Florin Secară: Bugetul pentru 2013 – bugetul sărăciei, stagnării şi promisiunilor mincinoase ale USL

Bebe Marica, Florin Secară, Constantina Negoiţă şi Raluca Ioan

Bebe Marica, Florin Secară, Constantina Negoiţă şi Raluca Ioan

Partidul Democrat Liberal a sesizat vineri, 8 februarie, Curtea Constituţională a României cu privire la încălcarea legii fundamentale la adoptarea bugetului de stat pentru anul 2013, de către majoritatea USL din Parlament.

Am semnat această sesizare de neconstituţionalitate, alături de colegii democrat liberali din Camera Deputaţilor, ca urmare a modului abuziv în care parlamentarii USL au forţat adoptarea unei legi extrem de importante pentru România. Amintesc doar încălcarea unor reguli elementare privind cvorumul legal de şedinţă, şi, totala bătaie de joc faţă de cetăţenii în numele cărora grupurile parlamentare ale opoziţiei au depus amendamente la legea bugetului. Este şi cazul celor 160 de amendamente pe care le-am formulat, pentru investiţii adresate unor comunităţi locale din judeţul Vrancea, indiferent de colegiul uninominal în care se regăsesc comunele sau oraşele, ori de apartenenţa politică a primarilor care conduc aceste localităţi.

“Pierderea” unor amendamente ale grupului PDL între comisiile de specialitate şi plenul reunit al celor două camere, chiulul de la şedinţă a unei părţi semnificative a deputaţilor şi senatorilor USL au transformat dezbaterea şi adoptarea Legii Bugetului pe anul 2013 într-o sfidare la adresa cetăţenilor României.

Vreau sa semnalez ipocrizia celor opt parlamentari USL ai judeţului Vrancea, care s-au pronunţat, în comisii sau în plenul Parlamentului, împotriva propunerilor de investiţii pe care le PSD şi PNL le susţineau anul trecut – este cazul a 80 de amendamente propuse de mine, în calitate de deputat. În urmă cu un an, Marian Oprişan îşi făcea titlu de glorie din formularea de amendamente la legea bugetului prin intermediul deputaţilor şi senatorilor USL de Vrancea. Să înţelegem că reţelele de apă şi canalizare, şcolile, drumurile comunale nu mai reprezintă priorităţi pentru USL Vrancea şi pentru Marian Oprişan? Aceeaşi atitudine faţă de 60 de propuneri pe care le-am făcut la legea bugetului, în consultare cu primari din Colegiul Uninomnial 6, a avut-o şi deputatul PSD Victor Roman.

Cred că rediscutarea bugetului de stat pentru România este absolut necesară. USL nu a reuşit în acest moment decât să propună cetăţenilor acestei ţări un buget al stagnării, prin reducerea cu 26% a investiţiilor faţă de anul 2012, prin introducerea de taxe pentru micii fermieri, indexarea pensiilor cu un procent mai mic decât rata inflaţiei și majorarea taxelor locale cu procente de până la 16%.

Comunicat primit de la  Deputat Florin Mihail Secară

One Response to Florin Secară: Bugetul pentru 2013 – bugetul sărăciei, stagnării şi promisiunilor mincinoase ale USL

  1. danb 11/02/2013 at 14:11

    Eu i-am trimis domnului Secara o propunere de amendament pentru infiintarea unui aeroport la Focsani. Foarte multi vranceni lucreaza in strainatate si un aeroport ar fi foarte bun. Sper ca l-a bagat si pe al meu printre cele 160. Mai am o curiozitate, oare daca domnul Secara ar fi solicitat sa spuna pe de rost amendamentele dansului ar sti sa spuna macar un sfert ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE