I.S.U. Buzău ia măsuri de prevenire a incendiilor

În perioada de recoltare a cerealelor, pentru evitarea incendiilor ce pot fi generate de arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu”al judeţului Buzău recomandă preşedinţilor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă/ şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă următoarele:

1. Afişarea la primărie şi alte zone intens frecventate de cetăţeni, în locuri vizibile, a următoarelor măsurilor de prevenire.
– izolarea lanurilor faţă de drumurile, pădurile, căile ferate care le înconjoară, cu fâşii arate cu lăţimea de min. 20 m;
-marcarea cu indicatoare de interzicere şi avertizare a suprafeţelor de teren cultivate cu cereale păioase;
-parcelarea suprafeţelor mari de teren cultivate cu cereale păioase, astfel încât să nu se producă propagarea incendiilor la celelalte suprafeţe cultivate;
– direcţia de recoltare a combinelor va fi inversă direcţiei vântului predominant;
– strângerea în maximum 1-2 zile a paielor rezultate în urma recoltării cerealelor;
– parcarea maşinilor pe câmp se va face la o distanţă de cel putin 100 m faţă de lanurile nerecoltate şi 50 m faţã de orice clădiri, construcţii sau cale ferată;
– se vor stabili şi dota locurile pentru fumat amenajate premergator începerii recoltării;

– este interzis fumatul pe utilajele şi maşinile agricole când se executã recoltarea cerealelor;
– în perioada de recoltare a cerealelor aprinderea focurilor pentru arderea miriştilor şi buruienilor este interzisă;
– lucrările de reparaţii executate pe câmp, la maşinile agricole, precum şi cele de alimentare cu carburanţi şi lubrefianţi se vor face în locurile special amenajate, la o distanţă de cel puţin 100 m faţă de suprafeţele de pe care nu s-au recoltat cerealele.

2. Executarea de controale, prin intermediul compartimentului de prevenire al S.V.S.U., asupra modului în care sunt respectate prevederile cuprinse în Ordinul Instituţiei Prefectului judeţului Buzău, nr. 117 din 28.02.2011 cu privire la măsuri pentru prevenirea producerii unor dezastre pe teritoriul judeţului Buzău.

3. Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se va executa numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007.

Comunicat primit de la ISU Buzau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.