A fost finalizată campania “Panciu – oraş în siguranţă”

Viceprimarul Iulian Nica și comisarul-șef Teodor Dumitrache au susținut astăzi o conferință de presă prilejuită de finalizarea campaniei „Panciu – Oraș în siguranță“.

Campania s-a derulat în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013, având ca parteneri Primăria Orașului Panciu, Poliția Orășenească Panciu, Jandarmeria, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, Protoieria Panciu, Asociația Viticolă „Vitis“, Asociația Pensionarilor „Ioan Slavici“, ANVR – Filiala Panciu și Asociația „Lumea lui Pinocchio“.
Acțiunile organizate de către instituțiile partenere au avut ca scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică în rândul comunității, prevenirea și combaterea faptelor contra patrimoniului, persoanelor fizice și juridice. De asemenea, campania a mai urmărit prevenirea și combaterea criminalității în rândul minorilor.

Iulian Nica si Dumitrache politie

Activitățile din cadrul campaniei „Panciu – Oraș în siguranță“ au vizat pregătirea antiinfracțională a populației; identificarea și supravegherea persoanelor care încalcă ordinea de drept sau a celor care se constituie în grupuri infracționale; identificarea persoanelor de vârsa a III-a, care necesită măsuri speciale de supraveghere și protecție; protejarea bunurilor culturale mobile și imobile care fac parte sau sunt susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural național sau aflate în proprietatea membrilor comunității; reducerea riscului victimal și infracțional în rândul minorilor, prin derularea unor campanii/proiecte și activități cu caracter informativ-preventiv.

Viceprimarul Iulian Nica și comisarul-șef Teodor Dumitrache au concluzionat că „Panciu – Oraș în siguranță“ reprezintă un succes, întrucât și-a atins obiectivele propuse. „Succesul campaniei «Panciu – Oraș în suguranță» reprezintă încununarea eforturilor depuse de toate instituțiile implicate în proiect. La toate acestea se adaugă și receptivitatea cetățenilor la acțiunile derulate în cadrul campaniei. Acest lucru ne bucură, dar ne și obligă, totodată, să inițiem și alte campanii comune, care au ca scop prevenirea faptelor antisociale în comunitatea locală. În acest context, țin să reamintesc și faptul că, în prezent, Primăria orașului Panciu derulează un proiect cu finanțare europeană și anume, “Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității”. Drept rezultat, orașul Panciu va beneficia de un sistem modern de supraveghere video, care a fost gândit pentru prevenirea distrugerilor, a infracțiunilor stradale şi pentru a asigura ordinea publică“, a declarat viceprimarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE