Florin Mihail Secară: ”Costică, Eurociobanul de Vrancea, nu mai vrea să fie în aceeași rețea cu baronul PSD Marian Oprişan”

Florin Secara in ParlamentOprisan la sedinta CJ VranceaDeputatul PDL Florin Mihail Secară, a declarat că, spre deosebire de baronul Marian Oprișan, ciobanii din Vrancea sunt oameni cinstiți, care au grijă de oi ca de copiii lor. Parlamentarul susține că politica falimentară a președintelui Consiliului Județean i-a obligat pe un sfert din ciobanii din Vrancea să plece în ”transhumanță” în Europa. Acesta a mai adăugat că Eurociobanul Costică, originar dintr-un sat vrâncean în care nimeni nu furat a niciodată nimic, i s-ar fi confesat că nu mai vrea să fie în aceeași rețea cu baronul PSD Marian Oprișan.

Costică este un tânăr vrâncean onest, obișnuit de mic cu mirosul de brânză, munca brută, somnul pe furiș și drum lung prin munți, departe de casă. Și tatăl lui Costică a fost tot cioban, însă pe vremea lui Ceaușescu aduna stive întregi de sute de lei, iar lâna de țurcană și brânza erau la mare căutare. Spre deosebire de Marian Oprișan, ciobanii din Vrancea sunt oameni cinstiți, care au grijă de oi ca de copiii lor”, povestește Florin Secară.

Deputatul PDL susține că ciobanii din Vrancea sunt îngrijorați pentru viitorul copiilor lor: ”Mai nou, ciobanii din Vrancea vorbesc între ei cu telefoanele mobile și au bâte din fibră de sticlă, care îi ajută să se apere de urs. Politica falimentară a președintelui Consiliului Județean i-a obligat însă pe un sfert din ciobanii din Vrancea să plece în ”transhumanță” în Italia, Spania, Grecia, Franța sau în alte țări, unde câștigă într-o lună cât câștigă aici într-nu an. Dar toți ciobanii au un numitor comun, și anume sunt nemulțumiți că nu le pot oferi copiilor aceleși perspective pe care le au copiii de la oraș sau copiii din țări străine”.

Secară a mai declarat că Eurociobanul Costică din Vrancea, care a dus oi la păscut în fosta Iugoslavie și în Sicilia, i-ar fi mărturisit că a întors situația pe toate părțile, ”ba pe față, ba pe dos, ca și la lână”: ”Costică mi-a spus că în satul lui nimeni nu a furat nimic niciodată, ca nimeni nu s-a dus cu mâna întinsă la stat să ceară șomaj. El crede că în Vrancea e multă risipă și jaf din bani publici, motiv pentru care nu mai vrea să fie în aceeași rețea cu baronul PSD Marian Oprișan”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE