Fundația Internațională Carrefour, Carrefour România și Crucea Roșie au sprijinit cu alimente 15.800 de familii nevoiașe din 18 judete

București, 7 martie 2013: Crucea Roșie Română împreună cu Fundația Internațională Carrefour și Carrefour România au sprijinit cu alimente de bază 15.800 de familii nevoiașe din 18 județe.

În perioada aprilie – octombrie 2012, 15.800 de familii sărace din județele Alba, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Covasna, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Neamț, Olt, Sălaj, Tulcea, Teleorman, Vaslui și Vâlcea au primit pachete cu alimente greu perisabile. Fiecare pachet a continut: conserve din carne, pateuri, orez, zahar, ulei, faina, mălai, fasole uscată, bulion, paste fainoase și biscuiți.

Acțiunea a făcut parte din proiectul „Banca de Alimente pentru încă 18 județe” și a avut ca obiectiv ajutorarea cu alimente de bază a familiilor și persoanelor nevoiașe din județele în care nu există Banca de Alimente. Valoarea totală a proiectului a fost de 200.000 de euro, din care Fundația Internațională Carrefour și Carrefour România au contribuit cu o finanțare de 150.000 de euro și Crucea Roșie Română cu 50.000 de euro.

Rezultatele proiectului:
– au fost distribuite 189.600 kg de alimente de bază familiilor nevoiașe;
– 15.800 de familii (peste 47.358 de persoane) au beneficiat de pachete cu alimente;
– alimentele au fost distribuite în 18 județe – 262 localități din mediul rural și urban;
– în procesul de sortare și distribuție a alimentelor s-au implicat 230 de voluntari;

„Carrefour România și Crucea Roșie au un scop comun: luptăm pentru o viață mai bună, o lume fară foame! Acest crez se regăsește în toate acțiunile Carrefour, încă din 2001, de la intrarea pe piața din România. Proiectele noastre au beneficii reale, cuantificabile, iar prin implicarea Fundației Internaționale Carrefour, impactul este cu atât mai mare.
Donarea unui pachet de făină sau a unei conserve poate părea un lucru lipsit de importanță pentru majoritatea oamenilor. Pentru miile de familii din România aflate în pragul sărăciei, acest ajutor primit devine vital în condițiile unei economii precare și a unei rate a somajului îngrijorătoare. Românii au înțeles acest lucru iar, prin magazinele sale din țară, Carrefour sprijină aceste inițiative și facilitează accesul clienților săi la punctele de colectare ale Crucii Roșii.” a declarat Andreea Mihai, director marketing la Carrefour România.

„Creșterea șomajului, pierderea locurilor de muncă, creșterea costurilor la facturile pentru utilități au creat o nouă categorie de persoane afectate de criza economică – noii săraci. Urgența socială reală a acestor familii este lipsa accesului la o alimentație normală. Anul trecut, datorită implicării Fundației Internaționale Carrefour și a Carrefour România, Crucea Roșie română a sprijinit 15.600 de familii cu alimente de bază în 18 județe. Mulțumim partenerilor noștri, pentru că în acest context economic s-au alăturat eforturilor Crucii Roșii române de a-i ajuta pe cei mai greu afectați”, a declarat doamna Mihaela Geoana, Președinte a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Carrefour România este primul partener al Crucii Roșii Române care s-a alăturat proiectului Banca de Alimente. A oferit spații în toate magazinele sale de tip hipermarket din țară pentru amplasarea de recipienți de colectare a alimentelor cumpărate și donate de către cetățeni, precum și transportul acestora la depozitele Băncii de Alimente. Urne pentru colecta de bani au fost amplasate la casele de marcat ale magazinelor Carrefour. În prezent, proiectul Banca de Alimente se implementează în 24 de hipermarketuri Carrefour din Arad, Braila, Brasov, București, Buzau, Cluj, Constanța, Focșani, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava şi Drobeta Turnu Severin, precum și în supermarkturile Market din Bacău. Alimentele colectate în aceste judeţe sunt distribuite şi în celelalte localităţi din ţară către persoanele nevoiaşe. Până în luna ianuarie 2013, prin magazinele Carrefour au fost strânse 159.653 kg de alimente pentru proiectul Banca de Alimente a Crucii Roșii române.

Despre Carrefour:
Cu peste 9.900 de magazine în 33 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul 1 în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirmă ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienți din Europa, Asia și America Latină. Cu peste 3 miliarde de operațiuni la casă, prin intermediul tuturor activitaților sale, Grupul își asumă responsabilități economice, sociale și de mediu și garantează pentru calitatea produselor sale și securitatea clienților săi.
În România, Grupul Carrefour numără 111 magazine dintre care 24 hipermarket-uri Carrefour, 67 supermarket-uri Market, și 20 magazine de proximitate Express.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE