EXCLUSIV: Săpunaru are şansa istorică să refacă dreapta vrânceană, după ce PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Judeţean. Altfel, dacă eşuează la alegerile din toamnă, va avea mari probleme!

Deputatul PNL de Vrancea, Nini Săpunaru, va fi curtat de democrat-liberalii vrânceni, conform surselor noastre, după ce PSD-ul condus de Marian Oprişan a pierdut majoritatea în CJ. Cum PSD mai are acum doar 16 voturi în CJ (15 consilieri plus Oprişan), din 33 de persoane cu drept de vot, rezultă că PNL (5 consilieri), PDL (6 consilieri), PP-DD (4 consilieri), UNPR (un consilier) şi PC (un consilier) pot face legea în administraţia judeţeană, cu cele 17 mandate de care dispun.

Vor face echipă în USL Vrancea Săpunaru (stânga), Oprişan şi Plăcintă (dreapta)?

Cheia refacerii dreptei vrâncene este, însă, la Nini Săpunaru, un preşedinte de partid destul de contestat în interiorul PNL Vrancea, foarte multe filiale dintr-o serie de comune vrâncene fiind nemulţumite de modul în care au fost întocmite listele USL pentru Consiliile locale. Un exemplu elocvent este cel de la comuna Paltin, liberalii de acolo protestând faţă de “monopolul” PSD, impus de Oprişan. Acelaşi Oprişan care, se spune, a susţinut din umbră trei independenţi pentru a câştiga alegerile la Dumitreşti, Vintileasca şi Valea Sării, chiar în dauna unor liberali (două cazuri).

Cea mai nouă problemă pe care Săpunaru şi Oprişan o au acum este legată de primirea Sorinei Plăcintă în PNL. “Să se spele cu ea pe cap“, i-a transmis Oprişan lui Săpunaru, susţinând că nu o va susţine niciodată pe fosta democrat-liberală pentru vreo funcţie în cadrul USL, la orice nivel. “A făcut mult rău cetăţenilor judeţului Vrancea, nu aş susţine-o niciodată“, a adăugat Oprişan.

Conform informaţiilor pe care le deţinem, Săpunaru are răgaz până la alegerile din toamnă să arate că nu este foarte legat de Oprişan aşa cum consideră mulţi, mai ales că în 2009 şi 2010 firma care este administrată de cumnatul său, Dorinel Modreanu, a primit prin atribuire directă, de la Consiliul Judeţean Vrancea, dar şi de la alte unităţi administrativ-teritoriale deţinute de oameni ai PSD, aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, bani pentru diverse proiectări făcute de firma SC Europroiect SRL.

Clic pe imaginea de mai jos pentru a o mări!

Banii primiţi pentru proiectări de către firma familiei Săpunaru

Săpunaru a avut şi are o problemă şi în ceea ce priveşte cooptarea membrilor PNL. Unii liberali nu sunt nici acum de acord cu prezenţa în partid a foştilor PSD-işti Cătălin Kanty Popescu şi Fevronia Stoica şi nici cu primirea Sorinei Plăcintă, care a anunţat astăzi că va activa în grupul PNL de la Senat. Deocamdată, Săpunaru nu a anunţat nimic despre o eventuală înregimentare a Sorinei Plăcintă în PNL Vrancea.

Ce îl poate reţine pe Săpunaru să rupă relaţiile cu Oprişan? Foarte simplu: încasând anual dividente, în calitate de acţionar la SC Europroiect, firmă care a primit, aşa cum spuneam, miliarde de la buget pentru proiectări, deputatul PNL pare a depinde de aceste venituri, în condiţiile în care are de rambursat un credit de 220.000 de euro, contractat în anul 2009 (conform declaraţiei de avere publicată luna trecută). Dacă mai punem la socoteală faptul că are cheltuieli importante la nivelul familiei, dar şi de întreţinut o vilă luxoasă în Focşani, ne dăm seama că un salariu de deputat de aproximativ 5.000 de lei lunar nu prea i-ar ajunge. 😉

Întrebarea pertinentă pe care i-o adresăm lui Nini Săpunaru este legată tocmai de acest lucru: va dori să refacă dreapta vrânceană, în condiţiile în care, până acum, a “jucat” după cum i-a spus Oprişan? Sau se va complace în actuala situaţie?

Cert este că, după mulţi ani, Săpunaru are şansa istorică să domine PSD-ul în CJ Vrancea, alături de alte forţe politice cu care s-ar putea alia împotriva lui Oprişan. Adică să arate că este şi el politician cu putere de decizie la nivel de judeţ, nu “anexă” a PSD.

