ci din contra, să faciliteze o colaborare care să ducă la o spitalizare mai scurtă, lipsită de complicații și plină de satisfacție de ambele părți.

De asemenea menționez că aceasta va fi a doua naștere pentru mine, prima a avut loc natural, respectându-se condițiile solicitate mai sus și că sunt informată asupra riscurilor și beneficiilor solicitărilor făcute, pe care mi le asum în întregime. Aceste solicitări sunt în conformitate cu Legea 46 din 21 ianuarie 2003 – Legea drepturilor pacienților, cap. II, art. 6, respectiv cap. VI, art. 32 și sunt susținute de multiple studii de specialitate în domeniu, precum și de numeroși specialiști din țară și străinătate ca fiind factori importanți ce favorizează o mai bună evoluție a stării de sănătate a mamei și fătului/nou-născutului. Dacă se dorește, pot pune la dispoziție aceste studii.

În multiple unități sanitare din țară, aceste solicitări sunt respectate fără dificultăți, atât în mediul privat, cât și in cel de stat, în orașe mari, dar și în orașe mici, de provincie, câteva exemple ar fi:
Spitalul ”Pelican”, Oradea, jud. Bihor, Clinica Ginecologie I, Cluj-Napoca, jud. Cluj, Spitalul Municipal Dej, jud. Cluj, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, București, Spitalul Medicover București, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă”, Iași. (….)”

***CE SPUNETI DVS:

“16. Aici, linia aia de care vorbeam la început, devine extrem de neclară. Dar, constatând, ca la fel ca 99% dintre pacienții români, suferi de o lipsă acută de cultură medicală elementară, o sa merg doar pe ideea ignoranței.

Nu mai am răbdare să emit și o listă de concluzii. Cert e că 99% dintre români habar nu au pe ce planetă trăiesc. Habar nu au legislație. Habar nu au nimic. Dar cred că le știu pe toate. Și poate fi fatal să ai impresia că știi medicină, când tu de fapt abia nu uiți să respiri. Există un motiv pentru care fraierii ăștia, de-și pun Dr. în fața numelui, nu se opresc din învățat câte zile au…

Gravida asta n-a pus capac nici unui medic. Iar pseudo-jurnalistul care a scris acest pseudo-articol, bag mâna în foc că a învățat jurnalism pe malul bălții.”

***CE SPUN EU: Suferim de aceasta acuta cultura medicala pentru ca anumite tipuri de medici refuza sa isi faca treaba cum trebuie si sa ne informeze, domnule doctor Stiu-Tot-Nu-Fac-Nimic-Stau-Si-Comentez-Pe-Net.

Concluzie: faptul ca ati tocit cateva carti de specialitate, nu va face medic. Ati facut ceea ce poate face absolute oricine vrea sa faca acest lucru. Pe langa asta, domnule doctor, ne puteti incanta cu alte lucruri? Sunteti mandru de modul de a va trata pacientii? Cu lipsa de cultura de care ati dat dovada in aceasta postare va incantati pacientii? Sper ca sunteti mandru de realizarile domniei voastre. RUSINE!

Cu stimă, pacienții nemultumiți de serviciile medicale ale unora ca dumneavoastră.

30 Responses to INCALIFICABIL! Un medic ia la mișto o viitoare mamă care a avut ”tupeul” să ceară să nască în condiții civilizate: ”Poți să naști stând în cap”. ”Cum îți sună fofoloancă cu puroi?” Medicul Mihăilă le face maimuțe pe mămicile care i-au cerut socoteală pentru atitudinea sa jignitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.