Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”, la cea de-a doua ediție

“Ora de Teatru” este un proiect finanțat de către Consiliul Județean Vrancea și organizat de către Asociația Protha Panciu în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Vrancea, Centrul Școlar
pentru Educație Incluzivă “Elena Doamna” Focșani, Primăria Focșani, Primăria Adjud, Primăria Panciu, Primăria Mărășești, Primăria Vidra, Primăria Dumitrești, Ateneul Popular “Mr. Ghe. Pastia” Focșani, Casa de Cultură Panciu, Casa de Cultură Odobești, Colegiul Național “Unirea” Focșani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești, Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” Vidra și Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești.

Alături de Asociația Protha Panciu la organizarea festivalului participă în calitate de sponsori S.N. „Nuclearelectrica” S.A. și S.C. Mercury360 Communications SRL. Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru” a fost gândit ca un laborator de educaţie non-formală și are ca public țintă copii și adolescenții. Scopul și obiectivele festivalului sunt de a educa prin artă, de a stimula interesul pentru cultură și artă, de a dezvolta abilitățile tinerilor implicați, de a orienta pentru pregătirea carierei, de a promova pasiunea pentru literatură, prin teatru, de a stimula initiațiativa și independența în acțiune, de a-și organiza și folosi în mod rațional, util și plăcut timpului liber, de a optimiza comunicarea cu alte persoane.

Cea de a doua ediție a festivalului “Ora de Teatru” se va desfașura pe parcursul a patru zile și va avea loc în opt localități din județul Vrancea (Focșani, Adjud, Dumitrești, Mărășești, Odobești, Panciu, Dumbrăveni și Vidra). Vor avea loc ateliere de teatru, care se vor adresa copiilor diagnosticați cu autism, a celor instituiționalizați, a celor cu deficiențe de auz și vorbire, tinerilor instituționalizați și liceenilor din aceste comunități, spectacole de teatru, întâlniri cu personalități din domeniul cultural, dar și concerte de muzică.

În perioada 05 / 13.09.2020 au loc înscrierile pentru secțiunea Ateliere de teatru în comunitate, iar la această secțiune au acces liceeni din Focșani, Adjud, Dumitrești, Mărășești, Odobești, Panciu și Vidra. În perioada 05 / 13.09.2020 au loc înscrierile pentru persoanele care doresc să devină voluntari la festival și să contribuie cu experiența lor la realizarea acestui eveniment. Vârsta celor care doresc să participe ca voluntari trebuie să fie între 14 / 25 ani. Informații cu privire la modalitate de completare a aplicațiilor pentru participarea la festivalul de teatru ca liceean la ateliere sau ca voluntar pot fi luate de pe contul de facebook al evenimentului
https://www.facebook.com/oradeteatru/?modal=admin_todo_tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.