În Vrancea statul dă mai mulţi şomeri decât mediul privat

Guvernul condus de Emil Boc a trecut la fapte şi pune în practică teoria „aerisirii” aparatul de stat. Astfel, în Vrancea din cei 8435 de şomeri înregistraţi, doar 1460 provin din mediul privat, ceea ce înseamnă un procent de 17% şi clasează judeţul nostru pe locul 33 la nivel naţional, potrivit Econtext.ro.

Statul este campion la scos şomeri doar de câteva luni, pentru că la începutul anului procentele înclinau mai mult către mediul privat. Schimbarea raportului dintre stat şi privat pare că se datorează şi intrării în vigoare a noului Cod al Muncii. Acesta a scos la suprafaţă o serie de contracte plătite la negru, în timp ce oamenii primeau şi indemnizaţii de şomaj.

Procentele publicate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) fac referire la persoanele luate în evidenţele agenţiilor judeţene, dar numărul celor fără loc de muncă este cu mult mai mare, pentru că cei care termină ajutoarele de şomaj şi nu îşi găsesc un loc de muncă, nu se regăsesc în nici o evidenţă a statului. (Ana-Maria BOICU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE