GAFĂ ministerială (I). În martie 2015 MEN cerea demiterea directoarei Lauriana Ailincuței de la Pedagogic, iar în august 2017 același minister o numește ”general” peste învățămîntul vrâncean.

Profesorul Dorin Cristea se pregătește să revină în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, după aproape două luni în care Lauriana Ailincuței (foto) s-a aflat în fruntea IȘJ. Cristea a câștigat procesul de la Curtea de Apel Galați, iar decizia instanței este executorie.

Ca urmare a unei decizii politice luată de PSD în august 2017, Lauriana Ailincuței, consilier local PSD, s-a ”bucurat” de funcție foarte puțin și are șanse minime să revină ca inspector școlar general al IȘJ, în viitorul apropiat.

Ministerul Educației nu a venit cu nici un fel de precizări legate de modul în care a ajuns să o numească inspector general școlar pe Lauriana Ailincuței, în condițiile în care aceasta a ieșit extrem de șifonată după un control derulat chiar de minister, în martie 2015. În plus, numele ei este legat de un dosar penal care face ”naveta” între procurori și judecători și despre care vom reveni cu detalii.

Mai mult, Ailincuței a mai încercat să ajungă ”general” al învățământului vrâncean însă a picat concursul, în urmă cu câțiva ani.

Cea mai mare gafă a Ministerului este legată de dubla măsură cu care a ”evaluat-o” pe Ailincuței. În martie 2015 solicita IȘJ-ului să o demită din fruntea Liceului Pedagogic pentru grave deficiențe manageriale (vezi imaginea de mai jos), iar în august 2017 o numea ”general” la IȘJ Vrancea.

Surse din cadrul Liceului Pedagogic ne-au precizat că Ailincuței nu s-a remarcat pozitiv foarte mult ca directoare la Pedagogic. ”Banii pentru investiții nu au fost folosiți în totalitate, fiind returnați la Primărie. Doar să pui parchet la bibliotecă și să te ocupi puțin de sala multimedia… asta nu înseamnă activitate importantă. Dar poate că PSD-ul avea nevoie de oameni cu probleme și atunci a fost încurajată să avanseze în diverse funcții. Raportul Ministerului era clar. Trebuia demisă de la Pedagogic, dar asta nu s-a întâmplat imediat. Mai mult, a fost lăsată cu calificativul Foarte Bine, deși Ministerul a taxat-o prin Corpul de Control, iar acum, iată, în august 2017 să fie numită în fruntea IȘJ. Așa ”premiează” PSD oamenii cu probleme...”.

Vrancea Media a aflat că PSD ar fi folosit un truc pentru a nu o schimba imediat pe Ailincuței, de la Pedagogic, după recomandarea ministerului din 25 martie 2015. Practic, inspectorul general școlar de la acea dată, Vasilica Zaharia, a fost înlocuit, apoi raportul de la minister s-a ”rătăcit”, iar în toamnă Ailincuței a primit și un FB ca și calificativ pentru activitatea de la Pedagogic, deși Ministerul constatase grave deficiențe manageriale la liceul pe care îl condusese Ailincuței. (Cristi IRIMIA)

VOM REVENI CU PARTEA A II-A

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.