Gândul.info: “Judecătoarea Anişoara Topor, acuzată de corupţie, rămâne în arest preventiv, a decis ÎCCJ”

Foto: Mediafax

Judecătoarea Anişoara Topor, de la Judecătoria Focşani, acuzată de corupţie legată de instrumentarea unui dosar, rămâne în arest preventiv, a decis, vineri seară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează www.Gândul.info !.

Anişoara Topor este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut bani pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar.

Anişoara Topor a fost arestată pentru 29 de zile, în seara de 9 decembrie, de către un complet al al Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei de arestare că denunţătorul lui Topor, omul de afaceri Costel Iacob, a încercat să se sinucidă din cauza situaţiei în care a ajuns în contextul aranjamentelor pe care le derula cu magistrata şi familia acesteia. Iacob achiziţionase drepturile litigioase pe un teren de 13 hectare, el împrumutându-se de bani.

“Iacob era în situaţia de a restitui dobânda împrumutului până la data de 15 martie. În acest context şi neaflându-se în posesia banilor necesari, denunţătorul a purtat mai multe discuţii cu judecătorul Topor, o parte intermediate de către fratele acesteia, iar la un moment dat i s-a indicat să încerce să vândă drepturile litigioase unui terţ numai că n-ar fi trebuit să afle finul magistratului, Alexandru Ştefan. Prin urmare, judecătorul T.A. (Topor Anişoara-n.r.) avea de gând să-1 «fraudeze» cumva şi pe finul său”, notează Curtea de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare.

“Revenind la întâlnirea din locuinţa lui Alexandru Ştefan, judecătorul Topor şi-a luat angajamentul că va rezolva problema, iar dacă vor trebui daţi şi alţi bani îi va trimite prin Alexandru Ştefan. A doua zi, Topor i-a trimis 12.300 de euro prin intermediul lui Aurel Lăduncă, în schimb, denunţătorului i s-a cerut să dea o declaraţie scrisă prin care a arătat că banii ar reprezenta contra valoarea unor amenajări făcute în locuinţa lui Lăduncă, deşi în realitate suma de bani reprezenta restituirea unei părţi din banii primiţi cu titlul de mită. Banii au fost însuşiţi de către Alexandru Ştefan în contul datoriei”, mai arată judecătorul care a decis arestarea.

Curtea arată că, deşi denunţătorul a plătit parte din sumele solicitate de judecătoarea Topor şi de finul acesteia, Alexandru Ştefan, “în instanţă lucrurile nu au decurs foarte repede astfel că Iacob Costel s-a trezit în situaţia de a nu avea de unde să dea 27.300 de euro, bani pe care îi datora lui Alexandru Ştefan, şi în aceste condiţii au urmat alte întâlniri cu avocatul T. M., însă acesta nu a intervenit cu nimic pe lângă finul său în favoarea situaţiei denunţătorului”.

“Ajuns într-o situaţie disperată, Iacob Costel a încercat să se sinucidă. În timpul spitalizării acestuia, discuţiile cu familia Topor au fost purtate de către tatăl său. În aceste dispute la un moment dat este atras şi T.V., folosit de soţii Topor ca element de presiune, mai ales că se pare că magistratul ţine pe rol de foarte multă vreme un dosar în care sus-numitul are interese”, se mai arată în documentul citat.

În final, s-a negociat vânzarea drepturilor litigioase în integralitatea lor, iar denunţătorul a înregistrat şi discuţiile avute cu avocatul T.M. cu ajutorul unui reportofon personal.

La locuinţa judecătorului au fost găsite, un reportofon şi trei suporturi CD, care, conform declaraţiilor ulterioare date de către învinuiţi provin de la denunţător şi ar conţine înregistrările efectuate de acesta în mediul ambiental.

Instanţa a mai arătat că denunţătorul magistratei a fost percheziţionat de mai multe ori de fratele şi de finul acesteia, după ce omul de afaceri a divulgat faptul că îi înregistrează ca urmare a unor temeri privind afacerile judiciare pe care le avea cu judecătoarea.

Prima discuţie înregistrată are loc în 8 martie în biroul denunţătorului, unde a fost convocat Aurel Lăduncă. Din discuţii rezultă că denunţătorul Costel Iacob face referire la banii, serviciile şi bunurile date judecătoarei Topor, dar şi faptul că pierduse procesul civil, se mai arată în documentul citat.

La 11 martie, mai notează instanţa, Costel Iacob are o nouă discuţie cu Lăduncă, pe care l-a căutat la locul său de muncă şi l-a invitat la un bar pentru a bea o cafea. Din nou au loc discuţii relativ la situaţia denunţătorului. Aurel Lăduncă i-a cerut să aibă răbdare.

“Atunci Costel Iacob a pus pe masă reportofonul şi a pretins că a înregistrat toate discuţiile şi i-a pus în vedere lui Lăduncă să rezolve problemele, după care s-au despărţit”, se mai arată în motivarea judecătorului CAB, care adaugă că “la scurt timp, în aceeaşi zi, fratele judecătoarei Topor, Aurel Lăduncă, a adus-o pe aceasta, care a dorit să aibă o discuţie cu denunţătorul”.

Înainte de a purta această discuţie în autoturismul lui Lăduncă, denunţătorul a fost supus unui control corporal, însă fratele magistratei nu a reuşit să descopere reportofonul.

În maşină, judecătoarea Topor a recunoscut, “implicit şi explicit”, primirea sumelor şi foloaselor pretinse, luându-şi angajamentul că va restitui sumele primite, dar nu şi dobânzile datorate finului său Alexandru Ştefan, zis şi Sandu Ştefan – notează CAB.

Articol preluat de pe www.gandul.info !

0 Responses to Gândul.info: “Judecătoarea Anişoara Topor, acuzată de corupţie, rămâne în arest preventiv, a decis ÎCCJ”

  1. maria 17/12/2011 at 11:25

    Misto.Acesti infractori sunt amatori totusi.Daca erau mafioti profesionisti ,se lasa cu g….. Mocani pusi pe capatuiala…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.