Înalta Curte de Justiţie din Australia interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex

Înalta Curte de Justiţie australiană, cea mai înaltă instanţă a ţării, a interzis joi căsătoria între persoane de acelaşi sex, la câteva zile după celebrarea primelor căsătorii gay în capitala Canberra, al cărei ansamblu legislativ votase în favoarea acestora, relatează AFP.

“Legea privind mariajul nu este validă pentru formarea sau recunoaşterea căsătoriei pentru cuplurile de acelaşi sex”, a declarat Curtea, care a luat decizia cu unanimitate de voturi.

Guvernul federal a sesizat justiţia, deoarece căsătoria în Australia este reglementată de legea federală şi nu de către cele şase state şi două teritorii care compun ţara. După autorizarea mariajului între persoane de acelaşi sex de către adunarea legislativă a teritoriului Canberra, legea a intrat în vigoare, doar în acest stat sâmbăta trecută, şi mai multe cupluri şi-au oficializat uniunea la miezul nopţii.

Însă guvernul a sesizat imediat justiţia pentru a anula aceste uniuni. Uniunile civile între persoane de acelaşi sex sunt autorizate în majoritatea statelor australiene însă căsătoria rămâne definită la nivel federal precum uniunea dintre un bărbat şi o femeie. (gandul.info)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.