”Forum Tineret”, la Centrul de Agrement Gălăciuc

Sâmbătă, 4 octombrie 2014, la Centrul de Agrement Gălăciuc din subordinea DJST Vrancea, s-a desfăşurat a doua activitate din cadrul proiectului “FORUM TINERET”. Aceasta a fost susţinută de către asociaţiile de tineret „Acţionează azi pentru un viitor mai bun”, „SOCIOGRAD” din Focsani, grupul informal al „Bibliotecii de weekend„ din Şerbeşti cât şi de tinerii, implicati activ, în acţiunile de tineret ale Compartimentului de specialitate, din cadrul DJST Vrancea.

Implicarea în activităţile proiectului a avut drept scop creşterea interesului tinerilor pentru activitatea de tineret din mediul organizaţiilor neguvernamentale de tineret.

La aceste activităţi au participat în special tinerii implicaţi în proiectele de tineret, proprii DJST Vrancea.
Formatorii Stănica Bostănaru, Veronica Secară, Adrian Ţiglea şi Doina Andries au informat tinerii cu privire la: statutul social al unui ONGT, ghidul de înfiinţare al unei organizaţii, rolul celor implicaţi în activitatea organizaţiei, documentaţia necesară înfiinţării şi legalitatea funcţionării organizaţiei, tipuri de activităţi, domenii strategice abordate în acţiuni, sacrificii şi avantaje, relaţia cu autorităţile…

Cum era de aşteptat, pentru cei 40 de tineri participanţi, cele mai gustate activităţi şi implicări au fost aplicaţiile instrumentelor nonformale sau de socializare. Aici tinerii işi exprimă atitudini şi dovedesc abilitaţi, descoperindu-se adevăraţii lideri ai viitorului.

Proiectul „FORUM TINERET”, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea şi aprobat de Ministerul Tineretului şi Sportului apropie organizaţiile de tineret cu experienţă de cele nou înfiinţate şi creează noi parteneriate pentru viitoarele proiecte”, a precizat directorul executiv al DJST Vrancea, Gongu Daniel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.