Liberalul Nicu Mazere propune trei idei care vizeaza Piata Moldovei: un nou nume (Shopping Center), parcare suspendata si anularea taxei de parcare!

Liberalul Nicu Mazere a afirmat recent ca e nevoie de un plan urbanistic zonal privind sistematizarea si modernizarea zonei Pietei Moldovei, chestionat fiind de Vrancea Media cu privire la una din locatiile cele mai importante ale urbei de pe Milcov in materie de comert.

“In PUZ trebuie sa se regaseasca parcarile, trotuarele, strazile din zona, totul intr-o configuratie cu modificari noi, pentru ca este de datoria noastra sa gasim solutii pentru fluidizarea si descongestionarea traficului rutier si pietonal. E nevoie de un PUZ nou si pentru ca in zona vom avea Catedrala finalizata la un moment dat. Trebuie sa asiguram legatura directa intre strada Tudor Vladimirescu si Bulevardul Independentei”, sustine Mazere.

Acesta ne-a declarat ca a vorbit cu primarul Decebal Bacinschi despre problema Pietei Moldovei si sustine ca ar fi normal ca oamenii care vin la cumparaturi in Piata Moldovei sa nu mai plateasca parcarea, asa cum se intampla cu parcarile centrelor comerciale tip Kaufland, Carrefour, etc. “Vreau ca la un moment dat, sa avem o parcare etajata in Piata Moldovei pentru ca altfel nu vom putea rezolva eficient problema masinilor care sunt din ce in ce mai multe, iar traficul va fi din ce in ce mai aglomerat in Piata Moldovei”

Nicu Mazere sustine ca mai are o idee ce poate fi pusa in aplicare: “Activitatea comerciala din zona reprezinta un pilon principal pentru comertul focsanean. Vreau ca zona Pietei Moldovei, de la magazinul Milcov, platoul pietei, Hala Moldovei, pana la piata propriu-zisa si pana la strada Greva de la Grivita, sa devina o zona de interes comercial crescut si sa se numeasca Shopping Center. Sa facem o piata de cumparaturi, iar in PUZ sa integram obiectivele enuntate anterior. In Focsani s-au reabilitat mai multe piete si ar trebui sa fie reabilitata si cea mai importanta piata din oras”, a punctat Mazere.

“Piata Moldovei s-a transformat in SRL si actionar principal este Consiliul Local al municipiului Focsani. Piata nu a fost privatizata cum gresit poate au inteles unii. Eu personal nu sunt actionar si nici nu fac parte din Consiliul de Administratie al Pietei Moldovei”. (Nicu Mazere)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE