Expozitie la Palatul Parlamentului organizata de Asociatia "1 iunie 2001" din Buzau

Pentru orice copil încurajarea şi susţinerea sunt două dintre cele mai importante elemente care stau la baza formării lui. Însă pentru copiii cu probleme senzoriale auditive este esenţial să simtă că au pe cine să se bazeze, să fie recunoscuţi şi să le fie valorificată dorinţa de muncă, spiritul creativ şi înclinaţiile artistice. Pornind de la aceste premise Clubul ,,Educaţie pentru Viaţă” din cadrul Asociaţiei ,,1 Iunie 2001” Buzău a organizat o expoziţie pe şapte decembrie, la Palatul Parlamentului.

Actorii principali au fost nimeni alţii decât aproximativ 40 de elevi, însoţiţi de profesorii coordonatori, din cinci unităţi şcolare din ţară, şi anume Grupul Şcolar Bivolărie din Suceava, Şcoala pentru Hipoacuzici Bucureşti, Şcoala Specială de Arte şi Meserii din Buzău, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Elena Doamna” Focşani şi Grupul Şcolar ,,Paul Popescu Neveanu” Galaţi. Iar, pentru că ştim cât de importantă este incluziunea, la acţiune a participat şi un grup de copii de la Grădiniţa cu Program Normal din comuna Ţinteşti, judeţul Buzău.

Deşi timpul a fost scurt, organizatorii s-au mobilizat repede, reuşind să acorde timp suficient pentru vizita somptuoasei clădiri şi să aranjeze materialele copiilor într-un timp record. Felicitările cu tematica sărbătorilor de iarnă, obiectele de artizanat făcute din sfoară împletită, medalioanele din materiale reciclabile, desenele în creion, obiectele reprezentând elemente naturale, făcute din hârtie prin tehnica origami şi alte materiale create cu foarte multă meticulozitate sunt un simbol al dibăciei, răbdării, reuşitei, voinţei, spiritului liber, înclinaţiei către frumos şi valorii acestor copii.

Ministrul Muncii Ioan Botiş a avut bunăvoinţa de a vizita expoziţia de la Palatul Parlamentului, realizată de organizaţia buzoiană, dând asigurări că va sprijini pe viitor proiectele Asociaţiei. “M-au impresionat lucrurile acestor copii. Sunt foarte interesante. Doamna Tarău face o muncă extrem de utilă, atât pentru copii, cât şi pentru societate. Le este un exemplu. Pentru proiectele asociaţiei, uşa mea va fi mereu deschisă”, a declarat Ioan Botiş, ministrul Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Tot la acelaşi eveniment de la Palatul Parlamentului a poposit la standul Asociaţiei ,,1 Iunie 2001’’ şi deputatul Cristian Boureanu care a declarat că în general lumea se gândeşte la ce se vede şi e trist, pentru că de multe ori poate fi vorba de un lucru ascuns privirii, cum ar fi deficienţa de auz şi vorbire. Parlamentarul a mai spus că personal consideră că ar trebui să avem grijă mai multă la dreptul unei persoane cu handicap să fie asistată în această zonă, să fie reperezentată în instituţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.