Dacă nu va face acest lucru, singura sa salvare ţine de câştigarea alegerilor parlamentare din toamnă, mai exact a două colegii din cele 6 vrâncene. Un eventual eşec i-ar putea fi fatal, iar acum chiar sunt oameni în PNL Vrancea care pot conduce cu succes partidul: Laurenţiu Roşca Ţigăeru, Tudorel Trofin şi Dragoş Horhocea, tineri cu personalitate şi cu afaceri proprii, care nu depind de banii pe care îi împarte de obicei Oprişan celor cu care “colaborează”.

“Lupii tineri” din PNL ar putea repune formaţiunea politică pe un făgaş normal, mii de vrânceni asociind, încă, PNL-ul cu acel partid care a încercat de vreo două ori să-l detroneze pe Oprişan. O dată l-a salvat democrat-liberalul Vasile Blaga… 😉

PS: Sigur, ca să arate că e un om politic care contează în Vrancea şi care preferă să se axeze pe problemele administraţiei judeţene (doar a fost ales consilier judeţean) Nini Săpunaru trebuie să-şi dea demisia din Parlament, cât mai repede, şi să renunţe la gândurile pe care le are legate de o carieră ca secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Nu că ar fi ilegal să-ţi doreşti o funcţie la nivel central, mai înaltă decât cea de parlamentar, dar asta se poate rezolva mai uşor dacă în Vrancea ai o filială puternică a PNL, nu o “anexă” a PSD. 

Şi dacă nu ne crede, să se “uite” cât de greu îi este lui Oprişan să ia o funcţie ministerială, deşi are o filială PSD puternică. Mă rog… avea, pentru că la alegerile din 10 iunie a pierdut doi consilieri judeţeni, un primar şi vreo 100 şi ceva de consilieri locali.

8 Responses to EXCLUSIV: Săpunaru are şansa istorică să refacă dreapta vrânceană, după ce PSD a pierdut majoritatea în Consiliul Judeţean. Altfel, dacă eşuează la alegerile din toamnă, va avea mari probleme!

 1. danb 14/06/2012 at 12:46

  Mai ramane de stabilit care-i dreapta si care-i stanga. Daca luam definitia dupa manual, respectiv dreapta reprezinta mediul de afaceri iar stanga pe salariati ajungem la concluzia ca Sapunaru deja a reunit dreapta, cei mai multi oameni de afaceri din judet fiind la USL. Ceilalti ,APV (PDL), UNPR, PC sunt tot dreapta, dar cei care n-au mai incaput in USL. PP-ul e mai mult un grup de lobby al pensionarilor militari decat partid. In final avem doua grupuri mari care-si disputa interesele pe resursele destul de limitate ale judetului, deci un fel de dreapta, si un gen de sindicat al pensionarilor militari. Cum ar veni stanga nu e pe nicaieri, nu exista nimeni in Vrancea care sa apere interesele angajatilor, firmele mari nu au sindicate iar sindicatele bugetarilor sunt controlate de administratie, deci pe stanga ar fi problema, ca dreapta e destula.

  Răspunde
 2. liviu 15/06/2012 at 09:18

  <3

  Răspunde
 3. Pingback: VIDEO: Şedinţa CJ în care PNL a luat ţeapă de la PSD! "Execuţie" marca Oprişan, în direct, cu Săpunaru de faţă! :) | Vrancea Media

 4. Pingback: EXCLUSIV: Zornăie cătuşele la Primăria Focşani! Vrancea Media prezintă dedesubturile proiectului de reabilitare a Sudului! | Vrancea Media

 5. Pingback: Cristi IRIMIA: "Dovada" zilei! :) Ce spunea Săpunaru despre Oprişan în urmă cu vreo 10 ani | Vrancea Media

 6. Pingback: Cristi IRIMIA: “Dovada” zilei! :) Ce spunea Săpunaru despre Oprişan în urmă cu vreo 10 ani | Cristi Irimia

 7. Pingback: Cristi IRIMIA: "Dovada" zilei! :) Ce spunea Săpunaru despre Oprişan în urmă cu vreo 10 ani - Vrancea Media

 8. Pingback: EXCLUSIV: Vrancea Media prezintă dedesubturile proiectului de reabilitare a Sudului! Romprestul lui Florian Valter a câştigat un proiect de 2,6 milioane de euro dar nu are inginer, tehnician, desenator tehnic şi nici muncitori pentru lucrări! - Vranc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.