Focșănenii sunt invitați la dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget local pe anul 2019

În concordanță cu transparența instituțională și cu dorința de implicare a cetățenilor în stabilirea agendei municipalității, adresez în mod public tuturor focșănenilor invitația de a participa la dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget general al Municipiului Focșani pe anul 2019. Întâlnirea va avea loc marți, 16 aprilie 2019, ȋncepând cu ora 16.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Focșani, de la etajul 1.

Ca un preambul la întâlnirea de săptămâna viitoare, vreau să fac o scurtă prezentare și să menționez faptul că Bugetul General al Municipiului Focşani pe anul 2019 însumează 214.717 mii lei, comparativ cu anul 2018 când a fost în sumă de 165.406 mii lei.

Pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare ale instituţiilor de învăţământ, sănătate, asistenţă socială, cultură, sport, culte, protecţie civilă, întreţinerea oraşului, subvenţionarea energiei termice, a fost prevăzută suma de 145.105 mii lei, față de 128.382 mii lei cât a fost prevăzut în anul 2018.

Finanțarea proiectelor de investiții aflate în diferite stadii de implementare, precum și pentru derularea proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. La secțiunea dezvoltare a fost prevăzută suma de 69.612 mii lei din care:
30.480 mii lei pentru proiecte europene privind creșterea eficienței energetice a 6 instituții de învățământ preuniversitar de stat, continuarea reabilitării sistemului de termoficare, creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, proiecte privind mobilitatea – rețea de piste de biciclete, modernizarea transportului public, implementarea unui sistem de management al traficului, resistematizarea infrastructurii de transport, etc.

Pentru obiectivele de investiții locale suma prevăzută în proiectul de buget este de 39.132 mii lei, comparativ cu anul 2018 suma este mai mare cu 23.522 mii lei.

O atenție deosebită am acordat-o și refacerii infrastructurii stradale pentru care am alocat suma de 17.652 mii lei, comparativ cu anul 2018 când am alocat suma de 2.855 mii lei.

Totodată, amenajarea de noi locuri de joacă pentru copii, reabilitarea și modernizarea parcurilor și a spațiilor verzi reprezintă priorități pe agenda mea de lucru și tocmai de aceea am prevăzut fonduri importante în acest an, respectiv 6.615 mii lei și aici este o creștere față de anul 2018 când a fost alocată suma de 3.012 mii lei.

Pentru alte informații suplimentare, fac precizarea că oricine dorește poate consulta proiectul în integralitatea sa pe site-ul Primăriei Municipiului Focșani, (www.focsani.info) la rubrica- Informații publice, secțiunea- Buget- Bugetul pe anul 2019, fișierul- Proiect bugetul pe anul 2019. Dragi focșăneni, vă aștept într-un număr cât mai mare, inclusiv cu eventuale dumneavoastră propuneri de completare a proiectului de buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.