Idei de mii de lei pentru bibliotecile publice din țară

Între 1 și 30 septembrie, bibliotecile publice pot aplica pentru granturi de 4.000 și, respectiv, 15.000 RON în cea de-a doua etapă a programului ”Idei de mii de lei” susținut de programul Biblionet în România.

Toate cele peste 1500 de biblioteci publice incluse în programul Biblionet sunt eligible. Ideile și proiectele așteptate pentru înscriere trebuie să răspundă nevoilor specifice ale comunității și să vizeze teme precum educația, comunicarea cu rudele din străinătate, legislație, turism, găsirea de locuri de muncă, agricultură, servicii bancare, sănătate, comerț pe internet, evenimente culturale.

Competiția ”Idei de multe mii de lei” își propune să sprijine dezvoltarea durabilă a bibliotecilor publice din România și este deja la a doua rundă de finanțare. Bibliotecile pot aplica individual pentru ”Idei de 4000+lei” sau în parteneriat pentru ”Idei de 15.000+lei”. Selecția aplicațiilor va avea loc în luna octombrie iar câștigătorii vor fi anunțați la 1 noiembrie 2012.

”Pe lângă echipamente și formare, programul Biblionet vine și cu această componentă de granturi, menită să impulsioneze bibliotecarii să dezvolte idei noi, soluții, propuneri și proiecte și totodată, să-I sprijine pentru le și pune în practică. Sunt trei etape de finanțare anul acesta și fiecare oferă 6 granturi de până la 1500 de USD și 4 de câte 5000 USD. Sunt în total 87.000 de USD pe care programul Biblionet îi investește în inițiativele și ideile bibliotecarilor pentru comunitățile lor.” a declarat Paul-Andre Baran, director al programului Biblionet.

***

Printre ideile câștigătoare din prima rundă a competiției din luna iunie a acestui an se numără înființarea unui birou unic de informații pentru comunitate, organizarea unor întâlniri de educație sexuală între adolescenți și psihologi sau campanii de informare pentru prevenirea cancerului de sân.

În prima rundă, desfășurată în luna iunie, câștigătorii au fost:
1. La categoria „4.000+”, bibliotecile locale din Mediaș – Sibiu, Adâncata – Ialomița, Voila și Făgăraș – Brașov, Pietrari – Vâlcea, Medgidia – Constanța.
2. La categoria „15.000+”, echipele de biblioteci din județele Buzău, Gorj, Vrancea și Sălaj.

Pentru mai multe informații despre programul ”Idei de mii de lei” accesați: www.biblionet.ro

Despre proiectul Biblionet

Biblionet este o inițiativă a Fundației Bill & Melinda Gates în valoare totală de 26,9 milioane de dolari pe o durată de 5 ani și își propune facilitarea accesului la informație prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice.

Programul Biblionet include până în acest moment peste 1500 de biblioteci locale, dotate cu 6.460 de calculatoare și echipamente aferente și peste 2.175 de bibliotecari formați și își propune să atingă peste 2000 de biblioteci la finalul programului.

Pentru mai multe detalii, contactați:

Monica GRECU Sabina ȘTIRB

Fundația IREX GMP PR

Tel: 021/4102563; 0730620498 Tel:021/2104461; 0746226832

mgrecu@irex.ro sabina.stirb@pr.gmp.ro

Pentru competiția Idei de mii de lei:

finanțari@irex.org

www.biblionet.ro

Informatii primite de la pr.gmp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.