Încă o DRAMĂ la Spitalul Județean din Focșani. O tânără și-a pierdut fetița la două ore după naștere. Ce ne facem cu nemulțumirile privind sistemul sanitar?

spital drama copil mort

Pe grupul Facebook “Păţanii din Spitalul Judeţean” o tânără din Focșani și-a povestit drama prin care a trecut recent, după ce a născut o fetiță care i-a murit la două ore după nașterea prematură. “Fetiţa mea a trăit doar două ore, cât să o boteze preotul. În spitalul din Focşani nu există aparatură pentru prematuri”, a susținut tânăra, așa cum se poate vedea și în postarea de mai sus.

Crina Mădălina Popa, însărcinată în 5 luni şi jumătate, a scris pe Facebook momentele de groază trăite la Spitalul Județean din Focșani în urmă cu câteva zile. Tânăra susține faptul că i s-au făcut două perfuzii în 24 de ore și că a dorit să se transfere la alt spital însă medicul de gardă i-ar fi transmis că ”în orice loc te-ai duce, ai fi tratată la fel, indiferent de oraş sau de ţară pentru că ai colul de proastă calitate”. O reacție care a șocat-o, evident, pe tânără, exprimarea medicului fiind una lipsită de orice urmă de profesionalism. ”Am rămas şocată de exprimarea doctorilor”, a scris Crina pe FB.

spital drama copil mort 2

În plus, pe bună dreptate, tânăra și-a pus întrebarea dacă fetița pe care a născut-o ar fi trăit în condițiile în care Spitalul Județean ar fi dispus de incubatoare pentru copii născuți prematur și de alte condiții de spitalizare și îngrijire medicală.

Crina: ”Când m-au externat nu mi-au dat nicio reţetă şi nimic pentru sâni ţinând cont că nu e ceva de ignorat iar eu fiind la prima naştere şi nu aveam de unde să ştiu ce se întâmplă, am fost nevoită să mă duc la o clinică privată unde să mi se dea tratament şi sfaturi. Astăzi mi-am îngropat fetiţa care poate trăia dacă se naştea într-un alt spital sau dacă mi se făcea mie un tratament potrivit pentru a duce sarcina măcar până la şapte luni. Sunt fără cuvinte, nu-mi vine să cred prin ce dramă am trecut şi trec”.

Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean, a declarat pentru Ziarul de Vrancea că instituția pe care o reprezintă ”nu dă curs unor ştiri fabricate din alte interese”, deși n-a precizat care este interesul celor care au publicat materiale în baza postării de pe Facebook a Crinei Popa.

Cosma a mai adăugat că pacienta nu a avut obiecții atunci când a fost internată în spital, însă acest lucru s-ar fi putut datora unor temeri pe care le avea pentru că sănătatea ei depinde de cadrele medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.