În Vrancea, cu coasa la școală de Halloween. Ne așteaptă vremuri cu imagini MACABRE precum în Irlanda?

La una din edițiile anterioare de Halloween, un elev de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Focșani a venit la școală cu o coasă de lemn, producând panică printre colegi. În acest an, școala din Soveja s-a lăudat cu un proiect de Halloween, deși instituția poartă denumirea savantului creștin Simion Mehedinți… Tot în Focșani, elevii au fost încurajați de unii profesori să vină ”echipați” de Halloween cât mai ”corespunzător”…

Cât timp va mai trece până când vom asista în România la grozăvii și mai mari, precum cele din Irlanda (foto jos), unde imaginile macabre de Haloween sunt la ordinea zilei? Nu mult timp în condițiile în care părinții nu vor lua măsuri și nu vor cere școlilor să stopeze educația macabră de Halloween!

Trebuie spus că actualul cadru legislativ, atât Constituţia României cât şi Legea educaţiei naţionale au prevederi care protejează elevii de pericolele unei educaţii care nu are nimic în comun cu valorile reprezentative ale poporului român dar acestea sunt ignorate efectiv de foarte multe cadre didactice.

Astfel, LEGEA nr. 1 din 5 ianuarie 2011 a educaţiei naţionale prevede o serie de principii care guvernează învăţământul

Art. 3:
Principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România sunt:

b) principiul calităţii – în baza căruia activităţile de învăţământ se raportează la standarde de referinţă şi la bune practici naţionale şi internaţionale;

Observaţie: “Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazei” nu are nici o legătură cu vreun standard de referinţă legat de calitatea învăţământului.

c) principiul relevanţei – în baza căruia educaţia răspunde nevoilor de dezvoltare personală şi social-economice;

Observaţie: “Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazei” nu reprezintă în nici un caz un răspuns la nevoia de educaţie personală.

h) principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român;

Observaţie: Sub nici o formă, “Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazei” nu promovează valori culturale ale poporului român şi nu ajută la promovarea şi păstrarea identităţii naţionale. Dimpotrivă!

Art. 4 lit. f)

• cultivarea sensibilităţii faţă de problematica umană, faţă de valorile moral-civice şi a respectului pentru natură şi mediul înconjurător natural, social şi cultural.

Activităţile de Halloween nu au absolut nici o legătură cu ideea de sensibilitate faţă de problematica umană şi faţă de valorile moral-civice. Dimpotrivă, ele cultivă apetitul elevilor faţă de macabru şi bagă groaza în unii copii.

La Art. 7 (1) se stipulează faptul că “În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor….

ARTICOLUL 22 din Constituţia României prevede la Alin. (1) că „Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate”.

În aceste condiţii, caderele didactice care organizează activităţi de gen „Halloween – serbarea macabră a groazei, a sângelui, a vrăjitoarelor şi a cadavrelor” au obligaţia ca elevii să nu fie afectaţi în vreun mod. (Ed. O.)

2 Responses to În Vrancea, cu coasa la școală de Halloween. Ne așteaptă vremuri cu imagini MACABRE precum în Irlanda?

  1. Boule Dorel! 08/11/2018 at 12:30

    Rapănul acesta menit distrugerii sufletului românesc a prins deja rădăcini, copiii sunt puși să… colinde și să primească daruri, părinții, în majoritatea lor, închid ochii din cruntă ignoranță și așa în TOATE școlile din județ și țară există profesori năimiți, care, dintr-un snobism simandicos al milidoctului milog, slugarnic, e gata să-și vândă Părinții, Familia, Patria, Credința, Tradițiile nici măcar pentru un pumn de arginți, ci pentru că așa „dă bine”, „e la modă”! Rușinos și scandalos de adevărat! Veți vedea că numele meu este adecvat unei situații aiuritoare, jenante, în care anul trecut am fost pus să car o coasă și un… schelet prin București, dus la școala nepoatei, ARC! Remușcările și rușinea, indignarea mă mustră și azi, căci mă gândeam să le arunc în Dâmbovița și… n-am făcut-o! RUȘINE, Dorele!

    Răspunde
  2. alex 09/11/2018 at 01:13

    anii trecuti au fost parinti care se plangeau ca li se cereau bani pt organizarea “halloweenului. Si cred si eu ca pentru ce … sa dai bani pe ceva de care noi n’avem treaba?? au luat’o rara si parintii.. si daca nu dai bani, “Te spune profa” celorlalti parinti..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.