Gală caritabilă la Braşov

Duminica, 8 decembrie 2013, in fastuoasa incinta a Casei Armatei din Brasov, a avut loc Gala caritabilă „Deschide-ţi inima”, un moment destinat strangerii de fonduri pentru achizitionarea unui nou pian destinat Filarmonicii din Brasov.

Evenimentul a fost unul plin de noblete si eleganta, un program de poveste care a cuprins momente de operă, balet, vals şi arii celebre, culminand cu o licitatie de arta. Seara s-a incheiat cu un recital de excepţie marca Deane’s Big Band.

Ovidiu Carpusor, Directorul Galeriei de Arta Transilvania, cel care s-a ocupat de selectia lucrarilor de arta pentru licitatia ce a avut loc in cadrul acestui eveniment, ne-a declarat ca “ la aceasta a 3-a editie pe care Fundatia Kronospan a organizat-o, am reusit sa adunam suma de 30 000 ron din lucrarile vandute, a celor 10 artisti plastici din Romania, selectati de noi, pentru acest scop nobil. Timp de 4-5 luni am realizat asa numitul “mini-concurs” pentru a intra in licitatie doar lucrarile care au raspuns exigentelor stabilite inaintea acestui eveniment.

Carpusor la bal de caritate

Am avut in licitatie lucrari semnate de artisti renumiti din Brasov (B. Tatulea, Parroc, D. Szentikiraly, S. Nistoreanu, L. Danescu, L. Rosinecz), Piatra Neamt (L. Dimisca), Bucuresti (O. Agapie, I. Lazar), Cluj-Napoca (M. Chiselita), dar si din Republica Moldova (R. Ixari), care la propunerile mele au dorit si hotarat sa sustina prin creatiile lor Filarmonica din Brasov. Eu am donat in aceasta seara patru lucrari si ca un gest de multumire pentru sprijinul oferit de Fundatia Kronospan in realizarea catalogului personal de arta “Burgul transilvan” precum si in sustinerea financiara pentru a urma cursurile de specializare in restaurare – pictura de anul trecut, de la Instituto per l’Arte e il Restauro “Palazzo Spinelli” din Florenta.

Ca o impresie generala aspra acestui eveniment pot afirma faptul ca am ajuns ca si in anii trecuti la o concluzie destul de trista… Din pacate nu prea avem in Brasov consumatori si investitori de arta care sa achizitioneze constant lucrari de arta si mai ales care sa investeasca in artistii contemporani (si mai ales artistii in viata). Inteleg ca cele mai ”palpabile” investitii se concentreaza in general asupra activelor imobiliare, valutare, in pietrele si metalele pretioase etc, insa, dupa cum se spune ca “e bine sa depui ouale in diverse cosuri”, putini oameni de afaceri din Brasov reusesc sa inteleaga si piata de arta romaneasca, care dupa cum observam in ultimii ani, e in continua crestere.

Chiar daca loturile etalate in acesta seara s-au vandut in proportie de 100% la cote destul de aproape de valorile estimate, totusi au fost putini, dintre cei prezenti, care au ridicat paleta spre licitare. Speram totusi sa adunam o suma mult mai mare in aceasta seara. Ca si Consilier de specialitate – Investitii, Expertize si Autentificari Arta Plastica am incercat in ultimii ani, prin diverse astfel de ativitati sa stimulez si aceasta nisa investitionala in mediul de afaceri din Brasov, insa putini investitori devin si “vizionari” in sprititul acestei piete.”

Totodata, in cadrul acestei licitatii, Filarmonica a pus la dispozitie si unul dintre pianele sale, donat Liceului de Muzica, care s-a adjudecat cu suma de 2200 de euro de catre Kronospan. Au mai fost licitate si “locuri pe viata” in sala noua a Filarmonicii din Brasov, o cina romantica la Castelul Bran, dar si un set ceramic de ceai, donatie din partea Casei Regale a Romaniei, oferit prin amabilitatea lui Radu Ghina, Consilier al Majestatii Sale Regele Mihai I, licitat cu suma de 3000 lei. (T. Toma) 

Preluare de pe www.intersectii.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.