FOTO: Părintele Macarie a mai ridicat un schit, la Dealu Sării. Aproape 10.000 de oameni au venit la sfinţire.

FOTO: Violeta S. / Flori C. Aproape 10.000 de credincioşi au participat ieri la sfinţirea schitului cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dealu Sării, comuna Jitia. Aflat la poalele muntelui Ulmuşor, la aproape 1.000 de metri altitudine, schitul a fost construit prin donaţiile credincioşilor păstoriţi de părintele Macarie Beşliu, stareţ al schitului Muntioru, un părinte cu har, foarte apreciat de sute de mii de români care au ajuns la el în ultimii 30 de ani.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de mai mulţi preoţi. Numărul foarte mare de credincoşi veniţi din mai multe judeţe ale ţării, inclusiv din Bucureşti, a dus la blocarea drumului de acces către Dealu Sării. De altfel, poliţiştii au fost nevoiţi să oprească accesul a zeci de maşini care ar fi blocat şi mai mult calea de acces de 4,3 kilometri, de la DN 2 N Jitia către Dealu Sării.

Părintele Macarie Beşliu s-a născut în anul 1949 în satul Sările, comuna Bisoca din Buzău, de acolo venind foarte mulţi credincioşi la sfinţirea de ieri. Părintele Macarie a anunţat că în schitul construit va fi şi un cămin pentru bătrâni. ÎPS Ciprian a spus că schitul Muntioru va fi ridicat la rang de mănăstire, iar schitul Dealu Sării va rămâne dependent de viitoarea mănăstire Muntioru.

Macarie Dealu Sarii biserica manastire 6

Macarie Dealu Sarii biserica manastire 2 Macarie Dealu Sarii biserica manastire 3 Macarie Dealu Sarii biserica manastire 4 Macarie Dealu Sarii biserica manastire 5 Macarie Dealu Sarii biserica manastire Manastire Jitia Macarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.