Gândul.info: SUPERIMUNITATE ÎN FAŢA DNA. Parlamentarii s-au scos din Codul Penal! Săpunaru, Ţigăeru, Murgu, Mitrea, Nica şi Roman au votat PENTRU!

Ciprian Nica la microfon in ParlamentDeputaţii au adoptat marţi un amendament prin care parlamentarii primesc imunitate faţă de anchetele procurorilor DNA. Codul Penal a fost modificat în aşa fel încât un parlamentar care a comis infracţiuni de serviciu, precum abuzul în serviciu, falsul, luarea de mită, traficul de influenţă, nu va mai fi anchetat de DNA. Experţii consultaţi de gândul au arătat că, odată intrată în vigoare această lege, ea va avea efect şi pe dosarele de corupţie aflate pe rolul instanţelor.

Practic Adrian Năstase, Dan Păsat sau Monica Iacob Ridzi vor scăpa de dosarele penale judecate acum de Curtea Supremă.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor (vicepreşedinte Ciprian Nica – PSD Vrancea – foto dreapta) a avizat favorabil luni noaptea un proiect de lege care la prima vedere pare inofensiv. Este vorba de un proiect de lege care pune în acord Codul Penal cu decizia CCR de reincriminare a insultei şi calomniei.

Citeşte AICI un material excelent marca CTP: “Dreptul infractorilor aleşi”.

Sapunaru si Tigaeru cu tabletaDeputaţii de Vrancea Nini Săpunaru, Laurenţiu Ţigăeru (PNL) – foto stânga, Neagu Murgu (PPDD) – foto centru dreapta, Miron Mitrea (PSD), Ciprian Nica (PSD) şi Victor Roman (PSD) au votat PENTRU! Florin Secară (PDL) şi Angel Tîlvăr (PSD) au lipsit de la vot.

Interesant este că printre iniţiatorii proiectului de lege se număra (la data iniţierii) şi deputatul Alin Trăşculescu (PDL), cel care acum s-ar putea număra printre beneficiarii prevederilor adoptate. 🙂

Jenică Bordeanu, Neagu Murgu şi Aurel Bâcu

Jenică Bordeanu, Neagu Murgu şi Aurel Bâcu

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va retrimite Parlamentului legea, nedorind să o promulgeze!

Traian Băsescu a precizat că s-a modificat şi art. 124 din Codul penal, astfel încât perioadele de prescripţie s-ar înjumătăţi! “Sunt modificări aduse clientelei politice. Cei care au procese pe rol acum ar fi avantajaţi” (n. r. – Oprişan are pe rol un dosar şi ar fi unul din beneficiari).

În Comisia Juridică însă, deputaţii jurişti au decis să modifice şi alte prevederi din Codul Penal. Astfel că una dintre modificările aduse este redefinirea funcţionarului public. Din definiţia funcţionarului public au fost scoşi senatorii şi deputaţii. ”Sunt exceptaţi de la dispoziţiile art. 147, Preşedintele României, deputaţii şi senatorii, precum şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale şi care nu sunt finanţaţi de la bugetul de stat, aceştia răspunzând penal, civil sau administrativ în conformitate cu dispoziţiile legilor speciale în baza cărora îşi desfăşoară activitatea, precum şi cu dispoziţiile dreptului comun, cu respectarea prezentului alineat”, aşa sună amendamentul asumat de Comisia Juridică.

Proiectul de lege a fost votat in plenul Camerei Deputaţilor. Legea a primit 240 de voturi pentru (PSD 122, PNL 73, UDMR 15, independenţi 15, PC 11, neafiliaţi 4). Împotrivă au votat 57 de deputaţi (32 PDL, 22 PPDD, 1 PC şi 2 neafiliaţi)

Continuarea AICI !

2 Responses to Gândul.info: SUPERIMUNITATE ÎN FAŢA DNA. Parlamentarii s-au scos din Codul Penal! Săpunaru, Ţigăeru, Murgu, Mitrea, Nica şi Roman au votat PENTRU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.