Guvernul Dăncilă pune gând rău românilor: introduce o nouă taxă

Guvernul PSD-ALDE una spune şi alta face! Minciuna celor de la guvernare are un singur scop: să mai jupoaie nişte bani de la români prin introducerea “hoţească” de noi taxe”, a precizat deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, într-o declarație de presă.

Când spun “hoţească”, o fac în cunoştinţă de cauză pentru că, în faţă, premierul Viorica Dăncilă ne minte frumos cum că nu va introduce în mandatul său nicio nouă taxă, iar în şedinţa Comisiei pentru Mediu, de săptămâna trecută, din Camera Deputaţilor, Ministerul Mediului a venit să ceară parlamentarilor votarea unui nou bir pe spatele românilor. Este vorba despre o taxă de 2% aplicată pentru orice tip de deşeu, indiferent că vorbim despre deşeuri alimentare, biodegradabile, lemn, ambalaje, reciclabile, medicale, periculoase, moloz, electrice, baterii, municipale, ş.a. Prin această taxă aplicată pe umerii românilor, Ministerul Mediului ţine morţiş să păstreze şi chiar să crească salariile celor de la Fondul pentru Mediu.

Propunerea ministrului Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu de la ALDE, prevede aplicarea unei taxe de 2% din veniturile realizate din vânzarea deşeurilor obţinute de către producătorul initial al deşeurilor, persoană fizică sau juridică. “Sumele se reţin prin stopaj la sursă de către operatorii economici care desfăşoară activitatea de colectare şi/sau valorificare, ce au obligaţia să le vireze la Fondul pentru Mediu”, după cum se arată în amendamentul formulat de Ministerul Mediului la proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 48/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. Cu alte cuvinte, această taxă de 2% se va regăsi în factura românilor la gunoi.

Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor oferă şi lămuri asupra semnificaţiei deşeurilor – orice substanţă sau obiect pe care deţinătorul îl aruncă şi a producătorului de deşeuri – orice persoană ale cărei activităţi generează deşeuri.

Jupuirea românilor de către Guvernul Dăncilă se doreşte a se face sub pretextul “protecţiei mediului şi a sănătăţii populaţiei”.

În precedentele mele luări de poziţie am precizat clar că dorinţa celor de la Mediu este ca aceşti bani să se verse în bugetul de salarii al celor de la Fondul pentru Mediu, nicidecum pentru realizarea unor proiecte de ecologizare ori de îmbunătăţire a vieţii populaţiei.

Pentru a vă clarifica asupra ipocriziei, minciunii şi demagogiei de care dă dovadă Guvernul PSD-Dăncilă, vă redau mai jos, cu exactitate, declaraţiile primului ministru, la instalarea în funcţie. “Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica”, după cum a spus chiar Viorica Dăncilă.

Când au fost sinceri pesediştii, când au spus că nu mai vor noi biruri sau când au gândit şi propus taxarea oricărui deşeu aruncat de cetăţeni?

Oare implementarea acestei noi taxe nu va duce decât la complicarea vieţii românilor, şi aşa îngreunată de “ţopăielile fiscale” ale pesediştilor care au dus la explodarea cursului de schimb valutar leu-euro şi la scumpirea coşului zilnic.
Eu cred că da, însă fac apel la bunul simţ al parlamentarilor PSD – ALDE să nu voteze un nou bir pe umerii românilor!

Noi, parlamentarii PNL, nu vom fi de acord cu încă o taxă pentru români!

Deputat PNL

Ion Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE