Fonduri UE: AM POCA lansează cererea de proiecte nr. IP 6/2016 (MySMIS: POCA/95/1/2)

AM POCA lansează cererea de proiecte nr. IP 6/2016 (MySMIS: POCA/95/1/2)
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA) deschide o nouă linie de finanțare, în cadrul Axei prioritare 1 – Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Obiectivul Specific 1.2: Dezvoltarea și implementarea de politici și instrumente unitare și moderne de management al resurselor umane.
Cererea de proiecte nr. IP6/2016 (MySMIS POCA/95/1/2) – Sprijin pentru dezvoltarea și implementarea de metode unitare de management în domeniul resurselor umane, are drept solicitanți eligibili următoarele entități publice: Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Secretariatul General al Guvernului/Cancelaria Prim – Ministrului, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.
Odată cu lansarea cererii de proiecte nr. IP6/2016 (MySMIS POCA/95/1/2), este pus la dispoziția potențialilor beneficiari, Ghidul solicitantului cu anexele aferente, care poate fi accesat la adresa www.poca.ro.
Pentru proiectele ce urmează a fi depuse în cadrul acestei cereri de proiecte este alocată o sumă de aproximativ 60.000.000 lei. Proiectele ce vor fi realizate în urma acestui apel vor contribui la rezultatele de program, precum: aplicarea sistemului de politici de resurse umane bazate pe dovezi, în autoritățile și instituțile publice centrale; proceduri revizuite privind planificarea, recrutarea, selecția, evaluarea, cariera și formarea personalului introduse în autoritățile și instituțiile publice.
Termenul limită de depunere a fișelor de proiect, în cadrul acestei cereri de proiecte, este 15 februarie 2017. Pentru cererile de finanțare ce derivă din fișele de proiect agreate de AM POCA, termenul de depunere este 31 martie 2017.
* * *
POCA 2014-2020 este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) – obiectivul tematic nr. 11-Consolidarea capacității instituționale a autorităților publice și a părților interesate și eficiența administrației publice. Gestionat de MDRAP în calitate de Autoritate de Management, POCA reprezintă continuarea Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) 2007-2013.
Programul finanțează proiecte ale administrației publice care urmăresc crearea unei administrații moderne, eficiente, servicii publice competitive, investiții și reglementări de calitate, proceduri clare, simple și predictibile de funcționare și profesionalizarea funcționarilor publici, contribuind astfel la implementarea măsurilor de reformă și la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă
Directia Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.