Fonduri europene prin bibliotecile publice, pentru rezolvarea nevoilor comunităților locale

 

Bibliotecarii din judet au aflat astazi cum pot accesa fonduri europene pentru a rezolva o parte din nevoile comunitatilor locale. „Idei de 4000+ lei „ este un program de finantare prin care vor fi sprijinite bibliotecile locale care doresc sa puna in practica idei de proiecte care vin in intampinarea nevoilor cetatenilor.Ghita Vladoiu reprezentantul Bibliotecii din Racoasa deja se gandeste la initierea unui proiect pe linie de sanatate. Scopul programului « Idei de 4000+ lei » este sa sprijine dezvoltarea durabila a sistemului de biblioteci publice.

Finantarile oferite de programul Biblionet vor contribui la dezvoltarea capacitatii de scriere si implementare de proiecte si vor incuraja diversificarea si imbunatatirea serviciilor pentru cetateni, sustine managerul de granturi Luminita Petrescu.Programul de finantare « Idei de 4000+ lei » va incepe in luna mai 2012 si se va incheia in decembrie 2013. Inregistrarea cererilor de finantare se va face intre 1 iunie si 30 iunie 2012. Procesul de selectie se incheie pe 1 august 2012 cand sunt anuntate cele 6 proiecte castigatoare. Suma maxima acordata fiecarui proiect castigator nu va depasi echivalentul in RON a 1500 USD. Pentru aceasta linie de finantare sunt eligibile bibliotecile publice locale care sunt deja incluse in programul Biblionet. Proiectele finantate vor fi puse in practica in maxim 4 luni de la data primirii fondurilor.

Centru Biblionet la Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene din Focsani

Sala de Lectura si Internet a Bibliotecii Judetene „Duiliu Zamfirescu” are de astazi Centru Biblionet. Acest program national facilitează publicului larg accesul gratuit la informatia on-line prin intermediul bibliotecilor publice. Prin acest parteneriat sediul din strada Mr. Gh. Sava nr. 4 a fost dotat cu 10 calculatoare cu Internet pentru Public (CIP), scanner, imprimantă, videoproiector, ecran de proiectie, camere web, căsti, licente pentru Windows 7 si Microsoft Office 2010. Programul Biblionet este implementat în România de Fundatia IREX si finantat de Fundația Bill și Melinda Gates. În prezenta invitatilor de onoare din partea administratiei locale, Fundatiei IREX, Inspectoratului Scolar, cadrelor didactice si elevilor de toate vârstele a fost inaugurat acest serviciu care oferă acces gratuit la Internet, echipamente si programe de învătare, educare, comunicare, socializare si divertisment pentru publicul de toate vârstele. Cei interesati se vor putea înscrie la bibliotecă pentru a naviga sau comunica pe internet, pentru a împrumuta CD – uri si DVD – uri, atât la sala de internet cât si la domiciliu. (Claudia TALAMBĂ)

 

Articol preluat de pe Radio DADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.